NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ZANZIBAR

ZANZIBAR

Mirisni Zanzibar, čaroban, egzotičan, romantičan… Divlji i sofisticiran… Svakako nezaboravan i očaravajući…

JEDNO OD NAJEGZOTIČNIJIH OSTRVA SVETA

TROPSKA IDILA NA RAJSKOM OSTRVU

PROGRAM PUTOVANJA


 

Polasci:

  1. SEPTEMBAR 2017.
  2. OKTOBAR 2017.

12 DANA / 9 NOĆI

FIKSNI POLASCI 

1.dan 19.09. Ili 17.10.2017. BEOGRAD – DUBAI

Dolazak putnika na aerodrom ֱNikola Tesla“ u 10.35 sati. Polijetanje za Dubai u 13:35 (let FZ 742). Let traje oko 5 sati. Obrok tokom leta. Dolazak u Dubai u 20.45 sata. Čekanje na vezu.

2.dan 20.09. Ili 18.10.2017. DUBAI – ZANZIBAR

 Polijetanje za Zanzibar u 01:55 (FZ 675). Obrok tokom leta. Slijetanje u 06:45. Prolaženje carinskih formalnosti. Plaćanje vize (50 US$). Transfer do hotela na plaži. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

3-10. dan 21.- 28.09. Ili 19.-26.10.2017. ZANZIBAR

Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodni dani za sunčanje i kupanje ili uživanje u dnevnim zabavnim programima uz animacijski tim. Noćenja.

11. dan 29.09. Ili 27.10.2017. ZANZIBAR – DUBAI

 Odjavljivanje iz soba u 12:00 sati (mogućnost doplate za kasniji izlazak iz soba). Slobodan dan. Popodnevni transfer na aerodrom. Polijetanje za Dubai u 21:35 (let FZ 677). Let traje 5 sati i 55 minuta. Obrok tokom leta.

12. Dan 30.09. Ili 28.10.2017. DUBAI – BEOGRAD

Slijetanje u 04:25. Polijetanje za Beograd u 09.05 (let FZ 741). Let traje oko 5,5 sati. Obrok tokom leta. Dolazak u 12:45 sati.

CIJENE PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plative u KM po zvaničnom kursu banke)

 

HOTEL MJESTO USLUGA POLASCI:
19.09.2017. 17.10.2017.
9 noći 9 noći
 

REEF BEACH RESORT 3*

www.reefbeachresort.com

JAMBIANI/ jugoistok NOĆENJE SA DORUČKOM 895 895
Doplata za polupansion 140 € / Doplata za „sve uključeno„ 230 €
LANGI LANGI BEACH BUNGALOWS 3*

www.langilangizanzibar.com

NUNGWI/ sjever POLUPANSION 1.295 1.315
SMILES BEACH HOTEL 3*

www.smilesbeachhotel.com

NUNGWI/ sjever POLUPANSION 1.345 1.365
DOUBLETREE BY HILTON NUNGWI 4*

www.doubletree3.hilton.com

NUNGWI/ sjever POLUPANSION 1.480 1.490
NEPTUNE PWANI BEACH 5*

www.neptunehotels.com

KIWENGWA/sjeveroistok ’’SVE UKLJUČENO’’ 1.660 1.680
DREAM OF ZANZIBAR 5*

www.dreamofzanzibar.com

 

KIWENGWA/ sjeveroistok ’’SVE UKLJUČENO’’ 1.820 1.840
ROYAL ZANZIBAR 5*

www.royalzanzibar.com

NUNGWI/ sjever ’’SVE UKLJUČENO’’ 1.854 1.870
HIDEAWAY OF NUNGWI 5* LUX

www.hideawaynungwi.com

NUNGWI/ sjever ’’SVE UKLJUČENO’’ 1.940 1.970

 

U cijenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 20 kg kabinskog i 7kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i bezalkoholno piće u avionu, smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu prema izboru iz tabele na Zanzibaru na bazi izabrane usluge, transferi aerodrom – hotel – aerodrom, troškovi organizovanja putovanja i lokalnog predstavnika na engleskom jeziku.

  

U cijenu putovanja nije uračunato: avio takse 104 € (podliježu promjeni do štampanja avio karata 7 dana pred put), dinarski dio 1.500 RSD, mogućnost kasnijeg napuštanja soba posljednjeg dana boravka uz doplatu (na upit), fakultativni izleti i međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, kao i individualni troškovi putnika. Viza koja se plaća po slijetanju ( 50 US$) Gradske takse koje se plaćaju na licu mjesta 1 US$ po noći po osobi.

  

OPISI HOTELA:

REEF BEACH RESORT 3* www.reefbeachresort.com Lokacija: nalazi na 7 km od sela Jambiani i 32 km od šume Jozani. Kameni grad se nalazi na 60 km, a Međunarodni aerodrom Zanzibar na 62 km od hotela. Sadržaj: Odmaralište se nalazi duž bijele i pješčane plaže i nudi bazen, ležaljke za sunčanje i restoran. Salon i bar su smješteni na pristaništu koje se nastavlja ka Indijskom okeanu.Gosti se mogu opustiti na plaži ili u bazenu. Ponuda spa centra uključuje razne masaže. U restoranu se pripremaju raznovrsna jela afričke, indijske kuhinje i jela od morskih plodova. Besplatan bežični internet dostupan je u čitavom objektu. Sobe:Prostrane, klimatizovane sobe imaju namještaj u zanzibarskom stilu. Takođe nude električno kuvalo i mini-bar. Sopstveno kupatilo je opremljeno tušem.Usluge: Hotel ima opciju smještaja na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona i all inclusive usluge.

 

LANGI LANGI BEACH BUNGALOWS 3* www.langilangizanzibar.com Ovaj hotel je nazvan po ostrvskom aromatičnom cvijetu. Langi Langi je mali, slikovit rizort koji se nalazi u samom centru Nungvija, prelijepom ribarskom selu na sjeverozapadu ostrva.Okružen je tropskom baštom. Jedna od najpopularnijih destinacija na Zanzibaru, savršeno mjesto za ronjenje i jedrenje. Od aerodroma je udaljen oko 1 sat vožnje. Marhaba restoran služi lokalnu i internacionalnu kuhinju, i smatra se jednim od najboljih na ostrvu. Ovo je jedini restoran na ostrvu koji svojim gostima nudi časove kuvanja. Marhaba kafe služi kafu, dezerte i svježe sokove. Hotel ima otvoren bazen, internet kafe sa skenerom, fotokopir mašinom i faksom, mjenjačnicu, masaže. Nudi mogućnost organizovanja izleta. U hotelu se akohol ne služi, ali ga gosti hotela mogu donijeti. Hotel ima 32 sobe, uređene u tradicionalnom zanzibarskom stilu. Sve sobe imaju balkon ili verandu sa pogledom na baštu, bazen ili more, kupatilo, ventilator na plafonu, sef, klima uređaj, frižider, telefon,krevete sa mrežama za komarce. Sobe oko bazena su malo veće od standardnih soba.. Apartmani sa pogledom na more su prostrani, imaju verandu ili balkon, sofu, toaletni stočić, radni sto, kupatilo, klima uređaj, krevete sa mrežama za komarce, frižider, ventilator na plafonu, telefon, sef…

 

SMILES BEACH HOTEL 3* www.smilesbeachhotel.com Renovirani hotel Smiles Beach smješten je na privatnom dijelu plaže u selu Nungvi, a u ponudi ima ležaljke za sunčanje, mreže i veliki tropski vrt. Hotel posjeduje i restoran na plaži i besplatan bežični internet u sobama. Sve sobe su klimatizovane i sadrže balkon s pogledom na Indijski okean. Sobe uključuju TV sa satelitskim kanalima i krevete od izrezbarenog drveta. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem. Gosti se mogu opustiti na plaži ili u vrtu. U restoranu se služe jela zanzibarske kuhinje i jela od morskih plodova, pripremljena od svežih lokalnih namirnica. Hotel Smiles Beach udaljen je samo 200 metara od centra Nungvija. Kameni grad se nalazi na 60 km, a Međunarodni aerodrom Zanzibar na 65 km od hotela. Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu Nungwi

 

HOTEL DOUBLETREE BY HILTON RESORT ZANZIBAR NUNGWI 4* www.doubletree3.hilton.com/en/hotels/tanzania/doubletree-resort-by-hilton-hotel-zanzibar-nungwi-ZNZDTDI/index.html Smješten na bijeloj pješčanoj plaži na sjevernom špicu Zanzibara, nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Bujne tropske bašte u sastavu hotela sadrže otvoreni bazen i bar. Svaka soba je klimatizovana i opremljena flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti su okruženi mrežama protiv komaraca. Hotel daje uslugu besplatnog WI FI-a. Doručak se svakodnevno služi u Ngalava restoranu koji takođe nudi koktele i zabavu uživo noću. Hotel pruža i jutarnje časove joge na plaži..Doubletree Hilton Resort Zanzibar Nungvi je samo 5-minuta hoda udaljen od centralnog seoceta Nungvi.

