NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

KEMER

Kemer

Kemer je smješten u podnožju planine Taurus, 40 km zapadno od Antalije.
Goynuk i Beldibi na sjeveru Kemera i Kiriš, Camyuva i Tekirova na jugu Kemera, predstavljaju poznate turističke oblasti koje nude brojne hotele sa naglašenim komforom i originalnim sadržajima, mogućnost za dobar šoping uz duge šetnje uređenim stazama, izlazak u neki od brojnih restorana ili provod u diskotekama i klubovima.
Tokom aprila u Kemeru se održava poznati karneval a u proljeće poznata trka jahti izmedu Kemera i Girne (sjeverni Kipar).
U blizini Kemera su ostaci grada Phaselisa u kome su najbolje sačuvani spomenici iz rimskog perioda.
Ljubiteljima prirode preporučujemo odlazak do planine Tahtali, jednog od najviših vrhova planinskog vijenca Taurus, do kojeg se može stići žičarom za dvadesetak minuta vožnje. Sa jedne strane pruža se pogled na divlji i nesavladan Tauris pod snijegom čak i u avgustu, a sa druge na najljepša ljetovališta regije.
Iz Kemera se može organizovati i posjeta antičkom gradu Myri, današnjem Demreu. Ova oblast posebno je zanimljiva pravoslavnim vjernicima jer je baš u ovom dijelu Turske rođen Sveti Nikola. Prirodne ljepote takođe možete doživjeti i na krstarenju obilazeći potopljena ostrva Kekovu i Simenu.
Kombinacija planina i borovih šuma, kristalno čisto more, luksuzni hoteli i predivne šljunkovite plaže učiniće vaše ljetovanje nezaboravnim.

PREUZMITE CJENOVNIK U PDF-u

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin