NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

LES 2 ALPES


Les 2 Alpes je jedinstveno zimsko iskustvo! Ističe se sa 250 sunčanih dana godišnje i najvećim skijaškim glečerom u Evropi!


Les 2 Alpes, jedno od najpopularnijih francuskih skijališta, smešteno je u centralnom delu francuskih Alpa, 75 km od Grenobla. Prostire se od 1350m pa sve do 3568m n/v što ga čini najvišim skijalištem u Francuskoj i trećim u Evropi.
Originalni naziv skijališta osnovanog 1925. godine bio je La Berarde. Prva ski škola otvara se 1946. godine sa svega tri instruktora, ali se već prvog dana prijavilo 45 polaznika. Tek otvaranjem gondole Diable 1956. godine ovo skijalište doživljava ekspanziju. Sadašnji naziv se ne odnosi na dva vrha planina, već na dva sela (Mont de Lans i Venosc) smeštena na južnoj i severnoj strani naselja Les 2 Alpes.
Ski centar se nalazi na 1650 m n/v, ima 51 žičaru (2 voza, 6 telekabina, 23 sedežnice, 19 tanjira), 104 ski staze u dužini od 225 km, koje dosežu do 3600 m n/v. Visok kvalitet snega i razni tipovi staza, pogodni su kako za početnike, tako i za ljubitelje ekstremnog skijanja i novih disciplina. U Les Deux Alpes se nalazi i najteža crna ski staza u Evropi – Grand Couloir, koja počinje na 2813m, a spušta se na 2400 m. I druge teške staze su u blizini naselja, dok su blage, lake staze na višoj nadmorskoj visini. Na visini od 2600 m izgrađen je snow park, raj za snowbordere i skijaše željne izazova.
Veliki broj prodavnica, barova, restorana, noćnih klubova, upotpunjuju boravak u ovom skijalištu i čine ga posebno interesantnim mladima. U ponudi su i klizalište, bazen, “wellness” centar, bioskop, kao i transfer do Grenobla ili do obližnjeg skijališta Alpe D Huez, koje je poznato po najdužoj crnoj stazi na svetu.


Apartmani se nalaze u nekoliko rezidencija, 250 m od centra skijališta. Od najbliže staze i žičare su udaljeni 30 –200 m.
Svi studiji i apartmani imaju kupatilo (tuš/wc), opremljenu kuhinjsku nišu, ski boks, a veći apartmani imaju i balkon.
Studio 2-3 osobe (13-16m²): Dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, a može se dodati još jedan krevet.
Apartman 4-6 osoba (35-45m²): Dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, spavaća soba sa francuskim ili sa dva odvojena kreveta i niša sa krevetom na sprat.


Nalazi se u mirnom dijelu Les 2 Alpes-a, udaljen svega 100m od ski lifta i 500m od prodavnica.
Svi apartmani imaju kupatilo (tuš/wc), opremljenu kuhinjsku nišu, telefon, SAT TV i bežični internet (uz doplatu).
Apartman 4 osobe ( 44 m2): Dnevna soba, spavaća soba sa francuskim ležajem i niša sa krevetima na sprat.
Apartman 6 osoba ( 71m2 ): Dnevna soba, dvije odvojene spavaće sobe, jedna sa dva kreveta i jedna sa francuskim krevetom, niša sa krevetima na sprat.
Apartman 8 osoba (88 m2): Dnevna soba, tri odvojene spavaće sobe, dvije sa dva kreveta i jedna sa francuskim krevetom, niša sa krevetima na sprat.
Apartman 10 osoba (115 m2): Dnevna soba , dva kupatila, pet spavaćih soba, tri sa dva kreveta i dvije sa francuskim krevetom.
Restoran, Spa centar, garaža.


Nalazi se u mirnom dijelu Les 2 Alpes-a, udaljen svega 100m od ski lifta i 700m od prodavnica.
Svi apartmani imaju kupatilo (tuš/wc), opremljenu kuhinjsku nišu, telefon, SAT TV i bežični internet (uz doplatu).
Apartman 2-4 osobe ( 38m2): Dnevna soba, spavaća soba sa francuskim ležajem, spavaća soba sa krevetima na sprat.
Apartman 4-6 osoba ( 80m2 ): Dnevna soba, tri spavaće sobe, jedna sa dva kreveta, jedna sa francuskim krevetom, jedna sa krevetima na sprat.
Apartman 6-8 osoba (98 m2): Dnevna soba, četiri spavaće sobe, jedna sa dva kreveta, jedna sa francuskim krevetom, dvije sa krevetima na sprat.
Dva đakuzija, sauna, tursko kupatilo, skijašnica i parking.


Apartmani se nalaze 400m od žičare Diable.
Svi studiji i apartmani imaju kupatilo (tuš/wc), opremljenu kuhinjsku nišu, balkon i SAT TV (uz doplatu).
Studio 2 osobe (20²): Dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje.
Studio 4-5 osoba (30²): Dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje i sofom za jednu osobu, niša sa krevetima na sprat.
Apartman 6 osoba (troprostorni 50m²): Dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje i sofom za jednu osobu, spavaća soba sa dva kreveta, spavaća soba sa krevetima na sprat.


Apartmani se nalaze u podnožju ski staze, 150m od žičare Diable.
Svi studiji i apartmani imaju kupatilo (tuš/wc), opremljenu kuhinjsku nišu, balkon i SAT TV (uz doplatu).
Studio 2-4 osobe (27 m2): Dnevna soba sa kaučem na razvlačenje, kreveti na sprat. Apartman 4 osobe ( 33 m2): Dnevna soba sa kaučem na razvlačenje, spavaća soba sa francuskim ležajem.
Apartman 6 osoba (50 m2 ): Dnevna soba sa kaučem na razvlačenje, dvije odvojene spavaće sobe sa po dva kreveta.
Apartman 8 osoba (60 m2): Dnevna soba sa kaučem na razvlačenje, dvije odvojene spavaće sobe sa po dva kreveta, niša sa krevetima na sprat.

PREUZMITE CJENOVNIK U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin