DVORCI BAVARSKE

Autobuski polasci

Top ponude

DVORCI BAVARSKE

AUTOBUSOM IZ BANJA LUKE

14.03.2019. - 17.03.2019. 4 Dana / 2 Noćenja

 

 

Južnonjemačka regija Bavarska je poznata u cijelom svijetu ne samo zbog kvalitetnog piva i elegantnih automobila već i zbog velikog broja srednjevijekovnih dvoraca i palata. Procjenjuje se da ih danas u Bavarskoj ima više od 300. Stoga nije ništa neobično što turisti dolaze u ogromnom broju da se upoznaju sa veličanstvenim arhitektonskim ostvarenjima kralja Ludviga Drugog koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Bio je najplodniji njemački kralj u pogledu dvorskog stvaralaštva. Za vrijeme ne baš dugog života, pokoljenja je zadužio sa tri fascinantna dvorca koji podsjećaju na prizore iz bajki. Ludvig Drugi, kao poznavalac lijepog i ljubitelj umjetnosti, je planirao da za života izgradi sedam ali ga je iznenadna smrt spriječila u tome. Ali ipak su njegova djeca nastavila očevo djelo koje danas zauzima počasno mjesto u riznici svjetske arhitekture. Poslije mnogo vijekova čarobni dvorci Linderhof, Nojšvanštajn i Herenkimze su opravdali sav novac uložen u njih, postajući najposjećeniji dio Bavarske.

 

 1. DAN 14.03. ( ČETVRTAK ) BANJA LUKA

 

Sastanak putnika u 20:30 h sati. Polazak sa stare autobuske stanice u 21:00 h. Noćnja vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz kraća zadržavanja radi odmora.

 

 1. DAN 15.03. ( PETAK ) BANJA LUKA – MINHEN

 

Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Njemačkoj poslije Berlina i Hamburga, koji leži na rijeci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživio je sredinom 19. vijeka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vrijeme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar njemačke kulture i umjetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obilježio 200–tu godišnjicu, privlači svake godine – oko šest miliona posjetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pješice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vijećnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva iz 15. vijeka sa dva tornja  visine 99 m u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. vijeku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Njemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena je za sve zainteresovane posjetioce koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. DAN 16. 03. ( SUBOTA ) MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN - MINHEN

 

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno vožnja do dvorca Linderhof koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mjesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. vijeka, uz učešće od preko hiljadu mještana. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

 

 1. DAN 17.03. ( NEDJELJA ) MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALZBURG-BANJA LUKA

 

Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku slobodno vrijeme ili fakultativno ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Poslije obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salzburg. Taj prelijepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro dio je svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO, koje su uredili, znatnim djelom, čuvene italijanske arhitekte Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. vijeka. U različitim formama Salzburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756. – 1791.), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 djela. Obilazak pješice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vrijeme. Polazak za Banja Luku. Vožnja kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku.

Dolazak u Banja Luku u kasnim jutarnjim časovima.

Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA: 389,00 KM

*U cijenu je uračunat PDV

 

CIJENA ARANŽAMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase, na navedenoj relaciji.
 • Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Minhenu
 • Obilazak Minhena u pratnji stručnog vodiča.
 • Obilazak Salzburga u pratnji stručnog vodiča.
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izleti i posjete:
 • Dvorci: Linderhof, Nojšvajnštajn, Herenkimze (vožnja brodom do zamka Herenkimze) cijena 100,00KM
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Individualni troškovi.

 

NAPOMENA:

 • Program rađen na bazi minimum 40 putnika.
 • Rok za prijavu je 15.01.2019.  godine ili do popune mjesta. uplata akontacije za rezervaciju putovanja je 100,00KM.
 • Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez vize. Turistička agencija „STAR TRAVEL“ nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.


Mikrofin