Autobuski polasci

USKRS NA KRFU

GRČKA

KRF

24. 04. - 29. 04.

(6 dana / 3 noćenja)

AUTOBUSOM IZ BEOGRADA

 

 

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cijele Grčke, ali i iz cijelog svijeta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mješavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osjećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.
Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svjetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.

 

Solun - Krf - Srpska kuća - Vido - palata Ahilion

 

Program putovanja

 

1. dan ( 24.04.2019. ) BEOGRAD

Polazak oko 20:00 časova sa dogovorenog mjesta (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.

2. dan ( 25.04.2019. ) SOLUN - KRF

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bijela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gdje se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svjetskom ratu. Slobodno vrijeme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smještaj u apartmane/hotel. Noćenje.

3. dan ( 26.04.2019. - Veliki petak ) KRF

Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). Odlazak autobusom do grada Krfa. Još prije podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće, kao i mauzoleja na ostrvu Vido, uz neizostavno polaganje vijenaca u „plavu grobnicu“. Povratak brodićem do grada Krfa. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mjestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim časovima, odlazak do grada Krfa i prisustvovanje iznošenju Plaštanice iz Mitropolije. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ( 27.04.2019. – Velika subota ) KRF

Doručak. Odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vrijeme.
Povratak u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad Krf. Na prelijepom gradskom trgu, zajedno sa desetinama hiljada ljudi,uz plamen svijeća, prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan ( 28.04.2019. – Uskrs ) KRF

Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet u palatu Ahilion, podignutu po nalogu austrijske carice Elizabete – Sisi, nadaleko čuvene po mitskoj ljepoti, senzibilnosti, nezavisnom i slobodnom duhu. Povratak u grad. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6. dan ( 29.04.2019. ) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima. 
(Kraj usluga)

 

CIJENA PO OSOBI: od 108 eur

 

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):

• palata Ahilion ( sa ulaznicom ) – 15 € odrasli / 10 € djeca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:

• djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu) 
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 
• u dúplex apartmanima nema popusta 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana prije putovanja

 

PRIJAVE U AGENCIJI „STAR TRAVEL“

JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT

TELEFONI 051/ 213 – 600; 051/ 213 – 705; 051/220 500; 065/ 00 19 19

E-MAIL:  info@startravel.ba, agencijastar@startravel.ba

 


Mikrofin