 

     NEPTUNE PWANI BEACH 5* www.neptunehotels.com Ovo je idealan izbor hotela ako tražite da bude „poseban“ do najfinijih detalja. 150 deluxe i 4 master suite, sve sobe imaju pogled na Indijski okean. Ovaj luksuzni hotel/rizort je studiozno stvarao stil birajući najbolje dizajnere koji su prenijeli tradicionalni zanzibarski stil tako da ispunjava vrhunske međunarodne standarde. Smješten sjeveroistočno, na jednoj od najboljih plaža Kiwengwa obale i 45 km od aerodroma i Stone Town-a. Posjeduje 3 restorana i 3 bara, 2 velika bazena. Dnevni zabavni program uz animacijski tim uključuje Water teretanu, vježbe istezanja, afričke plesne lekcije, odbojka na pjesku, vaterpolo, Boa igra, svahilij lekcije, Village Walk, stoni tenis, pikado….Prisutni su i skoro svi sportovi na vodi i oprema koje možete ugovoriti u sportskom centru u okviru hotela. Spa centar hotela je jedan od najpoznatijih na Zanzibaru. Standard sobe su velike oko 55 m² svaka ima terasu s pogledom na vrt i djelimičnim pogledom na more. Sadržaji sobe: balkon, pogled na more, pogled na vrt , telefon, satelitski kanali, flat-screen TV, sef, klima-uređaj, radni sto, mrežica za komarce, tuš, fen za kosu, toalet, kupatilo, mini-bar, električni čajnik, dvorišni namještaj. Besplatan WiFi je dostupan u svim sobama.

 

DREAM OF ZANZIBAR 5* www.dreamofzanzibar.com Jedan od najljepših hotela na Zanzibaru. Ovaj luksuzni kompleks se nalazi na sjevero-istočnoj strani ostrva, na plaži Kiwengwa okružen egzotičnim biljkama. Od Stone Town međunarodnog aerodroma je udaljen 45 km. Hotel je sređen u afričko-arapskom stilu, namještaj je napravljen od brestovog drveta. Sobe posjeduju terasu sa stolom i stolicama, kupatilo sa toaletnom kozmetikom, fen, mini bar, TV sa satelitskim programima, aparat za kafu i čaj, telefon, klima uređaj. Ima restoran sa internacionalnim jelima, piceriju, restoran sa afričkim jelima, azijski restoran, a la carte restoran, nekoliko barova, bazen, dečiji bazen, spa centar, salon za ljepotu, fitness centar, teniski teren, stoni tenis, uveče zabavni program sa muzikom uživo.Hotel sa jednom od najljepših plaža na sjeveroistočnom dijelu ostrva koja svojom ljepotom uz drvored visokih palmi i bijelim pjeskom ‘’oduzima dah’’.

  

ROYAL ZANZIBAR 5* www.royalzanzibar.com Odmaralište Royal Zanzibar Beach smješteno je na pješčanoj bijeloj plaži sa koralnim grebenom. Posjeduje tropske vrtove, 4 otvorena bazena i sadržaje za vodene sportove. Gosti mogu da se opuste uz masažu u spa centru. Dizajn ovog odmarališta karakteriše moderan zanzibarski stil. Sve sobe imaju veliki balkon i veliki krevet, okružen mrežom protiv komaraca. Kupatilo je opremljeno kadom, tušem i besplatnim toaletnim priborom. Odmaralište obuhvata 2 restorana i u oba se služi raznovrsna hrana, od internacionalnog doručka u restoranu do sveže, lokalne morske hrane u restoranu Samaki. U baru Coco služe se lagani obroci i pića tokom dana. Na raspolaganju je igraonica sa sadržajima za pikado i stoni tenis, a gosti mogu vježbati u teretani. Smješten na sjevernoj obali ostrva Zanzibar, hotel se nalazi na 60 minuta vožnje od Stoun Touna i na 60 km od Međunarodnog aerodroma Zanzibar. Ima jednu od najboljih lokacija u gradu Nungwi.

 

 

     HOTEL HIDEAWAY OF NUNGWI RESORT AND SPA 5* LUX www.hideawaynungwi.com Ovaj luksuzni rizort se prostire na površini od 10ha, na sjevero-zapadnoj strani ostrva. Okružen je egzotičnom baštom sa tropskim biljkama, ima drvene stepenice, koje vode do bijele pješčane plaže. Oko sat vremena vožnje je udaljen od aerodroma i glavnog grada Stone town-a. Hotel ima restorane koji služe internacionalnu, orijentalnu, i afričku kuhinju, bar, bar na plaži, piceriju, otvoren bazen dugačak 50m, dečiji bazen, spa i wellnes centar, fitnes centar, dečiji klub, teniski teren, internet kafe, bibilioteku, stoni tenis, ronjenje, vodene sportove, mogućnost organizovanja izleta. Ima 100 komfornih i luskuzno opremljenih apartmana, u modernom i arapsko-afričkom stilu, sa balkonom sa pogledom na Indijski okean.

 

  

IZLETI:

Spice tour – tura začina Tura traje 3 sata, polazak ispred hotela, vožnja do Kidihi sela, gdje ćete videti persijska kupatila izgrađena 1850. godine, od strane prvog sultana Zanzibara, za njegovu ženu. Posjeta farmi začina, sa raznim vrstama tropskog voća i začina, kao što su: kardamom, cimet, karanfilić, crna papričica, đumbir, vanila, limun trava, muškatni oraščić, ananas, banane,malajske jabuke, kokos, mango. Mogu se vidjeti i rijetke biljke, kao što su kana, lang lang (mirisno drvo) i Anator (karmin drvo).

Obilazak Stone Town-a– nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, kao svjetska kulturna baština. Obilazak sljedećih turističkih atrakcija: Darjani tržnica,

pijaca robova, Anglikanska crkva, uvid u Zanzibarsku arhitekturu i poznata Zanzibarska vrata, Nacionalni muzej, Forodhani vrtovi, stara zgrada

britanskog konzulata, Livingston kuća, Sultanova palata, Kuća čuda, stara tvrđava… Slobodno vrijeme za šetanje po uskim ulicama starog dijela

grada, gdje je većina kuća stara 250 godina.

Šuma Džozani (Jozani Forest) u unutrašnjosti ostrva je još jedan predlog za izlet. Ovo mesto odlikuje raznovrsno drveće, bujna vegetacija, veliki broj ptica, leptira I žaba. Specifičnost predstavlja vrsta majmuna koja živi samo na Zanzibaru – Red colobus. Karakterističnog su izgleda, a često ih možete sresti I dok se vozite kroz Zanzibar, jer imaju običaj da izlaze na put I ometaju saobraćaj. Žive u zajednicama od nekoliko desetina jedinki i hrane se isključivo lišćem i voćem.

Safari Blue – Celodnevni izlet na lokalno izgrađenim plovilima (dhows), opremljenim vanbrodskim motorima, VHF radiom, pojasevima za

spasavanje i drugim bezbednosnim elementima. Počinje iz sela Fumba gde se ukrcava na brodić. Uglavnom se istražuje MENAI Bay, u kome su

nastanjeni delfini. Ovo je konzervirano područje. Brod se usidri na sigurnoj I plićoj oblasti kako bi se omogućilo ronjenje. Za visok kvalitet ronjenja

obezbeđena je adekvatna oprema svih veličina. Ručak se služi uglavnom na nekoj od plaža na jednoj od mnogih nenaseljenih ostrvu u regionu.

Tradicionalno jelo od roštilja: riba, pirinač, sočivo i ribe …. Ohlađen voćni sok, mineralna voda, i flaširana bezalkoholna pića su na raspolaganju

tokom puta. Posle ručka, klijenti mogu da plove na kanuu isklesanom od jednog drveta manga, da rone ili plivaju ili da se samo opuste….

  

Osnovne informacije o Zanzibaru:

Glavni grad: Zanzibar / Zvanični jezik: kiswahili i engleski / Valuta: tanzanijski šiling / Religija: islam/ Vremenska zona: GMT+3 / Struja:220 – 240 V AC, 50 Hz / Pozivni broj: +255

 

Klima: Zanzibar ima tropsku klimu sa prosečnim dnevnim temperaturama od oko 27°C leti i oko 24 ° C zimi. Od jula do oktobra su najprijatniji meseci jer su dani suvi uz niske vlažnosti i temperature oko 25 ° C. Od novembra do marta je takođe veoma lepo vreme u godini, samo je malo toplije. Kišna sezona je između aprila i maja kada većina hotela na Zanzibaru ne radi. Temperatura vode u Indijskom okeanu tokom cele godine je prijatna oko 27° C .

 

Valuta i plaćanja: Domaća valuta je Tanzanijski Šiling ali američki dolar je široko prihvaćen. Kreditne kartice su prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite doplatu od 5 – 10% ako plaćate kreditnom karticom.

 

Zdravstvena zaštita: VAKCINACIJA NIJE POTREBNA (osim za putnike koji dolaze sa zaraženih područja). Preporučuje se poneti kapu ili šešir za sunce i kreme za sunčanje sa visokim faktorom.

 

Važne napomene:

  • UPLATA 40 % PO POTVRDI REZERVACIJE, OSTATAK OD 60% 40 DANA PRE PUTOVANJA !
  • SVI HOTELI SE POTVRĐUJU NA UPIT I PO POTVRDI SU GARANTOVANI
  • MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA PO GRUPNOJ CENI AVIO KARTE JE 16 PUTNIKA !
  • U slučaju popunjavanja grupe od 20 putnika mogućnost slanja profesionalnog vodiča iz Beograda  

 

  • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

 

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin