MOSKVA – SANKT PETERBURG

Avionski polasci

MOSKVA – SANKT PETERBURG

Rusija je najveća zemlja na svijetu i potpuno je normalno što su njene prestonice ogromne, impresivne i zaslijepljujuće lijepe, dvorci i muzeji neprocjenjivi, a crkve sa kupolama u obliku šarenih lukovica raskošno ukrašene. Ovo putovanje nas vodi kroz dugu istoriju zemlje, preko Moskve, centra kneževine, ubrzo i carevine, do jednog od najljepših gradova Evrope, koji je uzdizan za moćnog cara, od samog početka sa idejom da zasjeni sve drugo, Sankt Peterburga – Petrograda. Ono će nam omogućiti da se upoznamo sa ambijentom u kome su živjeli i vladali moćne vođe carske i „crvene“ Rusije. U sjećanju po povratku sa ovog putovanja, dugo ostaju moćne palate i trgovi, bogate crkve i muzeji i noćne šetnje uz Nevu i njene brojne kanale kao i plovidba Moskvom.

PROGRAM PUTOVANJA

 
7 dana / 6 noćenja – avionom
 1. dan BEOGRAD – MOSKVA
Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najljepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vrijeme Noćenje.
 1. dan MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio i istorijski centar Moskve, neponovljiv po ljepoti arhitekturno- umjetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umjetničke dragocjenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Vecernja Moskva, sa reke – voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radison“. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. dan MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Fakultativni program: Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurin Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske i satelite, rakete, munrover robotsko vozilo, kao i maketu svemirke stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. dan MOSKVA – ST. PETERBURG
Doručak. Transfer do železnicke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik…(bez ulaska u objekte). Transfer u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. dan ST. PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crjkva najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najljepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. Godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana, Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. dan ST. PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof – Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo – ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. dan ST. PETERBURG
Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Ermitaz, obilazak jednog od najvecih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek djelima Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela… Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 casova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 casova. Kraj usluge.
OPIS TERMIN PUTOVANJA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI
JUL 22.07. – 28.07.2018. 689,00 €
AVGUST 12.08. – 18.08.2018. 689,00 €
SEPTEMBAR 16.09. – 22.09.2018. 639,00 €
OKTOBAR 07.10. – 13.10.2018. 539,00 €
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Povratni avionski prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva – Sankt Peterburg
 • Transferi prema programu
 • Smještaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama
 • Smještaj u St. Peterburgu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
 • Troškove organizacije aranžamana
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 112EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promjenama)
 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSJEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
 • Individualne troškove
CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama; u sve cijene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
 • PETERBURG:  Isakijevska saborna crkva – – 25 €, Ermitaž – 40 €, Puškin (Carsko selo) – 55 €, vožnja kanalima i Nevom – 30 €, Peterhof, park sa fontanama – 45 €
 • MOSKVA:  Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata – 55 €, Sergijev pasad (bivši Zagorsk) – 40 €, Muzej Kosmonautike – 30 €, Krstarenje rekom Moskvom – 35€, obilazak Moskovskog metroa – 10 €
 

NAPOMENA ZA IZLETE: Izleti: Puškin (carsko selo) u St.Peterburgu i Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata u Moskvi moraju biti najavljeni i uplaćeni u agenciji prije polaska na put. Na licu mjesta uplate nisu moguće.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: – 185€ (JUN), 165€ (JUL), 165€ (AVGUST), 155 € (SEPTEMBAR), 125 € (OKTOBAR)   POPUSTI: Djeca od 2 – 12 godina – plaćaju 689€ (JUN), 639€ (JUL), 639€ (AVGUST), 589€ (SEPTEMBAR), 489€ (OKTOBAR) u pratnji dvije punoplatežne osobe (ima sjedište u avionu, ima dopunski lezaj u hotelima) Treća odrasla osoba –cijena je ista kao za mjesto u dvokrevetnoj sobi , u hotelu u St.Peterburgu imaće dopunski lezaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu u Moskvi ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili dvosobnom apartmanu (Junior suite)- dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe. KORISNE INFORMACIJE: Lokalno vrijeme: U ovim oblastima Rusije je plus dva časa u odnosu na Srbiju. Novac: Ruska valuta je rublja, trenutna vrijednost je 1 EUR = 77,2598 RUB, 1 USD = 67,9805 RUB. Valuta nije pretjerano stabilna, ali se veće varijacije u odnosu na navedeni kurs ne očekuju. U Rusiji se plaća isključivo u lokalnoj valuti. Voda za piće: Kvalitet vode varira u Rusiji. Najbolji način je da pijete samo flaširanu vodu. Struja: Struja širom Rusije je 220 volti / 50 Hz. Utikači su sa dvije tanke igle evropskog standarda. Klima: U ljetnjim i ranim jesenjim mjesecima klima umije biti promjenljiva, kiše su rijetke, ali moguće, zato treba imati laganu, ali vodootpornu obuću i uvijek mali kišobran sa sobom, koji može poslužiti i kao suncobran, jer temperature mogu biti visoke.
USLOVI PLAĆANJA : Cijene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u konvertibilnim markama prema trenutnom kursu za Banke na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u cjelosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cijena za neplaćeni dio aranžmana.
 1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska.
 2. PREKO RAČUNA – uplata na račun Star Travel-a.
 3. OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mjestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Star Travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lIJečenja i bolničke troškove do iznosa od 30 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


Mikrofin