NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

HALKIDIKI


Grčko poluostrvo Halkidiki, sa bujnom vegetacijom i ukupno 500 kilometara obale, nalazi se na sjeverozapadnom priobalju Egejskog mora, u blizini Soluna. Halkidiki ima tri manja poluostrva, raspoređena kao tri ispružena prsta kojima još dublje zalazi u Egej. Jedno od tri poluostrva, ili prsta, zove se Kasandra po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba; drugi prst Sitonija nazvan je po Sitonu, sinu mitološkog boga mora Posejdona; treći se zove Atos po imenu jednog od Giganata koji su u mitološko vreme nastanjivali ovu oblast.

Poluostrvo Kasandra- na zapadnoj strani Halkidikija, ovo poluostrvo dugo je više od 50 km i široko oko 10 km. Prema legendi, ime je dobilo po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba. Zapadni deo Halkidikija je po reljefu ravniji od istočnog. Uzvišenja na Kasandri ne prelaze 400 metara i središnji dio poluostrva je pokriven vinogradima i maslinjacima.Kasandra je najposjećeniji dio Halkidikija.

Cjenovnik Kasandra individualni prevoz – LJETO 2018

KASANDRA – opisi hotela


Poluostrvo Sitonija- je srednji prst poluostrva Halkidiki. Nazvana je po Sitonu, sinu mitološkog boga mora Posejdona. Brdovitija je od Kasandre i poznata po proizvodnji izvanrednog vina i meda. Idealno je mjesto za ljubitelje prirode. Odlikuju je čiste plaže okružene borovom šumom, male luke, šetališta, vrtovi oko hotelskih kompleksa, idilična ribarska sela, bogat noćni život. Mjesta Nikiti, Agios Nikolaos, Neos Marmaras, Vurvuru, sva su raznolika i bogata lokalnom tradicijom.

Cjenovnik Sitonija individualni prevoz – LJETO 2018

SITONIJA – opisi hotela


Poluostrvo Atos- je najistočnije poluostrvo Halkidikija. Atos je ime jednog od Giganata koji su u mitološko vrijeme nastanjivali ovu oblast. Prema mitu, Giganti su ratovali sa olimpskim bogovima i u tom sukobu Posejdon, bog mora, bacio je na njih svoj trozubac i tako se Halkidiki rascjepio na tri dela. Na Atosu su prvi manastiri podignuti u 9. vijeku. Poluostrvo se naziva i Sveta gora od 11. vijeka, kada je od vizantijskog cara dobilo poseban status autonomne monaške republike koji je do današnjih dana sačuvan.

Cjenovnik Atos individualni prevoz – LJETO 2018

ATOS – opisi hotela

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin