NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

PASSO TONALE

Passo Tonale

Passo Tonale, glečer Presena, Ponte di Legno i Temu čine “Adamello Ski”, bez sumnje jednu od izuzetnih italijanskih skijaških oblasti, koju odlikuje veliki broj ski staza i najsavremeniji objekti i oprema skijaške infrastrukture. Dolina Valcamonica, u kojoj se nalazi ovo skijalište, najveća je dolina u Italiji, a prostire se na granici izmedu pokrajina Lombardije i Trentina. Sastavni je dio Nacionalnog parka Stelvio i Parka prirode Adamello Brenta. Ovdje se može skijati na 105 km staza za alpsko i 50 km staza za skijaško trčanje, koje se prostiru između 1150 i 3100 m/nv i posjetiocima pored kvalitetnog skijanja pružaju nezaboravan pogled na uzbudljive panoramske pejzaže i krajolike. Visina od preko 3000 m, glečer koji omogućava skijanje sve do polovine juna i obilje off-piste terena, ovu skijašku destinaciju čine posebno interesantnom ljubiteljima zimskih sportova.

Piandineve 4*
Nalazi se na nadmorskoj visini od 1 883 m odakle se pruža predivan pogled na cijelo mjesto. Od Adamelo žičare udaljen je 200 m i 10 km od mjesta Passo Tonale. Ski bus stanica udaljena je 100 m od hotela. Hotel ima 141 sobu. Sve sobe imaju kupatilo (tuš/ wc), fen, telefon i SAT TV. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, skijašnica, prodavnica, salon ljepote, taverna, igraonica za djecu, disko klub, parking i garaža.

Alpino 3*
Ovaj porodičan hotel udaljen je 300 m od žičare Negritellai, a 1,5 km od ski žičare Glacier Presena. Od centra Passo Del Tonale udaljen je 2 km, a od Ponte di Legna 7 km. Sve sobe imaju kupatilo (tuš/ wc) SAT TV, telefon. Sef može da se iznajmi na recepciji. Pored restorana, hotel ima bar, skijašnicu i parking.
App Residence al Maniero 3*
Apartmani se nalaze na oko 600 m od centra mjesta Ponte di Legno i oko 1 km od žičare, a stanica ski-bus-a je udaljena 100 m od apartmana.

Dahu 3*
Smješten je u neposrednoj blizini centra mjesta, 100 m udaljen od ski lifta. Sve sobe imaju kupatilo (tuš/ wc), fen, SAT TV i telefonU sastavu hotela su restoran, bar a hotel ima i spa centar u čijem sastavu se nalazi bazen, sauna, tursko kupatilo i đakuzi.

App Residence Redivalle 3*
Smješten je u samom centru Passo Tonale, od žičare je udaljen 10 m. Svi apartmani imaju kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo (tuš/ wc). Apartmani za 4 osobe sastoje se od dnevne sobe sa 2 kreveta i spavaće sobe sa francuskim ili 2 odvojena kreveta. Gosti apartmana mogu koristiti sadržaje hotela Redivalle, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Delle Alpi 3*
Nalazi se u neposrednoj blizini ski lifta Valbiolo, pomoću koga se može stići do svih staza. Od žičare je udaljen 100, a od centra mesta 200 metara. 24 sobe, sve sobe imaju kupatilo (tuš/ wc), fen, SAT TV i telefon. Pored restorana, hotel ima i bar, vinski podrum, skijašnicu, parking i garažu.

PREUZMITE CJENOVNIK U PDF-u

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin