NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ZERMATT

ZERMATT

Zermatt, skriveni raj duboko u srcu švicarskih Alpi. Malo koje skijaško naselje može ostaviti ovakav utisak, pa čak i na prvi pogled. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu, skijaš, alpinist, planinar ili samo šetač, ovdje ćete definitivno doći na svoje. Ovdje vas neće nitko čudno gledati ukoliko na popodnevnu kavu došetate s alpinističkim ruksakom punim karabinera i konopa, ili ako naveče u otmjeni restoran uđete u gojzericama. Ovdje je to sasvim normalno, jer Zermat je okružen sa čak 38 vrhova viših od 4 hiljade metara, te je idealno ishodište za brojne alpinističke ekspedicije i planinare koji ovdje mogu uživati u netaknutoj prirodi.

Zimi vas u Zermattu čeka splet od 1 podzemnog voza, 13 gondola, 9 sjedežnica, 10 vučnica i jednog voza, a tome treba dodati i žičare Cervinie. Pored plavih, crvenih i crnih staza, u Švajcarskoj su i one – žute. Tom bojom na planovima su označene ‘freeride’ staze, a ovdje ih ima čak 38 km! Najduža staza u Švicarskoj je ovdje i ima 22 km. Zermatt je zaista mjesto iz bajke, bilo ljeti ili zimi. Mjesto za kojeg na odlasku znate sigurno jedno: ovdje ćete se definitivno vratiti! 

 

Admiral 3*

Smješten u neposrednoj blizini centra mjesta Zermatt, željezničke stanice i Sunnegga Express ski lift stanice koja se nalazi preko puta hotela. Stanica ski busa koja se nalazi ispred hotela odvešće vas do ski lifta Klein Matterhorn i Gornergrat koji su udaljeni 400 m od hotela. Sve sobe su stilski uređene i imaju kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, telefon i balkon. Hotel ima salu za doručak, manji spa centar sa saunom, parnim kupatilom, đakuzijem, TV salu i skijašnicu.

Alex 4*

Planinski hotel Alex, nalazi se u centru mjesta Zarmatt, 100 m od skijališta Gornergratbahn Zermatt. Ski bus stanica udaljena je 100 m od hotela. Sve sobe su stilski uređene u kojima i dalje odiše duh tradicionalizma. Svaka soba ima kupatilo (đakuzi/wc), fen, SAT TV, radio, telefon i sef. Hotel ima restoran, 2 bara, sunčanu terasu i internet. Gosti hotela mogu da se opuste u odlično opremljenom spa centru koji se prostire na 1500 m2 i u svom sastavu ima unutrašnji bazen, tursko kupatilo, finsku i bio saunu, razne vrste masaža i đakuzi. Od ostalih sportskih sadržaja izdvajamo fitnes salu, unutrašnje igralište za tenis I squash, stoni fudbal, badminton i skijašnicu. Najmlađi mogu da se zabave u igraonici. Najbliži parking se nalazi u mestu Täsch 8 km udaljen od Zermatta. Od/do železničke stanice u Zermattu vozi vas besplatan hotelski shuttle bus.

Ambasador 4*

Ovaj komforan hotel sagrađen u rustičnom chalet stilu, nalazi se 100 m od centra mesta Zermatt. Od skijališta Gornergratbahn Zermatt udaljen je 100 m, glečer Theodul 800 m, a ski bus stanica udaljena je 100 m od hotela. Hotel posjeduje 92 sobe. Svaka ima kupatilo (tuš/wc), SAT TV, radio, telefon i mini bar. Pored glavnog restorana, hotel ima i a la carte restoran, piano bar, wellness centar koji u svom sadržaju ima unutrašnji bazen, saunu i đakuzi. Gostima hotela je na raspolaganju internet, skijašnica, hotelski shuttle bus koji svakodnevno prevozi od/do železničke stanice. Najbliži parking se nalazi u mjestu Täsch koji je 8 km udaljen od mesta Zermatt.

Best Western Alpen Resort 4*

Moderan hotel nalazi se 200 m od centra mjesta Zermatt, 300 m od skijališta Gornergratbahn Zermatt i 900 m od glečera Theodul. Ski bus stanica udaljena je 50 m od hotela.     Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, radio, telefon, sef i mini bar. Gostima hotela na raspolaganju je restoran sa nacionalnim specijalitetima, bar, zimska bašta veličine 500 m2, skijašnica i internet. Wellness centar veličine 250 m2 nalazi se u annex hotelu Arca, dok se u glavnoj zgradi nalazi spa centar veličine 200 m2 i u svom sastavu ima unutrašnji bazen, tursko kupatilo, saunu i đakuzi. Najbliži parking se nalazi u mestu Täsch 8 km udaljen od Zermatta. Od/do železničke stanice u Zermattu vozi vas besplatan hotelski shuttle bus.

Cristiania hotel & Spa 4*

Ovaj porodični hotel nalazi na se odličnoj lokaciji, odmah pored žičare koja vas vodi do skijališta Sunnegga odakle vrlo lako možete stići do svih skijališta. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, radio, telefon, sef i mini bar. U sastavu hotela su glavni restoran i a la carte restoran , wellness centar sa unutrašnjim bazenom i đakuzijem, turskim kupatilom, ledenom pećinom, finskom i bio saunom, kao i razne vrste masaža i salon ljepote. Gostima su na raspolaganju skijašnica, besplatan internet u javnim prostorijama hotela, servis za pranje i sušenje veša, dok je najmlađima u ponudi dječiji bazen.

Dufour Traditionell 2*

Ovaj tipičan švajcarski Chalet hotel nalazi se u centru mjesta Zermatt sa prelijepim panoramskim pogledom na Matterhorn. Od skijališta Matterhorn udaljen je 1 km. Hotel ima 15 soba i 8 apartmana. Svaka soba i apartman imaju kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, telefon, sef, mini bar i balkon.     Gostima hotela na raspolaganju je sala za doručak, internet i besplatno koriščenje wellness centra hotela Parkhotel Beau-Site 4*. U zavisnosti od raspoloživosti hotel nudi i taxi prevoz od/do železnicke stanice.

Schlosshotel 4*

Kompletno renoviran 2012. godine, hotel se nalazi u centru mjesta Zermatt odakle vrlo lako stižete do svih lokacija u gradu. Žičara Sunnegga udaljena je oko 200 m, a ski bus stanica koja vas vodi do skijališta Klein Matterhorn nalazi se direktno ispred hotela.        Sadrži 49 luksuzno opremljenih soba. Svaka ima kupatilo (tuš/wc), SAT TV, radio, telefon, sef i internet.   Hotel ima predivan restoran uređen u chalet stilu, bar, wellness centar koji ima unutrašnji bazen, saunu, tursko kupatilo, kao i razne vrste masaža. Gostima su na raspolagnju skijašnica, menjačnica, TV sala, servis za pranje i sušenje veša, dok je najmađima u ponudi igraonica.

Simi 4*

Hotel se nalazi u samom centru Zermatta, oko 300 m od željezničke stanice. Zbog svog odličnog položaja vrlo lako i brzo se stiže do žičare, ski liftova i bezbroj prodavnica i restorana. Ski lift Gornergrat udaljen je 300 m. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, SAT TV, radio, telefon, sef, mini bar i internet.   Hotel ima restoran i lobby bar sa kaminom u kome možete da se opustite nakon provedenog dana na skijanju. U sastavu manjeg spa centra nalazi se sauna, parno kupatilo, solarijum, đakuzi ili za one malo aktivnije fitnes centar. Od ostalih sadržaja izdvajamo skijašnicu, mjenjačnicu, servis za pranje i sušenje veša i besplatan hotelski shuttle bus koji vas vozi od/do željezničke stanice.

PREUZMITE CJENOVNIK U PDF-u

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin