NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

BALI


Na obodu Indijskog okeana nalazi se mali tropsko ostrvo Bali. Ostrvo koje fascinira svojom ljepotom prirode i ljudskim stvorenjima izgrađenim tokom proteklih nekoliko vijekova. Bali se potpuno opirao globalizaciji i modernizaciji. Na ovom ostrvu još uvijek žive pravila koja nisu mjenjana decenijama.

Ljudi iz Balija su veoma religiozni i njihov svakodnevni život ispunjen je događajima i aktivnostima koje oni sami podučavaju. Svaka kuća, odnosno dvorište ima svoje “porodične hramove”.

Hoteli na Baliju vole da se takmiče. Obično se bore da budu veliki, da budu na samim plažama, imaju puno objekata i svaka od njih ima bazen. Osim izuzetno prijatnog ponašanja, zaposleni u hotelima na Baliju i dalje imaju živopisne uniforme, u kojima se nalazi donji dio haljine. Nose ih i muškarce i žene. Turistima privlači pažnju i tretiraju ih kao bogove. Na primjer, vrlo je uobičajeno da tražite ručak da se poslužuje, recimo, na ivici bazena i da ga konzumira bez izlaza iz vode.

Posebna priča na Baliju predstavlja izlete u unutrašnjost ostrva u svrhu posmatranja i poznanstva. Hram Tanah Lot, koji se nalazi na obali i datira iz 16. vijeka, mora se posjetiti tokom ovog putovanja. Posebno je interesantna činjenica da je izgrađena iz jednog dijela stijena. Balijanci veruju da je na ostrvu najljepši zalazak sunca, što može biti posebno zanimljivo za parove. Bogata kultura Bali je najvidljivija i najprikladnija u Ubudu. Letenje na Bali takođe treba da obiđe pirine polja koja su priča za sebe. Oni su bukvalno svuda i predstavljaju najlepše scene na ostrvu.

Ako tražite mjesto potpunog mira i zadovoljstva, Bali je pravo mjesto za vaše letenje. Izaberite jedan od naših Bali aranžmana i idite do životne avanture!

Mi ćemo Vam tu pomoći i predstaviti neke od najponatijih turističkih atrakcija i destinacija na ostrvu Bali.


TURISTIČKA MJESTA:
Sanur – prvi rizort na ostrvu sa pješčanom plažom, nema talasa, okružen koralnim grebenima.

Nusa Dua – najprestižniji dio obale, a u prevodu znači “dva ostrva”. Nalazi se na poluostrvu Bakit na jugu Balija.

Tanjung Benoa – nekada ribarsko naselje, poznato po bijeloj pješčanoj plaži i kristalno bistroj vodi. Ovdje se nalaze obični hoteli, prelijepe privatne vile i restorani.

Kuta – poznata po dobrom noćnom životu. Ovdje se nalazi najveća javna plaža na ostrvu.

Jimbaran -mirnije mjesto odlično za odmor.
Seminjak – dinamično mjesto sa dosta restorana i klubova. Plaža je pješčana, slična onoj u Kuti, ali sa manje gužve.


MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin