NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT ?

Euforija pred samo putovanje može dosta da odmogne u pripremama. Spakujte se na vrijeme, napravite plan i zaboravite na stres.

Jedan od najčešćih „problema“ na putovanjima je što se uvijek vraćamo sa više stvari nego što smo ponijeli, jer obavezno kupimo nešto ( pokloni,suveniri,šoping…). Dakle, spakujte stvari u veći kofer nego što je to potrebno.

Listu neophodnih stvari pažljivo sastavite . Napravite selekciju onoga što stvarno namjeravate da oblačite i samo te odjevne komade i ponesite na put. Spakujte provjerene odevne kombinacije koje često nosite. Vodite računa da odjeća koju pakujete bude odgovarajuća za ono što namjeravate da radite na putovanju ( šetnja, izlasci ili poslovni sastanci,svečane večere…).

Odaberite boje i materijale koje ćete lako moći da uparite, te za njih adekvatne detalje poput kravata, satova,nakita, kaiševa, šešira, torbice… Uvijek gledajte da ponesete odjeću od tkanina koje se najmanje gužvaju.

Manje šupljine u koferu iskoristite da ubacite sitnice ( punjači, lijekovi,notes…) Kravate i kaiševe urolajte i ubacite među stvari kako bi se što manje izdeformisali.

Proizvode za higijenu možete da kupite u manjem, putnom pakovanju, koje će zauzeti manje mjesta u neseseru. Šampon, losion, kremu, aceton i zubnu pastu dodatno zapakujte u plastične kesice kako Vam ne bi, u slučaju da se otvore, iscurili u torbicu.

Provierite da li hotel koji ste rezervisali ima fen. Ukoliko putujete na drugi kontinent ( mada ovo važi i za Veliku Britaniju ) provierite električne standarde na vašoj destinaciji te na vrijeme kupite i pripremite adaptere.

Provjerite tehničke stvari: mobilni telefon, fotoaparat, tablet ili lap top (ne zaboravite punjače). Ukoliko je put poslovne prirode, obavezno ponesite manji rokovnik i vizit karte.