NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

STARA PLANINA

Stara Planina

Skoro pet mjeseci snijega godišnje na Staroj planini, na visini između 1.100 i 1.900 m, pruža brojne mogućnosti za aktivnosti na snijegu. Ski centar Stara planina nalazi se na visini od 1.723 m, maksimalna visinska razlika iznosi 495 m, a najduža staza ima 1.155 m. Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel Stara planina sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a četvorosjedna žicara takođe prima 2.400 skijaša na sat. U okviru ski centra Stara planina obezbijeđeno je vještacko osnježavanje na više od 4 km staza, od ukupnih 13 km staza, kako bi i u slučaju nedostatka prirodnog snijega, posjetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima. Škola skijanja radi tokom cijele sezone.
Stara planina podjednako je atraktivna za aktivan odmor u svim godišnjim dobima, kako za rekreativce svih uzrasta, tako i za zaljubljenike u ekstremne sportove. Kao park prirode, Stara planina nudi obilje mogućnosti da tokom šetnji planinskim stazama berete ljekovito bilje i pečurke, uživate u brojnim spomenicima prirode ili jednostavno posmatrate ptice u zaštićenom IBA području. Staze i planinski putevi Stare planine dio su Evropskog pješackog koridora E4, koji iz pravca Sokobanje izlazi na Babin zub i dalje nastavlja ka Bugarskoj. Popularne su i ‘off-road’ vožnje terenskim vozilima, sopstvenim džipovima ili iznajmljenim kvadijem. Zavojsko jezero je, osim ribolova, tokom leta pogodno i za kupanje.
Stara planina, visokoplaninski masiv, spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Dio ovog vijenca označava i prirodnu granicu između Srbije i Bugarske. Stara planina nosi i drugo ime – Balkan, po kome je i cijelo Balkansko poluostrvo dobilo naziv. Najviši vrh u dijelu koji zahvata Srbija je Midžor (2.169 metara). Dio Stare planine, koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Na Staroj planini vlada umjereno kontinentalna klima, modifikovana s obzirom na nadmorsku visinu i položaj planine. Pod snijegom je skoro pet mjeseci godišnje i to na visini od 1.100 do 1.900 metara, što stvara idealne uslove za skijanje. Biljni i životinjski svijet na Staroj planini je specifican. U podnožju Babinog zuba nalazi se stanište Subalpske bukve, a u potocima i rijekama ima potočne pastrmke. Stara planina obiluje ljekovitim biljem i pečurkama, a stanište je i mnogim vrstama rijetkih biljaka. U selima podno Stare planine dočekaće vas ljubazni domaćini, uvijek spremni da putnicima ponude izvornu trpezu, na kojoj će se obavezno naći „belmuž”, specijalitet ovog kraja, napravljen od sira i kukuruznog brašn. Raskošna ljepota Stare planine osvaja i plijeni, ne samo u toku zime, vec tokom cijele godine. Idealno je mjesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmjerna bogatstva ove planinske ljepotice na istoku Srbije.

Lokacija: Falkensteiner Hotel Stara Planina nalazi se na jednom od najljepših mjesta Stare planine – Jabučkom ravništu, na 1.466 m nadmorske visine. Pravu atrakciju ove godine predstavljaće prva gondola u Srbiji koja će skijaše prevoziti od hotela do vrha Babin zub, odake polaze ski staze ukupne dužine 13 km.

Udaljenost: Hotel Falkensteiner  udaljen je 70 km od Niša i 50 km od Knjaževca i Pirota. Od Beograda je udaljen 330 km, a od Sofije 120 km.

Sadržaj: gostima su na raspolaganju 3 konferencijske sale, restoran, loby bar sa sunčanom terasom, picerija, bar, dječija igraonica, dječije igralište, baby corner za čuvanje beba, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, kozmetičko/ frizerski salon, bankomat, mjenjačnica, prodavnica, suvenirnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, room service, mjesto za odlaganje prtljaga, usluga recepcije 24h i podzemna garaža (147 parking mjesta, uz 8 mjesta za vozila osoba sa invaliditetom).
Skijašnica u okviru hotela nalazi se na svega 150 m od početne stanice gondole i u njoj gosti mogu da iznajme, odlože i servisiraju ski opremu.

Usluga: Light All Inclusive. Probajte naš All Inclusive Light paket u restoranu Balkan. Započnite Vaš dan bogatim doručkom na bazi švedskog stola. Oko podneva možete uzeti lagani ručak u restoranu, a uveče uživati u domaćoj i internacionalnoj kuhinji, kao i bogatom izboru specijaliteta po principu švedskog stola. Piće (vino, pivo i gazirana bezalkoholna pića) u restoranu je tokom ručka i večere uključeno u paket.

Biznis sale: Hotel u svojoj ponudi ima 3 multimedijalne konferencijske sale, jednu od 100 m₂ koja može da primi 80 osoba i djeljiva je sistemom pokretnih zidova, kao i dvije manje sale od po 40 m₂. Sale su opremljene svim neophodnim sadržajima za održavanje seminara, team buildinga, poslovnih sastanaka, radionica i sl.

Wellness & Spa centar se prostire na 1000m², u okviru kojeg se nalaze: Zatvoreni bazen, Hidromasažna kada, Sauna & hamam, Relax zona sa ležajkama. Masaže i tretmani, Fitness sala.

Posebna atrakcija za djecu: Roditelji sa decom imaće mnogo više slobodnog vremena, jer su gostima hotela Stara planina na raspolaganju dječija igraonica, dječije igralište na otvorenom i ‘baby corner’ za čuvanje beba. Za svakodnevne potrebe gostiju, u okviru hotela posluju i prodavnica sportske opreme, kozmetičko/frizerski salon, prodavnica (trafika), suvenirnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija i apoteka.

Kapacitet: hotel je kapaciteta 146 smještajnih jedinca od čega: 68 dvokrevetnih soba sa francuskim ili twin krevetima, 10 superior soba sa galerijom, 27 junior i 9 senior apartmana. Sadržaj soba: radni sto, mini bar, fen, elektronski sef, bežicni internet, telefon i LCD televizor. Sve sobe i apartmani Falkensteiner Hotel Stara Planina su modernog i prijatnog dizajna, opremljeni prema internacionalnim hotelskim standardima.

Dvokrevetna soba: King size krevet 200×200 ili twin kreveti 100×200, TV, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen.

Dvokrevetna sa sofom: King size krevet + sofa 200×200 +145×200 ili twin krevet + sofa 100×200 + 145×200, TV, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen.

Dvokrevetna superior: King size krevet 200×200 na galeriji i sofa 145×200, dva kupatila, dva TV-a, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen.

Junior apartman: Jedna spavaća soba, king size krevet 200×200, sofa 145×200, kuhinja, 2 TV-a, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen, bade mantil, papuče.

Senior apartman dva nivoa: dvije spavaće sobe (jedna je na galeriji), dva king size kreveta 200×200, dve sofe 145×200, kuhinja, 2 kupatila, 2 TV-a, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen, bade mantil, papuče.

Predsjednički apartman: Jedna spavaća soba sa king size krevetom 200×200, dnevna soba sa dve sofe 145X200, kamin, radni sto, garderober, kuhinja, trpezarija sa stolom za 8 osoba, kupatilo, wc, 2 TV-a, minibar, telefon, sef, Wi-Fi, fen, bade mantil, papuče.


ZIMA 2017/2018 – HOTEL STARA PLANINA 4*

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin