NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA

Moscow-City-in-Russia

PROGRAM PUTOVANJA


RUSIJA, MONGOLIJA I KINA

Moskva, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnojarsk,  Irkutsk,
Bajkal, Ulan Ude, Ulanbator, Peking

GRUPNI POLAZAK : 02. septembar 2017. / Povratak:16.septembar 2017.
15 dana (14 noćenja)- avionom / vozom

PUTOVANJE SPECIJALNIM TURISTIČKIM VOZOM
GRAND TRANS-SIBERIAN EXPRESS

 

Dan 1 BEOGRAD (02.09.2017.) BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla”, kod šaltera Kon Tiki u 11:25 časova. Poletanje za Moskvu u 13:25 časova (let SU 2091). Sletanje u 17:10 časova.Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

Dan 2 MOSKVA (03.09.2017.) MOSKVA – JEKATERINBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada, imperijalne istorije i arhitektonske raskoši, na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije. Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro… Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliću istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj. Poslepodne transfer na stanicu. Ukrcavanje na voz. Smeštaj. Početak transkontinentalnog putovanja između Evrope i Azije koje od Moskve do Pekinga iznosi oko 8000 km. Polazak voza prema Jekaterinburgu. Ručak i večera. Noćna vožnja. (03.09.2017.) MOSKVA – JEKATERINBURG Doručak. Panoramsko razgledanje grada, imperijalne istorije i arhitektonske raskoši, na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije. Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro… Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliću istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj. Poslepodne transfer na stanicu. Ukrcavanje na voz. Smeštaj. Početak transkontinentalnog putovanja između Evrope i Azije koje od Moskve do Pekinga iznosi oko 8000 km. Polazak voza prema Jekaterinburgu. Ručak i večera. Noćna vožnja.

Dan 3 EKATERINBU (04.09.2017.) JEKATERINBURG

Doručak. Dnevna vožnja. Usputne stanice grad Vladimir, Njižninovgorod i Perm. Vožnja kroz prelepe predele planinske oblasti Urala. Dolazak u stanicu Jekateringburg, “Glavni grad Uralskih planina”. Transfer do hotela. Ručak i večera. Noćenje.

Dan 4 EKATERINBU (05.09.2017.) JEKATERINBURG – NOVOSIBIRSK

Doručak. Jekaterinburg je osnovan 1723. godine. Grad na granici Evrope i Azije, dobio je ime po Svetoj Katarini, a poznat je po svirepom ubistvu porodice Romanovih od strane boljševika, posle revolicije 1918. godine u Ipatevoj kući. Poseta manastiru posvećenom porodici Romanov. Manastir se nalazi na mestu, gde su boljševici hteli da sakriju njihova tela i prikriju tragove, posle ubistva. Danas se ova oblast smatra za sveto mesto Ruske Pravoslavne Crkve. Obilazak Jekaterinburga, istorijskog trga, starog dela grada, spomenika Lenjinu. Poslepodnevni polazak za Novosibirsk. Ručak i večera. Noćna vožnja.

Dan 5 NOVOSIBIRSK (06.09.2017.) NOVOSIBIRSK

Doručak. Celodnevna vožnja kroz ravnice zapadnog Sibira. Dolazak na najveću stanicu transibirske železnice, Novosibirsk. Pored Moskve i St. Petersburga, ovo je treći grad po veličini u Rusiji. Osnovan je 1893. godine na reci Ob. Za vreme vladavine Staljina doživljava procvat, jer postaje glavni centar industrije Sovjetskog Saveza. Transfer do hotela. Ručak i večera. Noćenje.

Dan 6 NOVOSIBIRSK (07.09.2017.) NOVOSIBIRSK – IRKUTSK

Doručak. Panoramsko razgledanje grada i obilazak Krasnog prospekta, hrama Aleksandra Nevskog i Lenjinovog trga, Teatru opere, najvećem u Rusiji, najstarijeg dela grada, kao i poseta Crvki Sveti Nikolaja. Posle podne odlazak u tajgu, pravu sibirsku šumu. Poseta muzeju na otvorenom posvećenom upravo transibirskoj železnici. Povratak u Novosibirsk, Kraće krstarenje rekom Ob, tokom koga će se proci ispod ogromnog železničkog mosta, sastavnog dela Transibirske železnice. U večernjim satima nastavak putovanja prema Irkutsku. Ručak i večera. Noćna vožnja.

Dan 7 NOVOSIBIRSK (08.09.2017.) NOVOSIBIRSKA OBLAST – KRASNOJARSK – IRKUTSK Dnevna vožnja. Ova ruta smatra se najlepšom na putu ka istoku. Putovanje traje ceo dan i pruža mogućnost razgledanja najlepših predela Rusije. Usputno zaustavljanje u Krasnojarsku koji je bio poznat kao “zatvoreni grad” za vreme sovjetske vlasti. Grad se nalazi na čuvenoj reci Jenisej. Orijentaciono razgledanje, šetnja glavnom trgovačkom ulicom, u kojoj su i ako u srcu Sibira zasađena stabla palmi. Povratak na železničku stanicu i nastavak putovanja za Irkutsk. Ručak I večera. Noćenje u vozu. (08.09.2017.) NOVOSIBIRSKA OBLAST – KRASNOJARSK – IRKUTSK Dnevna vožnja. Ova ruta smatra se najlepšom na putu ka istoku. Putovanje traje ceo dan i pruža mogućnost razgledanja najlepših predela Rusije. Usputno zaustavljanje u Krasnojarsku koji je bio poznat kao “zatvoreni grad” za vreme sovjetske vlasti. Grad se nalazi na čuvenoj reci Jenisej. Orijentaciono razgledanje, šetnja glavnom trgovačkom ulicom, u kojoj su i ako u srcu Sibira zasađena stabla palmi. Povratak na železničku stanicu i nastavak putovanja za Irkutsk. Ručak I večera. Noćenje u vozu.

Dan 8 IRKUTSK (09.09.2017.) IRKUTSK

Doručak. Dolazak u Irkutsk u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Razgledanje istorijskog centra grada i šetnja prospektom Karla Marksa. Irkustk je osnovan kao gradić, u kome se odvijala trgovina zlatom. Posle izgradnje puta, brojni proizvodi, većinom iz Kine uvozili su se preko Irkutska. Tokom 19. veka mnogi ruski oficiri i plemići, proterani u egzil, naseljavaju grad. Od tada, on važi za centar kuturnog i intelektualnog života Sibira, a shodno tome nazivaju ga Parizom Sibira. Prisustvovanje kraćem, privatnom koncertu klasične muzike u nekadasnjoj kući ruskih grofova. Ručak i večera. Noćenje.

Dan 9 IRKUTSK (10.09.2017.) IRKUTSK – ULAN BATOR

Doručak. Vožnja do jezera Bajkal (oko sat vremena). Jezero Bajkal predstavlja najveće jezero na svetu sa prosečnom dubinom od 745 m, a zauzima 20% ukupnog sadržaja svetskih slatkovodnih vodenih akumulacija. Poznato je po svojoj čistoći vode, pa odatle naziv “Biser Sibira“. Najdublja tačka se nalazi na dubini od 1642 m. To je i najstarije jezero na svetu sa preko 1700 različitih vrsta biljaka i životinja, od kojih dve trećine endemske vrste. Zbog toga 1996. godine UNESCO stavlja ovaj predeo pod zaštitu. Šetnja po mestašcu Listvjanka, kratko zadržavanje kod crkve Svetog Nikole tipične drvene ruske crkve. Ručak u tipičnom restoranu uz degustaciju poznate ribe omulj, koja živi samo u ovom jezeru. Kratko krstarenje po jezeru. Ukrcavanje na voz koji ide malom brzinom duž obala jezera. Večernji polazak vozom za Ulanbator (Mongolija). Večera. Noćenje u vozu.

Dan 10 ULAN BATOR (11.09.2017.) ULAN UDE

Dnevna vožnja kroz fascinantne predele između Sibira i pustinje Gobi. U prepodnevnim satima usputno zaustavljanje u gradu Ulan Ude, prestonici Burjatske autonomne republike. Nalazi se na raskrsnici puteva između istoka i zapada. Burjati su etnička grupa srodna Mongolima. U starom gradskom jezgru sačuvano je puno sibirskih, drvenih kuća. Poseta jednom selu pravoslavnih “starovernka”, koji danas žive kao i njihovi preci od pre nekoliko vekova. Ručak – pravi tradicionalni. Nastavak putovanja ka Mongoliji. Prelazak rusko-mongolske granice. Večera. Noćenje u vozu.

Dan 11 ULAN BATOR (12.09.2017.) ULANBATOR –(MONGOLIJA)

Dolazak u Ulanbator u jutarnjim satima.Transfer do hotela. Doručak. Poludnevno razgledanje prestonice Mongolije sa obilaskom centralnog trga Suha Bator, Bogd Kan muzeja, smeštenog u zdanju koje je nekada služilo kao zimska a povremeno i letnja palata mongolskih kanova. Odlazak do memoriala Zaisan, na brdu iznad grada, sa koga se pruža izuzetan pogled na grad I reku Tola. Ulan Bator je danas moderan grad ali i grad u koji su promene došle vrlo sporo .Tek početkom 21. veka, počeli su da niču novi restorani, hoteli i supermarketi, koji su transformisali mongolsku prestonicu iz prilično uspavanog trgovačkog mesta u moderniju metropolu. Odlazak do manastira Gandan, centra budističke religije u Mongoliji. To je jedan od retkih manastira koji nije bio porušen ranih 30 godina prošlog veka. U njemu se nalazi mongolski budistički univerzitet, kao i biblioteka sa vrlo retkim knjigama i rukopisima. Uveče prisustvovanje predstavi folklora Mongolije. Ručak i večera. Noćenje u hotelu.

Dan 12 ULAN BATOR (13.09.2017.) ULANBATOR – NACIONALNI PARK TERELJ – ULAN BATOR Doručak. Odlazak do Nacionalnog parka Terelj (110km). Uživanje u prelepim planinskim predelima. Vožnja ka mestima gde se može upoznati nomadski život stanovništva u čuvenim šatorima tj. jurtama. Kraća predstava u kojoj će se predstaviti nacionalne sportske discipline Mongolije kao rvanje, jahanje na konjima i gađanje lukom i strelom. Povratak u hotel u Ulanbatoru. Ručak I večera. Noćenje.

Dan 13 PEKING (14.09.2017.) ULANBATOR – PEKING

Doručak. Poseta Istorijskom muzeju Ulanbatora, koji prikazuje istoriju mongolskog naroda od Džingis Kana do danas. Kasnije poseta radionici kašmira. Uveče transfer na aerodrom. Poletanje za Peking. Dolazak u 20:10 časova. Trtansfer do hotela. Smeštaj. Ručak i večera. Noćenje.

Dan 14 PEKING (15.09.2017.) PEKING

Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca, koji je poznat i kao 8.čudo sveta. Nakon toga obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Povratak u hotel. Ručak i večera (u pekinškom restoranu poznatom po čuvenoj “Pekinškoj patki”. Noćenje.

Dan 15 BEOGRAD (16.09.2017.) PEKING – MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Moskvu u 05:50 časova (let SU 203). Obroci u avionu. Sletanje u Moskvu u 08:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 10:25 (SU 2090). Sletanje u 12:25 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI 3990 € ( Plaćanje u KM )

DOPLATA ZA DVOKREVETNU KABINU I SMEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA 1690 €

U cenu putovanja je uključeno: Avio-prevoz na navedenim relacijama, smeštaj u četvorokrevetnim  kupeima voza (6 noći) i u dvokrevetnim  sobama u hotelima sa 5*(u Moskvi i Pekingu), 4* (ili sličnim) u ostalim mestima prema programu putovanja (8 noći), transferi i razgledanja i ishrana prema programu (puni pansioni sa tri obroka počev od večere prvog i doručka poslednjeg dana), troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Putovanje se realizuje u specijalnom, privatnom  Velikom sibirskom ekspres vozu (Grand Trans Siberian Express). Razlikuje se od redovnih linija stilskom dekoracijom restorana, živom piano muzikom uveče u vagon baru. Profesionalna ekipa vodiča je dežurna za vreme putovanja i organizuje aktivnosti – upoznavanje sa marš rutom i krajevima kroz koje se prolazi, kraći kurs ruskog jezika, degustacija votke i dr.
Vagoni su klimatizovani (klima radi samo dok je voz u kretanju). U vagonu su utičnice sa 220 V.  Četvorokrevetne kabine imaju po dva kreveta dole i dva gore. Toaleti sa lavaboom nalaze se na oba kraja vagona. Mogućnosti za tuširanje su u hotelima u kojima se odseda kao i u hotelima koji će se koristiti za kraći dnevni boravak u Krasnojarsku i Ulan Udeu (jedna soba po kupeu).

U cenu putovanja nije uključeno: Avio takse od  211.80  evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 177.00YQ i refundabilnih: 0.98RF, 16.72RS, 4,48LG, 12.40CN, 0.22RS),(avio-takse u trenutku pravljenja programa – konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 15 € koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodice i osoblje voza (daju se na licu mesta a preporucuje se 5 usd po osobi po danu), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :
Klima: Letnji period najpovoljniji za putovanje u ove tri zemlje. Dnevne temperature i do 40°C u Mongoliji, inače oko 30-35°C. Vrlo male mogućnosti za slabiju kišu.


Valuta:

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 28. APRIL 2017. ILI DO POPUNE MESTA.

VAŽNE NAPOMENE:

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

 

PRIJAVE U AGENCIJI „STAR TRAVEL„

JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT

TELEFONI 051 / 213 – 600 ; 051 / 213 – 705 ; 065/00-1919 ;

MAIL : info@startravel.ba

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u

 

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin