DUBAI

Daleke destinacije

DUBAI

Doživite budućnost na samo par sati leta od Beograda. Otputujte u svijet magije, luksuza i kontrasta. Posjetite prestonicu najboljih hotela i najvećih šoping centara – čarobni Dubai, grad u kome se može vidjeti nevjerovatan spoj trandicionalnog i modernog, Grad u kome sve blista – od pješčanih plaža do savršenih hotela sa nestvarnim enterijerima. Grad koji će probuditi sva vaša čula. Grad koji morate uskoro posjetiti, Dobrodošli u budućnost. Dobrodošli u prestonicu svjetskog turizma Dubai.

 

Dubai je glavni grad emirata Dubaija i poznata turistička destinacija, koji je, kao i većina tog dijela sveta, živio od ribolova i lova na školjke, te doživio procvat pronažanjem nafte. U početku su građevine bile skromnije, da bi se 1990-ih godina počeli graditi objekti koji bi se slobodno mogli nazvati svjetskim čudima. Jedan od takvih objekata je i hotel Burj Al Arab, koji je jedini hotel sa 7 zvijezdica u svijetu i napravljen je u obliku jedra na ribarskom brodiću, a viši je od Eiffelovog tornja. Ali, i nakon njegovog završetka, počele su se graditi još nevjerojatnije tvorevine: poluostrvo u obliku palme i ostrvo koje svojim oblikom predstavlja cijelu površinu Zemlje, kao i svakako neboder Burj Khalifa, koji je sa svojih 828 metara najviši na svijetu. Kada posjetite Dubai uvjerićete se da se u tom fascinantnom gradu, prepunom impozantnih građevina, čuda mogu vidjeti na svakom koraku. U Dubaiju ima oko 400 hotela, sa više od 40.000 soba i oko 4.000 restorana i kafića. Hoteli u Dubaiju se nadmeću koji će biti najluksuzniji, s najljubaznijim osobljem, najboljom hranom, uslugom, pogledom…
Predstavljaju nevjerovatan spoj zdanja od mermera i stakla sa prelijepim vrtovima koji vode do privatnih plaža. Hoteli na plažama su izuzetno visokog kvaliteta i nude raznoliku uslugu. Najpoznatiji Hotel u Dubaiju je hotel Bujr Al Arаb, koji je zvаnično nаjveći i nаjviši hotel u svijetu, i ujedno jedini sа sedam zvijezdicа. Nаprаvljen je u obliku jedrа nа ribаrskom brodiću. Ulаzni hol je nаjveći nа svijetu, viši od sаme Ajfelove kule. Sve je luksuzno i u zlatu. Poznat je i hotel Atlantis koji ima ogroman akvarijum, kuću delfina i zabavni park.

 


Mikrofin