NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ŠVAJCARSKA USKRS I DAN RADA


Švajcarska – alpska zemlja, nastala prije osam vijekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svijetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika Švajcarske (to su: francuski, italijanski, njemački i romanš). Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne ljepote njenih alpskih predjela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine.


Period putovanja: 27.04. – 03.05.2018. – 7 dana / 4 noćenja – autobusom

PROGRAM PUTOVANJA


 1. dan DAN (27. April) BEOGRAD
  Polazak oko 18:00 časova sa dogovorenog mjesta (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
 1. DAN (28. April)MILANO
  Dolazak u Milano u prijepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala…Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
 1. DAN (29. April)MILANO – LUGANO – CIRIH
  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park…Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Nastavak putovanja za Cirih. Dolazak u Cirih, najveći švajcarski grad sa 1,3 miliona stanovnika koji leži na obalama rijeka Limat, Šil i Ciriškog jezera, i jedan je od gradova sa najvišim i najboljim standardom na svijetu. Panoramski obilazak grada vožnjom kroz prelijepe gradske četvrti na obodima Ciriškog jezera…Šetnja ulicom Banhofštrase, koja je jedna od najelegantijih ulica u Evropi. Pješačko razgledanje trga Lindenhof…Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
 1. DAN (30. April)CIRIH – BERN – LUCERN – CIRIH
  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Berna i Lucerna. Bern je glavni grad ove prelijepe zemlje i ujedno je sjedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sjedište medvjeda, koji je zaštitni znak grada, pješačko razgledanje monumentalne zgrade Parlamenta, katedrale, kuće Alberta Ajnštajna zatim gradskog simbola- kule sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI vijeka…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Lucern koji leži u podnožju planina Pilatus, po predanju poslednje boravište Pontija Pilata i Titlis. Po dolasku, šetnja obalom jezera Četiri kantona, razgledanje stare gradske četvrti, prelazak preko poznatog mosta Kapelbrike, najstarijeg pokrivenog drvenog mosta u Evropi, iz 13.vijeka koji je pod zaštitom UNESCO-a., posjeta spomeniku “Umirućem lavu”. Slobodno vrijeme. Povratak u Cirih. Noćenje.
 1. DAN (01. Maj)CIRIH – ŽENEVA – CIRIH
  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Ženeve, jedne od diplomatskih prestonica svijeta, evropsko sjedište UN i brojnih međunarodnih organizacija. Po dolasku, panoramsko razgledanje Ženeve: vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog Crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim djelom grada i obilazak Engleskog vrta, najpoznatijeg gradskog parka sa ogromnim Cvjetnim satom. Šetnja pored prelijepog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne Vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Slobodno vrijeme. Povratak u Cirih u večernjim časovima. Noćenje.
 1. DAN (02. Maj)CIRIH
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
 1. DAN (02. Maj)CIRIH
  Dolazak u Beograd u poslijepodnevnim časovima. Kraj rograma.

CIJENA ARANŽMANA: 279,00 Eur


U cijenu aranžmana je uključeno:

– prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
– smještaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– smještaj u Cirihu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu u rangu 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– obilaske prema programu (Milano, Lugano, Cirih)
– troškove organizacije i vođenja aranžmana
– usluge licenciranog pratioca grupe

U cijenu aranžmana nije uključeno:
– međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 6 € (osobe od 18 – 69 god.), 4 € (deca od 6 meseci – 17,99 god.), 11 € (osobe od 70 – 84 god.)
– osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cijene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi, u Cirihu – 2,5 € po noćenju / po osobi
– ulaznice i fakultativne izlete


Pogledajte prelijepe prizore Švajcarske:

[wpbgallery id=8410]

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin