NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

HEDONIZAM NA NAŠ NAČIN – RIM

Italijanska gastronomija upisana je na mapi svjetskog kulinarstva zlatnim slovima kao kuhinja broj 1, a Italijani kao neprekosnoveni mađioničari koji od običnih sastojaka naprave pravu erupciju okusa i mirisa, raj za sva čula. Od sjeverne, preko centralne do južne Italije svaka pokrajina ima sebi svojstvene specijalitete koji oduševljavaju i najstrožije kritičare. Šarmirajte sve poznanike vašim kulinarskim umjećem učeći male tajne velikih majstora u jednoj od najboljih škola kuvanja u “vječnom gradu” i saznajte zašto se za naše škole kuvanja uvijek traži mjesto više.

PROGRAM PUTOVANJA


5 DANA, 4 NOĆENJA, AVIONOM, 28.09.- 02.10.2018.godina

1. dan 28.09. ( PETAK ) BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 09:35 h. Let za Rim  u 11:35 h. U Rimu je u 13:10 h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individuale aktivnosti ili mogućnost ogranizovanja fakultativnog izleta. Fakultativno: poludnevni izlet “walking tour”, šetnja i obilazak: Španskog trga, čuvenog sastajališta mladih, te Fontane želja, koja je jedna od najljepših fontana ne samo u Rimu, već i u cijelom svijetu. Obilazak Panteona (ili Hrama svih bogova, sagrađenog 126. godine, tokom vladavine Cara Hadrijana), jedine građevine iz antičkog perioda koja je potpuno očuvana do današnjih dana, a koja je upečatljiva po svojoj kupoli prečnika 43,30 metara, izgrađenoj iz jednog kamenog bloka. Savršeno očuvani Panteon je preživio nekoliko pljački, modifikacija i restauracija a za to je djelimično zaslužan vizantijski car, Foka koji je ovu zgradu dao na dar papi Bonifaciju VIII, 608. godine. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru u kvart Trastevere, boemska četvrt prepuna autentičnih nacionalnih restorana ili druženje na španskim stepenicama, najposjećenijem trgu Rima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan 29.09. ( SUBOTA ) RIM – ( škola kuvanja prvi dan )

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti šetnja, šoping ili fakultativna posjeta školi kuvanja. Radionica traje tri sata i učesnici imaju mogućnost otkrivanja tajni koje su stare vijekovima i uče najbolje tehnike pripremanja italijanskih specijaliteta. Sve ono što budemo pripremali zajedno ćemo i degustirati. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 30.09. ( NEDJELJA ) RIM – ( škola kvanja drugi dan )

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativna posjeta školi kuvanja. Radionica traje tri sata i učesnicima nudi mogućnost da prave razne koktele kao što su “Hugo” i “Aperol”, brusketi po vašem izboru, degustaciju najboljih italijasnkih sladoleda, originalnu mocarelu. Sve ono što budemo pripremali zajedno ćemo i degustirati Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan DAN 01.10. ( PONEDJELJAK ) RIM

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Šetnja, uživanje, šoping ili fakultativno:  poludnevni izlet Antički Rim: obilazak Koloseuma, simbola grada Rima i veličanstvenog dijela arhitekture, koje datira iz I vijeka naše ere. Mogao je primiti 50 000 gledalaca, koji su se ovdje okupljali kako bi prisustvovali čuvenim, često okrutnim gladijatorskim borbama. U blizini je i Konstatntinov slavoluk, veličanstveni trovratni slavoluk koji potiče iz 312.godine; Rimskog Foruma, nekadašnjeg sjedišta ovog grada – države. Ovdje su se održavali skupovi puka i Senata, biranja magistrata, vjerski obredi i poslovi pravosudne uprave.  Obilazak Pjace Venecija, na kojoj se nalazi memorijal kralju Vitoriju Emanuelu II. Izgrađen je po projektu G. Sakonija radi slavljenja uspomene na ujedinjenje Italije, uzvišenih vrijednosti domovine i nacije, te Preporoda i vojnih vrlina. Radovi su započeti 1885. ali je trebalo četrdeset godina da budu završeni; Pjaca del Kampidoljo, na kojem se nalazi statua Marka Aurelija na konju. Kopija ovog remek-djela u bronzi iz II vijeka postavljena je u središtu Trga, dok je original izložen iza stakla u muzeju. Predlažemo Vam da vrijeme provedete obilazeći neke od čuvenih rimskih parkova. Divno predvečerje možete provesti u šetnji čuvenom avenijom Via Veneto i posjetiti park Borgeze. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 02.10. ( UTORAK ) RIM – BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 16:20h. Dolazak na beogradski aerodrom u 17:55h. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 490,00 €

*U cijenu aranžmana uključen PDV

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Prevoz avionom na navedenoj relaciji ;
 • Transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom;
 • Smještaj u hotelu  3* na bazi usluge 4 noćenja sa doručkom u Rimu;
 • Boravišne takse;
 • Pratioca iz agencije za sve vrijeme trajanja programa;
 • Organizaciju programa;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Aerodromske takse u iznosu od 75,00 EUR koje su podložne promjeni;
 • Fakultativno:
 • Škola kuvanja u Restoranu u Rimu 2 dana – cijena škole  180,00 EUR
 • Poludnevni izlet Rim “walking tour” u pratnji  stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku; Cijena izleta – 20,00 EUR
 • Poludnevni izlet Antički Rim u pratnji stručnog  lokalnog vodiča na našem jeziku; Cijena izleta –  40,00 EUR
 • individualne troškove ;
 • putno – zdravstveno osiguranje

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi kalkulacije 20
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, organizator zadržava prava izmjene cijene aranžmana.
 • Mogućnost doplate za smještaj u hotelu 4*.
 • Minimum prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 15.
 • Rok za prijavu i uplatu akontacije je18.09.2018. godine;
 • Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez vize.
 • Turistička agencija “STAR TRAVEL” nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine;
 • Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CENOVNIK u Pdf-u


MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin