NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

PALMA DE MAJORKA

PALMA DE MAJORKA

Majorka je najveće špansko ostrvo, a nalazi se u Balearskom arhipelagu zajedno sa Ibicom i Menorkom. Ima izuzetno pogodnu klimu sa dugim i suvim ljetima. Izuzetan geografski položaj učinili su da ovo ostrvo pored vrlo prijatne klime ima i bujnu vegetaciju, ko i čisto plitko more sa prirodnim pješčanim plažama. Glavni grad ostrva je Palma koja je ujedno i najveća luka, kao i administrativi centar . Nalazi se na južnoj obali u istoimenom zalivu. Simbol Palme je svakako poznata katedrala koju ostrvljani zovu „la Seo“ – djelo velikog majstora Gaudija. Majorka je ostrvo sa dva lica. Prvo krije riznicu najuzbudljivijih istorijskih događaja, vještinu lokalnog stanovištva da od prirodnih darova naprave raj za turiste. Drugo lice je ono koje pored kristalno čiste vode i kilometarskih pješčanih plaža nudi i dobru zabavu. To se najbolje objašnjava lokalnom izrekom „noć se nikada ne završava“.

Najpoznatiji turistički gradovi su u blizini Palme, a sa njom su odlično povezani gradskim prevozom. Pomenućemo Plaja De Palmu, Kan Pastilju, El Arenal, Kala Vinjas, Kala Major, Magaluf i Iljetas. Svako mjesto je priča za sebe. Magaluf je omiljeno odredište mladih sa burnim noćnim životom, Kala Major je svojom ljepotom facinirao i špansku kraljevsku porodicu pa su ovo mjesto izabrali za dom svoje ljetnje rezidencije.
Pored čarter prevoza i svih servisa, obezbijeđen je i veliki izbor hotela za predstojeću ljetnju sezonu. Ono što krasi svaki hotel je izvanredna španska kuhinja, sa tradicionalnim jelima i zakuskama. Jedan takav hotel je i Comodoro koji se nalazi na pješčanoj plaži Palma Nove, koju od Magalufa dijeli lagana šetnja promenadom. Usluga u tom hotelu je na bazi all inclusiv-a. Naravno, treba napomenuti i hotel Ipanema Park koji se nalazi u mjestu Arenal. Palma se preporučuje svima koji žele aktivan podmor, razgledanje istorijske baštine i uživanje u tradicionalnom španskom ritmu. Treba napomenuti da je Majorka jedno od retkih mjesta gdje je prije svega očuvana prioroda i gdje se miris borovine i pjesma zrikavaca osjećaju na svakom koraku. Takođe, na Majorci je izmišljen masovni turizam početkom šezdesetih godina, pa gdje se može bolje uživati nego na mjestu sa kojeg je sve i poteklo.

PREUZMITE CJENOVNIK U Pdf-u

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin