⋆ DUBAI ⋆

Teniski turniri

Siguran polazak

*** ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA OBEZBIJEDILI SMO JOŠ 2 DOPUNSKA MJESTA *** SIGURAN POLAZAK ***

DUBAI, TENISKI TURNIR „DUBAI DUTY FREE“

HOTEL 5* LUX

PROGRAM 7 DANA, AVIONOM IZ BEOGRADA,

OD 27. FEBRUARA DO 05. MARTA 2019.

 

ATP turnir u Dubaiju teniski je turnir službenog imena Dubai Duty Free Tennis Championships. Na otvorenim terenima Dubaija takmiče se teniseri na tvrdoj podlozi (beton). Turnir se igra pod pokroviteljstvom šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija.

Pored uživanja u igri najpoznatijih svjetskih tenisera doživite čaroliju arapskog svijeta, otputujte u Dubai... Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od pjeskovitih plaža od kojih je najljepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je raj u kome se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima. Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom.

1.DAN, 27.02. (SRIJEDA) BEOGRAD – DUBAI                

Sastanak putnika na aerodromu Beograd dva sata prije polijetanje. Obavljanje putnih formalnosti. Direktan let za Dubai u 13:00 h. Slijetanje u Dubai u 21:15 h po lokalnom vremenu. Transfer i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. - 6. DAN, 28.02./04.03. DUBAI

Tokom boravka u Dubaiju agencija Star Travel Vam preporučuje fakultativne izlete: posjetu Burdž Kalifi, najvišoj zgradi na svijetu, panoramski obilazak Dubajia, pustinjski safari, obilazak glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dabija. Posjeta teniskom turniruDubai Duty Free-mečevi muškog polufinala (01.03.) i finala (02.03.2019.)

7.DAN, 05.03. (UTORAK) DUBAI - BEOGRAD

Doručak (Lunch paket). Napuštanje soba i transfer do aerodroma. Obavljanje putnih formalnosti. Let za Beograd u 9:05 h. Slijetanje na aerodrom u Beogradu u 12:15 h.

Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA:  1480.00 EUR

* Plaćanje u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Avionska karta na relaciji Beograd – Dubai - Beograd (moguće su izmjene u satnici letenja, više detalja 10 dana uoči polaska);
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom;
 • Smještaj u hotelu 5* na Džumeira plaži na bazi usluge noćenja sa doručkom, u dvokrevetnim sobama;
 • Usluge pratioca agencije;
 • Organizacija programa;

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Aerodromske takse 89 € po osobi ( podložne su promjenama);
 • Vizu za Ujedinjene Arapske Emirate 115 eur po osobi;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit;
 • Fakultativne izlete;
 • Međunarodno putno - zdravstveno osiguranje;
 • Individualne troškove;
 • Ulaznice za teniski turnir na upit ;

 

TOKOM BORAVKA U DUBAIJU AGENCIJA STAR TRAVEL VAM PREPORUČUJE :

 • POSJETA BURDŽ KALIFI - najvišoj zgradi na svijetu. Visoka je 818 metara sa antenom i nalazi se u četvrti Poslovni zaliv. Toranj se trebao zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Kalife al-Nahjan nazvan Burdž Kalifa. Gradnja je započeta 21.09.2004. godine, a neboder je otvoren 04.01.2010. godine. Izgradnja Burdž Kalife koštala je oko 4.1 milijarde američkih dolara. U večernjim satima organizovan odlazak u jedan od najboljih ribljih restorana u Emiratima sa pogledom na magične fontane. Uživajte u spektaklu najvećih fontana na svijetu.

 

 • PANORAMSKI OBILAZAK DUBAIJA u pratnji lokalnog, licenciranog vodiča: džamija Džumeira, simbol Dubaija, Džumeira zaliv, mjesto gdje se nalaze najelitniji hoteli na svijetu (Burdž al Arab, Džumeira hotel, One and only i mnogi drugi, kao i čuvene Venecije, mogućnost vožnje kanalima, Al Kasar), tvrđava Al Fahidi, u kojoj su nekada živjeli vladari Dubaija. Obilazak čuvene marine u Dubaiju.

 

 • POLUDNEVNI IZLET – pustinjski safari. Poludnevni izlet u pustinju je pravi način da osjetite šta je beduinski život. Obilazak podrazumijeva uzbudljivu vožnju džipovima po dinama koja se završava u sumrak  duboko  u pustinji gdje ćete posjetiti Alibabino selo sa lokalnim stanovništvom, originalnim šatorima i namještajem, kamilama i rukotvorinama. Izlet uključuje i večeru na roštilju pod otvorenim nebom sa nargilama i trbušnim plesom. Ili ostanak u jednom od najpoznatijih tržnih centara Dubaija (Emirates Mall gdje se nalazi čuveno skijalište u Dubaiju.

 

 • ABU DABI OBILAZAK GRADA - Abu Dabi, glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i sedište državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriji ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Ovo je grad koji je u poslednjih nekoliko godina doživio veliku transformaciju a projekti koji su u toku učiniće da se fizionomija cijelog grada znatno izmjeni. Prolazak pored „Emirates Palace“, hotelskog zdanja sa sedam zvjezdica, ka starom jezgru grada sa posjetom etno selu. U jednom od hotela u gradu planiran je i ručak. Obilazak novih dijelova grada podrazumijeva odlazak do Sadijat ostrva – gdje su trenutno u izgradnji novi projekti kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World“. Svakako najupečatljiviji utisak sa ovog izleta ponijećete iz šeik Zaidove džamije, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo u kojem je pohranjeno tijelo oca nacije šeika Zaida poznato je i kao njegov mauzolej.

NAPOMENA :

 • Broj karata za teniski turnir je ograničen!
 • Rok za prijavu i uplatu akontacije od 50 % je 15.01.2018.;
 • Navedene cijene paketa su garantovane do navedenog roka za prijavu

     (15.01.2019.) nakon toga ne garantujemo naznačene cijene;

 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 15 putnika. U slučaju manjeg broja postoji mogućnost izmene cijene;
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “STAR TRAVEL“ kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja;
 • Turistička agencija "STAR TRAVEL" nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine;

 

DOKUMENTACIJA NEOPHODNA ZA DOBIJANJE VIZE ZA UAE :

 • 1 fotografija  (na svjetloj pozadini) ;
 • skeniran pasoš u jpg formatu, koji treba da važi minimum 6 mjeseci po povratku sa putovanja ;

 

PRIJAVE U AGENCIJI „STAR TRAVEL“

JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT

TELEFONI 051 / 213 – 600;  051 / 213 – 705; 051/220 500; 065/ 00 19 19

E-MAIL:  info@startravel.ba, agencijastar@startravel.ba


Mikrofin