NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

DVORCI BAVARSKE

Južnonemačka regija Bavarska je poznata u cijelom svijetu ne samo zbog kvalitetnog piva i elegantnih automobila već i zbog velikog broja srednjevjekovnih dvoraca i palata. Procenjuje se da ih danas u Bavarskoj ima više od 300. Stoga nije ništa neobično što turisti dolaze u ogromnom broju da se upoznaju sa veličanstvenim arhitektonskim ostvarenjima kralja Ludviga Drugog koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Bio je najplodniji njemački kralj u pogledu dvorskog stvaralaštva. Za vrijeme ne baš dugog života, pokolenja je zadužio sa tri fascinantna dvorca koji podsjećaju na prizore iz bajki. Ludvig Drugi, kao poznavalac lijepog i ljubitelj umjetnosti, je planirao da za života izgradi sedam ali ga je iznenadna smrt spriječila u tome. Ali ipak su njegova djeca nastavila očevo djelo koje danas zauzima počasno mjesto u riznici svjetske arhitekture. Poslije mnogo vijekova čarobni dvorci Linderhof, Njšvanštajn i Herenkimze su opravdali sav novac uložen u njih, postajući najposećeniji dio Bavarske.

5 dana / 2 noćenja
Polasci: 10. novembar 2017., 14. februar i 8 mart 2018.


PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan NOVI SAD – BEOGRAD – HORGOŠ

Sastanak putnika u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati, polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred željezničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša.

  1. dan HORGOŠ – MINHEN – MINHENSKA PALATA RESIDENZ

Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju pored Beča i Salcburga. Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj poslije Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. vijeka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vrijeme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umjetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktoberfest koji je nedavno obilježio 200 – godišnjicu, privlači svake godine – za samo dve nedelje – oko šest miliona posjetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vjećnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vijek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. vijeku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mjesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. vijeka, uz učešće od preko hiljadu mještana. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavars kim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

  1. dan MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALCBURG – HORGOŠ

Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku slobodno vrijeme ili fakultativno ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Poslije obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg. Taj prelijepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro dio je svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO, koje su uredili, znatnim djelom, čuvene italijanske arhitekte Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. vijeka. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 djela. Obilazak pješice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vrijeme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku pored Budimpešte.

  1. dan HORGOŠ – NOVI SAD – BEOGRAD

Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 139 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi: 55 EUR


Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem -10% (isključivo na upit)
Dijete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem -15% (isključivo na upit)

U CIJENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
• Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
• Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 2+ zvezdice
• Razgledanja prema programu
• Usluge vodiča
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja


U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO
• Fakultativni izleti i posete
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja


SMJEŠTAJ:
Hotel Ibis Styles Munchen Ost 2*+
Hotel se nalazi 6 km od Marijen placa (centar grada) a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Doručak – samoposluživanje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Izlet “Dvorci Bavarske” (u dva dijela) sa posjetom dvorcima Herenkimze, Residenz, Linderhof i Nojšvanštajn, Herenkimze – Cijena: 50 €. U cijenu je uključeno: prevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča .

Prijavljivanje za izlete i posjete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posjete bi mogli da se realizuju uz korekciju cijene.

Cijene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u KM po trenutnom kursu za banke na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini. Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cijene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije…).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 15 dana prije polaska na put ili do popune mjesta.
• Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja.
• HORGOŠ je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju posljednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promjeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Organizator nije ovlašćen da cijeni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata. Putnici koji posjeduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbjede odgovarajuće isprave.


OPŠTE NAPOMENE

• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
• Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vrijeme objekata…)
• Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa, a termin izvođenja nije fiksan.
• Polasci iz drugih mjesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana prije polaska provjere tačno vrijeme i mjesto polaska.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
• Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana prije polaska
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
• Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju prije polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin