NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

KRF

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne ljepote, pjesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lijepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, ćerki rijeke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.

Opis ekskurzija na Krfu

Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najljepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača.
Grad ima dvije tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom dijelu grada. Jedna od najposjećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pružice Vam poseban ugodjaj u toku večernjih šetnji.

ACHILLION – palata austrijske princeze Elizabete, nalazi se u predivnom vrtu na samo 10km od grada. Ova predivna neoklasična gradjevina izgrađena je u prošlom vijeku. Oko palate je predivan vrt u kome se nalazi statua ranjenog Ahila

OSTRVO VIDO – Plava grobnica, udaljeno od grada oko 15 min. vožnje brodom. Turistički brodići polaze svakog punog sata iz male turističke luke u centru grada, a vraćaju se na pola sata sa Vida. Na vidu možete vidjeti mauzolej srpskih vojnika, a čarobna tišina na ostrvu i priče koje ste culi u Srpskoj kući o hrabrim srpskim vojnicima natjeraće vas na duboko razmišljanje.

PONTIKONISSI I MISJE OSTRVO – Ova mjesta su zaštitni znaci Krfa.

PALEOKASTRICA – Udaljena 25 km od grada, najstarije je naselje na ostrvu. Sa svojim predivnim plažama i kristalno čistim morem pružiće vam nezaboravan izlet. Na vrhu brda, gdje se pruža predivan pogled na zaliv, nalazi se manastir Zoodochou Pigis. Sagrađen je 1228. godine prije nego sto uđete u Paleokastricu, preporučujemo Vam da posjetite mjestašce Lakones, oblast Bella Vista sa predivnim pogledom na Paleokastricu i dio ostrva.

SIDARI, KANAL LJUBAVI – Nalazi se u sjevernom dijelu ostrva. Oblasti Sidari je u mnogome različita od svega ostalog na Krfu. Vjetar i more isklesali su prelijepe stijene, koje liče na statue. Između njih su male pješčane plaže, koje između stijena izgledaju kao mali bazeni ili kanali.
KOMENO, DASSIA, IPSOS, PIRGI, BARBATI, KASIOPI, KALAMI – Ovo su mjesta u sjevernom i severnoističnom dijelu ostrva, koja treba posjetiti zbog prelijepih plaža. Luksuzni hoteli, sportovi na vodi i bogat noćni život.
LEFKIMI, KAVOS – Nalaze se u južnom dijelu ostrva. U mjestu Lefkimi, nalazi se luka sa svakodnevnim prevozom do Igumenice.
GLIFADA – U zapadnom delu ostrva, nalazi se jedna od najlepših dugih peščanih plaža. kojoj se pripisuje da je najatraktivnija turistička lokacija.


MJESTA:

KAFESSAS – Ag. Georgios Beach
POCO LOCO – Kassiopi
STAMATIS – Ag. Georgios, Viros
SYMPOSIUM – Ag. Stefanos, Avliotes
MORRISON CAFE – Krf grad


PLAŽE:

DASIJA – ova peskovite plaža okružena zelenilom nalazi se na 14 km od grada.
IPSOS – nalazi se na 17 km od grada. Ova šljunkovita plaža je veoma popularna kod mladih osoba zbog bogatog dnevnog i noćnog života.
KASIOPI – prelepa šljunkovita plaža nalazi se na 37 km od grada
PALEOKASTRICA – peskovita plaža sa kristalno čistim morem nalazi se 25 km od grada
AG. GEORGIOS – peščana plaža duga 3 km sa velikom ponudom sportova na vodi nalazi se na 30 km od grada.

ZNAMENITOSTI:


PLAVA GROBNICA – nalazi se na 15 min vožnje brodom od grada. Možete videti mauzolej srpskih vojnika
SRPSKA KUĆA – Nalazi se u gradu Krfu i svakako je mesto koje ne smete propustiti. U muzeju možete videti istoriju i stradanje sroskog naroda u Prvom svetskom ratu.
KALAMI – prelepi mali zeleni zaliv nalazi se na 30 km od grada
SIDARI – nalazi se na 35 km od grada i poznata je po imenu kanal ljubavi. Nedaleko od plaže u vodi nalaze se impresivne stene

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin