NAPULJ I SORENTO

Avionski polasci

NAPULJ I SORENTO

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih ljetovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.

ITALIJA

SORENTO

(DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA)

 (4 dana / 3 noćenja) – avionom

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 10. JANUARA  POPUST 30 € PO OSOBI

 

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pjesnika za čuvenu pjesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svijetu a da nikada nisu vidjeli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

 

                                                             PROGRAM PUTOVANJA                                                                           

                                                              Polazak 26. april 2019.

 

1.dan (26.04.2019.) BEOGRAD-NAPULJ-SORENTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla”  dva sata prije polijetanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u prijepodnevnim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta .Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od bijelog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji dijeli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smještaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso ... Vrijeme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.

2.dan (27.04.2019.) SORENTO Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja U I vijeku naše ere, Pompeja je bila jedna od najljepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar... Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom svijeta -pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona... Nastavak pješice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vrijeme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat).

( Cijena izleta : oko 59 eura)  Noćenje.

3.dan (28.04.2019.) SORENTO Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri Individualni polazak do luke Marina Piccola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorrenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio ljetnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX vijeka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko ljetovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svjetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se šetajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama Vile švedskog ljekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stijena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna posjeta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vrijeme do popodnevnog broda za Sorento. ( Cijena izleta : oko 79 evra) Slobodno veče. Noćenje.

4.dan (29.04.2019.) SORENTO-NAPULJ- BEOGRAD  Doručak.  Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prijepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Slietanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U EURIMA:

HOTEL FLORIDA 3*:

usluga: noćenje sa doručkom

tip smještaja: dvokrevetna soba

za uplate do 10. januara iznosi:  515 €

redovna cijena iznosi:                 545 €

HOTEL CONCA PARK 4*:

usluga: noćenje sa doručkom

tip smještaja: dvokrevetna soba

za uplate do 10. januara iznosi: 565 €

redovna cijena iznosi:                595 €

Napomena : rezervacija jednokrevetnih soba isključivo na upit i iznosi 120 €.

 

U cijenu putovanja je uključeno: Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd- Napulj -Beograd, transferí autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, smještaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 3 noćenja sa doručkom,  troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča, usluga vodiča agencije.

U cijenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u zemlji i inostranstvu 49,28 evra (Beograd 20.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra ) koje se plaćaju u agenciji (podliježu promjenama), dio  aranžmana u iznosu od 20 eura  po osobi, gradska boravišna taksa u u Sorentu: 2 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 2,50 do do 3,50 eura dnevno po osobi za hotel 4* ( plaća se na recepciji hotela) , fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje.

HOTELI :

Hotel: Florida 3 * http://www.hotelfloridasorrento.com/

Mali, porodični,  hotel smješten je na oko 900 metara od glavne ulice Korso Italia, koja vodi do centra mjesta,  i na pola puta između istorijskog dijela i rezidencijalnog dijela Sorenta(Sent Anjelo). U blizini hotela nalazi se željeznička stanica a na 10 minuta hoda šoping zona Sorenta.Od sadržaja hotel ima: veliki vrt sa mediteranskim rastinjem, prostranu terasu sa pogledom na zaliv, bazen ( u funkciji u ljetnjoj sezoni), bar pored bazena, restoran. Smještaj: klasično opremljene sobe imaju SAT TV, telefon, klima uređaj, pisaći sto, sef, kupatilo sa tuš kabinom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom ( kontinentalni).

Hotel: Conca Park 4 * www.concapark.com/en/

Hotel sa 4 * nalazi se na 500 metara od istorijskog dijela grada(od Katedrale)  i 900 m glavnog trga Piazza Tasso. U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotelska zgrada naslanja se na brdo-stijenu a okružena je predivnim mediteranskim vrtom, koga karakterišu drveća limuna. Od sadržaja hotel ima: recepciju, restoran  a la karte sa italijanskom i internacionalnom kuhinjom,lobi bar, snek bar, bazen (u upotrebi u ljetnjim mjesecima), Spa centar sa turskim kupatilom, bazenom, džakuzijem, sobama za masažu, fitnes centar,besplatan Wi Fi u zajedničkim prostorijama i sobama, parking, salu za sastanke, dječije igralište.Sobe mogu imati pogled na brdo-stijenu ili vrt, uređene su u modernom, elegantnom stilu i imaju, balkon,klima uređaj, SAT TV,telefon,Wi-Fi, sef, mini bar (uz doplatu), kupatilo, fen za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Napomena: Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmjenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (promjenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

VAŽNA NAPOMENA
– Vrijeme polijetanja aviona određuje avio kompanija. Vrijemena polijetanja i slijetanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usljed objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smještajni objekat ima tu mogućnost).

MAPA


Mikrofin