LISABON

Avionski polasci

LISABON

Otkrijte jedan od najljepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, sjeverno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji dio Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživjeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posjetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelijepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.
5 dana / 4 noćenja Polazak: 08. novembar 2018. Povrtak: 12. novembar 2018.
 

PROGRAM PUTOVANJA

 
 1. dan BEOGRAD – MINHEN / FRANKFURT – LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Nakon sletanja smeštaj u hotel. Noćenje.
 1. dan BEOGRAD – LISABON
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramski razgled grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa  romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu  sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. U poslepodnevnm časovima mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazimo Trg Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trg Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnju nastavljamo kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje.
 1. dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.
 1. dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Prolazak kroz Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište, i Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.
 1. dan LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.

CIJENA ARANŽMANA 319,00 €

Planirano vrijeme leta prema programu putovanja: 08.11.2018. LH 1411 Beg 07:15-Fra 09:20 / LH 1168 Fra 13:50-Lis 15:50    12.11.2018. LH 1169 Lis 16:35-Fra 20:40 / LH 1410 Fra 22:00-Beg 23:50
U cijenu aranžmana je uključeno:
 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Minhen/Frankfurt– Lisabon– Frankfurt – Beograd sa kompanijom Lufthansa
 • Smještaj u hotelima prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama. U hotelu Vip Berna ne postoji mogućnost 1/2+1 soba
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
   
U cijenu aranžmaa nije uključeno:
 • Aerodromske takse – oko 158 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promjenama)
 • Međunarodno putno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u    iznosu od 2% od ukupne cijene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u agenciji, ili putem
 • Fakultativne izlete
 • Obaveznu gradsku I komunalnu taksu za Lisabon I okolinu (1 Eur po osobi/noći)
 • Individualne troškove putovanja
  Cijene fakultativnih izleta po osobi (podložne su promjenama u zavisnosti broja prijavljenih putnika):
 • Pješački razgled grada 20€ odrasli / 15€ djeca
 • Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš I Eštoril, 40 € odrasli / 35€ djeca ( u cijenu izleta nije uključena ulaznica za kraljevsku palate u Sintri)
 • Obidoš, Batalja, Nazare 60€ odrasli / 55€ djeca ( u cijenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
 • Fado veče 50 € odrasli / 45 € djeca (U cijenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gdje može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)
NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
 • Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
   – Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana.  
Doplata za 1/1 sobu iznosi 35% od ukupne cijene aranžmana.
POPUSTI:
 • Djeca od 0 – 2 godine – plaćaju 30 €, u pratnji dvije punoplatežne osobe (nemaju sjedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Djeca 2-12 godina imaju popust 10% u pratnji dvije punoplatežne osobe (imaju sjedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • Treća odrasla osoba u hotelu Vip Entrecampos & Conference 4*, Vip Diplomatico 4* i Finicius Charme ima popust 5%
 
NAPOMENA :
 • uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “ STAR TRAVEL “ kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja ;
 • turistička agencija “STAR TRAVEL” nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine i ne snosi eventualne troškove viziranja ;

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CENOVNIK u Pdf-u

MAPA


Mikrofin