NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ANDALUZIJA

ANDALUZIJA

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu “Sunce se ponovo rađa”. Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vijekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu.

PROGRAM PUTOVANJA


Malaga – Benalmadena – Ronda – Granada – Kordoba – Sevilja

7 dana, avionom

polazak: 11.oktobar

1.dan  Beograd – Cirih – Malaga – Benalmadena

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata prije polijetanja aviona. Let za Cirih u 09:20, kompanijom Swiss na liniji LX1413, dolazak u Cirih u 11:15h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LX2114 u 12:00h., dolazak u Malagu u 14:35h. Slijedi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspješno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada obuhvata: vožnju glavnom ulicom Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, tvrđave Hibralfaro, palate Alkasaba, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najljepših gradskih trgova… Slijedi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cijele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan  Benalmadena – Ronda – Benalmadena

 

Doručak. Nakon doručka slijedi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mjesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelijepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan   Benalmadena – Granada (Alhambra) – Kordoba

 

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposjećenijeg grada Španije, u podnožju vjenca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX vijeka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najljepših primjera arhitekture tog doba. Posjeta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dijela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dvije sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife…Posjeta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najljepši pogled na grad. Slijedi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4.dan  Kordoba – Sevilja

 

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smještenog na rijeci Gvadalkivir, u podnožju planinskog vjenca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posjetu Meskiti – jednoj od najljepših džamija na svijetu, kojoj su španski vladari promjenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Slijedi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i razgledanje. Slijedi vožnja živopisnim predjelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan  Sevilja

 

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prijestolnica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mjesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulaznica nije uračunata u cijenu) – treću po veličini na svijetu… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i razgledanje.

6.dan   Sevilja

 

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na flamenko veče. Noćenje.

7.dan  Sevilja – Frankfurt – Beograd

 

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Frankfurt na liniji LH1141 u 12:50h, dolazak u Frankfurt u 15:40h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21:55h, dolazak u Beograd u 23:40h. Kraj programa.

 

Hotel/kategorija Tip sobe usluga 11.10. – 17.10.2017.
795
THB TORREQUEBRADA 4*/ Benalmadena 1/2 ZA REZERVACIJE DO 31.07.
835
LOS OMEYAS 2*/ Kordoba BB
TRH ALCORA 4*/ Sevilja ZA REZERVACIJE NAKON 31.07.
doplata za 1/1 175
 • Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom

OPISI HOTELA:

THB TORREQUEBRADA 4*, Benalmadena www.thbhotels.com

Lokacija: Nalazi se na plaži, u ljetovalištu Benalmadena. Od centra Malage je udaljen oko 15 km, a od aerodroma 12 km. Sobe: Ukupno 350 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, wi-fi internet konekciju, klima uređaj, mini bar i balkon. Hotelski sadržaj: Osim restorana, hotel ima spoljašnji i unutrašnji bazen, wllness centar, bar i kazino.

LOS OMEYAS 2*, Kordoba www.hotel-losomeyas.es

Lokacija: Nalazi se u staroj jevrejskoj četvrti, nedaleko od svih najznačajnijih turističkih znamenitosti. Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, TV,

klima uređaj, sef i wi-fi internet konekciju. Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran i bar.

TRH ALCORA 4*, Sevilja www.trhalcora.com

 

Lokacija: Nalazi se oko 4 km od centra Sevilje, sa kojim je dobro povezan organizovanim shuttle bus prevozom uz doplatu. Od aerodroma je udaljen oko 13 km. Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, klima uređaj, wi-fi internet konekciju, mini bar i sef. Hotelski sadržaj: Osim bazena, hotel u svom sastavu ima restoran, bar i fitnes centar.

Star Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Cirih-Malaga / Sevilja-Frankfurt-Beograd kompanijama Swiss i Lufthansa
 • 6 noćenja u hotelima kategorije 4* u Benalmadeni i Sevilji i kategorije 2* u Kordobi, na bazi noćenja sa doručko
 • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi)
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse 175€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promjeni do polaska na putovanje)
 • Lokalne gradske takse koje se placaju na recepciji hotela
 • Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji nisu pomenuti u programu (Flamenko veče – 45 eur, za minimum 20 prijavljenih putnika)
 • Putno zdravstveno osiguranje

USLOVI PLAĆANJA

Cijene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u konvertibilnim markama prema trenutnom kursu za Banke. Ukoliko aranžman nije plaćen u cjelosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cijena za neplaćeni dio aranžmana.

 1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cijene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska. 
 1. PREKO RAČUNA – uplata na račun Star Travel-a

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mjestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Star Travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove liječenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik posjeduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMJEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je poslije 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

CIJENE ZA DJECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja djeteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mjesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Bosne I Hercegovin u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoljetnog pratioca i ovjerenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Bosni I Hercegovini http://europa.ba/?lang=bs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

PUTNA DOKUMENTA:

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povrat cjelokupnog iznosa uplaćenog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smještaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obavjeste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka.
Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin