NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

RIM – avionski polazak iz Banja Luke

RIM

Vjeruje se da koliko god puta posjetili Rim, svaki naredni put će biti podjednako uzbudljiv i drugačiji. Jedinstveni splet istorije, neprocjenjivih umjetničkih vrijednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, sve to doprinosi da se ovom gradu uvijek iznova i sa zadovoljstvom vraćamo. Pođite sa nama u Rim i uvjerite se zašto je jedan od najposjećenijih evropskih gradova.

PROGRAM PUTOVANJA


AVIONOM IZ BANJA LUKE

5 dana /4 noćenja
OD 31.3. DO 04.04.2017.

 

1. DAN 31.03. (petak) BANJA LUKA – BEOGRAD – RIM

Sastanak na aerodromu Mahovljani u 13:30 h. Let za Beograd u 15:10 h. Dolazak u Beograd u 16:05 h. Let za Rim 18:05 h . Dolazak u Rim u 19:35 h. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN 01.04. (subota) RIM

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno: poludnevni izlet “walking tour”, šetnja i obilazak: Španskog trga, čuvenog sastajališta mladih, te Fontane želja, koja je jedna od najlijepših fontana ne samo u Rimu, već i u cijelom svijetu. Obilazak Panteona (ili Hrama svih bogova, sagrađenog 126.godine, tokom vladavine Cara Hadrijana), jedine građevine iz antičkog perioda koja je potpuno očuvana do današnjih dana, a koja je upečatljiva po svojoj kupoli prečnika 43,30 metara, izgrađenoj iz jednog kamenog bloka. Savršeno očuvani Panteon je preživio nekoliko pljački, modifikacija i restauracija a za to je djelimično zaslužan vizantijski car, Foka koji je ovu zgradu dao na dar papi Bonifaciju VIII, 608. godine. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN 02.04. (nedelja) RIM

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno: poludnevni izlet Antički Rim: obilazak Koloseuma, simbola grada Rima i veličanstvenog djela arhitekture, koje datira iz I vijeka naše ere. Mogao je primiti 50000 gledalaca, koji su se ovdje okupljali kako bi prisustvovali čuvenim, često okrutnim gladijatorskim borbama. U blizini je i Konstatntinov slavoluk, veličanstveni trovratni slavoluk koji potiče iz 312.godine; Rimskog Foruma, nekadašnjeg sjedišta ovog grada – države. Ovde su se održavali skupovi puka i Senata, biranja magistrata, vjerski obredi i poslovi pravosudne uprave. Obilazak Pjace Venecija, na kojoj se nalazi memorijal kralju Vitoriju Emanuelu II. Izgrađen je po projektu G.Sakonija radi slavljenja uspomene na ujedinjenje Italije, uzvišenih vrijednosti domovine i nacije, te Preporoda i vojnih vrlina. Radovi su započeli 1885, ali je trebalo četrdeset godina da bude završen ; Pjaca del Kampidoljo, na kojem se nalazi statua Marka Aurelija na konju. Kopija ovog remek-djela u bronzi iz II veka postavljena je u središtu Trga, dok je original izložen iza stakla u muzeju. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. Noćenje.

4. DAN 03.04. (ponedeljak) RIM

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno: poludnevni izlet Vatikanu: ovo je jedna od najbogatijih i najraznovrsnijih umjetničkih riznica na svijetu sa preko sto hiljada eksponata. Obilaze se najvažniji: Cortile della Pigna, Laokonovo dvorište gdje se nalaze neke od najvažnijih u svijetu antičkih statua kao Laokonova grupa i Apolon Belvederski, sala muza sa čuvenom statuom Apolonijusa koja je Mikelanđela inspirisala za Mojsija, Sala Rotonda sa kolosalnim antičkim statuama i porfirnom kadom iz najraskošnije vile antike, Neronove “DOMUS AUREA”, Sala Candelabara, Sala goblena stare briselske škole sa fantastičnom umjetničkom i zanatskom vrijednošću, Sala geografskih karata, čuvene 4 Rafaelove sobe sa njegovim remek djelima, neizbježna i neponovljiva Mikelanđelova Sikstinska Kapela, unutrašnjost Crkve Sv. Petra u Vatikanu sa najraznovrsnijim umjetničkim sadržajima, šetnja najvećim pješačkim trgom na svijetu, ispred same crkve. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Zajednički povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 04.04. (utorak) RIM – BEOGRAD – BANJA LUKA

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 9:25h. Dolazak na beogradski aerodrom u 11:05h. Let za Banjaluku 13: 45h. Dolazak u Banjaluku 14: 40h. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA : 389,00 EUR

(plaćanje isključivo u KONVERTIBILNIM MARKAMA)

*u cijenu uračunat PDV

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Prevoz avionom na navedenoj relaciji ;
 • Trasfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi usluge 4 noćenja sa doručkom u Rimu;
 • Boravišne takse ;
 • Pratioca iz agencije za sve vrijeme trajanja programa ;
 • Organizaciju programa ;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Aerodromske takse u iznosu od 77 EUR koje su podložne promjeni;
 • Poludnevni izlet Rim “walking tour” u pratnji       stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku 19 EUR po osobi ;
 • Poludnevni izlet Antički Rim u stručnog lokalnim vodičem na našem jeziku 22 EUR po osobi;
 • Poludnevni izlet Vatikan sa uključenom ulaznicom i stručnim lokalnim vodičem na našem jeziku 45 EUR po osobi;
 • individualne troškove ;
 • putno – zdravstveno osiguranje 5 EUR po osobi ;

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi kalkulacije 15 putnika.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, organizator zadržava prava izmjene cijene aranžmana.
 • Minimum prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 15.
 • Rok za prijavu i uplatu akontacije u iznosu od 200,00 KM je 25.01.2017. godine;Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez vize.
 • Turistička agencija “STAR TRAVEL” nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine;
 • Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin