BEČ – JESEN 2019

Autobuski polasci

BEČ – JESEN 2019

BEČ

 SA POSJETOM BRATISLAVI

AUTOBUSOM IZ BANJA LUKE

4 Dana / 2 Noćenja

TERMINI PUTOVANJA:

 12.09.2019.-15.09.2019.

 17.10.2019.-20.10.2019.

 21.11.2019.-24.11.2019.

 

 

Nekadašnji carski grad, glavni grad Austrije  leži na obalama Dunava i prepoznatljiv je po baroku, secesiji, umjetnosti, muzici, Mozartu, Zaher torti, a njegov simbol je katedrala Sv. Stefana, sjedište bečkog nadbiskupa. U gradu poznatom po arhitekturi, mnogi dijelovi ostali su isti kako su ih tokom vijekova projektovali carski vrtlari i arhitekte.

 

 1. DAN BANJA LUKA

Polazak sa stare autobuske stanice u 23.30h. Putovanje kroz Hrvatsku i Austriju sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

 1. DAN BEČ

Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Trg Marije Terezije – raskošni dvorac dinastije Habsburg, Parlament, Opera, Univerzitet, palata Belvedere, katedrala Sv. Stefana, zgrada Ujedinjenih nacija, Meksički trg... Nakon razgledanja, smještaj u hotel (оko 15.00h), a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Donauturmu (bečki toranj) odakle možete uživati u jedinstvenom pogledu na panoramu grada i u kafe-restoranu probati pravu bečku kafu i originalnu Sacher tortu sa šlagom. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

 1. DAN BEČ –BRATISLAVA-BEČ

Doručak. Fakultativno: Nakon doručka  mogućnost odlaska u Bratislavu. Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano sa Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Evropi. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom i Mađarskom. Na istočnoj obali Dunava nalazi se stari, istorijski dio grada, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Kao središte viševijekovne istorije bio je raskrsnica brojnih kultura i trgovinskih puteva. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Obiluje brojnim kulturno istorijskim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih dešavanja tokom cijele godine. Panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, katedrala Sv. Martina, Stari trg, Biskupska palata, palata Gaskovic Reduta, Staro mjesto sa starom Gradskom vijećnicom...Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Beč. Slobodno veče… Noćenje.

 

 1. DAN BEČ – SCHÖNBRUNN –BANJA LUKA

Doručak. Nakon doručka, polazak do centra. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada, šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfe ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, – veličanstvena ljetna rezidencija austrijskih vladara (obavezna rezervacija prilikom prijave u agenciji). Prvobitno izgrađen kao lovački dvorac s ogromnim parkom, dvorac Schönbrunn sredinom 18.vijeka nadograđen je u svoju današnju veličinu, te je bio ljetna rezidencija i glavna rezidencija carske porodice i dvorana. U prostranim prostorijama dvorca mogući su višebrojni – duži ili kraći – obilasci: kroz privatne prostorije i kroz reprezentativne i skupo opremljene salone. U to se ubrajaju Apartmani Cara Franje Josipa i njegove supruge Elizabete (Sisi) iz druge polovine 19. vijeka kao i raskošni apartmani Carice Marije Terezije iz 18. vijeka, koji su opremljeni u rokoko stilu. Srce dvorca je „Velika Galerija“, jedna od najraskošnijih svečanih dvorana u rokoko stilu, u kojoj se održavaju balovi, primanja i ostale dvorske svečanosti. Svaki salon, svaka dvorana dvorca pripovjeda priče svoje istorije – o atmosferi, životnom stilu carskog vremena.Polazak za Banja Luku. Lagana vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Banja Luku u večernjim satima.

 

HOTEL TERMIN: SEPTEMBAR / OKTOBAR TERMIN: NOVEMBAR
3* 339,00 KM 278,00 KM

 

 

 

 

Doplata za jednokrevetnu sobu, na upit

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz visoko-turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Beču
 • Obilazak Beča sa lokalnim vodičem
 • Pratilac grupe iz agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne programe i izlete
 • Individualne troškove

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Dunavski toranj ( za grupe preko 20 pax) lift 10 eur
 • Schonbrunn 25 eur (Minimalan broj za realizaciju fakultativnog programa je 30 učesnika).
 • Posjeta Bratislavi, sa lokalnim vodičem (15 eur ) . Minimalan broj za realizaciju fakultativnog programa je 30 učesnika.

 

NAPOMENA:

 • Program rađen na bazi minimum 45 putnika.
 • Agencija Star Travel doo, zadržava pravo izmjene cijene, ukoliko se prijavi manji broj učesnika od planiranog broja.
 • Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez vize. Turistička agencija „STAR TRAVEL“ nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.


Mikrofin