Avionski polasci

RIM

RIM

5 DANA

30.04 - 04.05.

DIREKTAN ČARTER LET

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posjetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umjetničko blago svjetskih razmjera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolijevka zapadne civilizacije.  Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat  kao "Vječni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica svijeta"... Ne propustite posjetu Vatikanu, Colosseumu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem  i najljepšem  trgu  Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sjećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocjenjivih umjetničkih vrijednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posjete milioni turista svake godine.

 

OBILASCI:  Rim Domicijanov stadion Vicus Caprarius Vatikan Rim noću   Braćano   Forum i Koloseum

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan 30.04.2019. BEOGRAD – RIM

Sastanak grupe na aerodromu dva sata prije poletanja aviona (provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme). .Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smještaj. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativne pješačke ture: Fontana di Trevi, Španski trg, Panteon, Navona…  Noćenje.

 

2.dan 01.05.2019. RIM – DOMINICIJANOV STADION – VICUS CAPRARIUS

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativnog obilaska Domicijanovog stadiona, koji je pod zaštitom UNESCO-a i nalazi se ispod Trga Navona na dubini od 4.5m. Predstavlja arheološko nalazište prvog i jedinog stadiona izrgrađenog od cigle koji je poznat u Rimu do danas, a koji je u vrijeme kada je bio izgrađen mogao da primi 30.000 ljudi koji su dolazili da gledaju borbe i takmičenja gimnastičara koji su dolazili iz Grčke. Nakon toga obilazak Vicus Caprarius-a, Vodenog Svijeta, koji se nalazi u blizini Fontane di Trevi i predstavlja podzemno, arheološko nalazište. Noćenje.

 

3.dan 02.05.2019. RIM – VATIKAN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost organzovanja fakultativne posjete Vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svjestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Prilikom posjete muzejima, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka. Noćenje.

 

 

4.dan 03.05.2019. RIM – BRAĆANO – RIM NOĆU

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Braćana – malog grada u blizini Rima koji se nalazi pored vulkaskog jezera sa izuzetno dobro očuvanim srednjovijekovnim zamkom Orsini – Odeskalki, iz 15. vijeka, koji je omiljeno mjesto za organizaciju vjenčanja italijanskih i holivudskih zvijezda. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gdje će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Noćenje.

 

 5.dan 04.05.2019. RIM – FORUM I KOLOSEUM – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora.; brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vijekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Povratak u hotel. Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Dolazak u Beograd. (Kraj usluga)  

 

CIJENA PO OSOBI: 399 eur

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd  (čarter let kompanijom Air Srbija)

-smještaj u Rimu (4 noćenja  sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u odabranom hotelu sa  3* u 1/2 i 1/2+1             sobama

-autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku

-usluge pratioca grupe

-troškove organizacije i vođenja aranžmana

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-troškove avionskih taksi – 60 € (avionske takse se plaćaju  u agenciji i podložne su promjenama)

-YQ taksu za poskupljenje goriva u iznosu 10 €. Plaćaju odrasli i djeca preko 2 godine starosti. Ovaj iznos je validan na

dan objavljivanja cjenovnika. Iznos YQ taksi je podložan promjeni i zavisi od devijacije cijene goriva na tržištu. Ukoliko dođe do povećanja cijena putnik je u obavezi da izvrši doplatu prije započetog putovanja.

-ulaznice i fakultativne izlete

-obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (koja je uvedena 01.09.2014.), plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

 

        POPUSTI:

  • djeca od 0 – 2 godine plaćaju 25€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sjedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
  • djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
  • treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cijene aranžmana

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika):

  • Vatikan (sa ulaznicom) – 40 € odrasli/35 € djeca – odlazak metroom, karta uključena u cijenu, povratak individualni – obavezna prijava u agenciji
  • “Forum i Koloseum” – 40 € odrasli/30 € djeca – odlazak metroom, karta uključena u cijenu
  • Dominicijaniov stadion i Vicus Caprarius – 25 € odrasli/15 € djeca – odlazak metroom , karte uključene u cijenu, povratak individualni
  • Braćano – 25 € odrasli /15 € djeca, cijena ulaznice za zamak 8,5 €
  • Pješačko razgledanje grada – 10 € odrasli / 5 € djeca
  • Boemska četvrt Trastevere – 10 € odrasli / 5 € djeca

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera  organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Napomena: Cijene su izražene u Eur. Plaćanje se vrši isključivo u KM prema prodajnom kursu banke.
Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cijene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska, ukoliko cjenovnikom nije drugačije definisano.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Aranžman je rađen  na bazi od minimum 60 prijavljenih putnika i usljed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana prije termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene  prije početka putovanja usljed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

PRIJAVE U AGENCIJI „STAR TRAVEL“

JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT

TELEFONI 051/ 213 – 600; 051/ 213 – 705; 051/220 500; 065/ 00 19 19

E-MAIL:  info@startravel.ba, agencijastar@startravel.ba


Mikrofin