NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

TAJLAND

Thailand

Tajland je kao zemlja iza magičnog ogledala, potpuno drugačija od naše stvarnosti, divna u svojoj raznolikosti boja, mirisa i strasti. Narod, priroda, hrana, sve buja pod tropskim nebom, sve je lijepo drugačije, za pamćenje. Nalazi se u središnjem dijelu Indokine i graniči sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mijanmarom. Poznat kao zemlja orhideja, mističnih rijeka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih budističkih hramova, Tajland je takođe zemlja susretljivih i nasmijanih ljudi. Bangkok, moderna prijestonica Tajlanda, ljudski je mravinjak u kome živi preko 15 miliona stanovnika, gdje se drevni hramovi, četvrti i pijace naslanjaju na blještave oblakodere, metropola je sa stotinu lica, koja se razvija neverovatnom brzinom. Nakon blještavih svjetala velegrada, ovo putovanje nas vodi na ostrvo Puket, jednu od rajskih oaza Tajlanda, bogato brojnim pješčanim plažama, bujnom vegetacijom, zanimljivim dnevnim i noćnim atrakcijama, koje zapljuskuju talasi tirkiznog mora. Konačno, ne smijemo zaboraviti da je tajlandska kuhinja atrakcija sama za sebe, jedna od najzdravijih i najbogatijih na svijetu. Ovo je lagano, nepretenciozno putovanje, koje će vam donijeti mnogo zanimljivih informacija, puno zabave i uživanja za sva čula, putovanje koje stvara trajne uspomene.

POGLEDAJTE PONUDU HOTELA:

Prince Palace 4* ili sličan www.princepalace.co.th/

Hotel je dobro lociran u starom gradu, u blizini centralne gradske zone. Smještaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe opremljene su tako dazadovolje potrebe modernog turiste sa satelitskom TVi mini-barom. Gostima je na raspolaganju fitness centar, otvoreni bazen i dva manja spa bazena kao pravo mjesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana u sklopu hotela je još nekoliko restorana sainternacionalnom i italijanskom kuhinjom.

HOTEL HORIZON PATONG RESORT & SPA 4* ili sličan www.horizonbeach.com/horizon-patong-beachresortphuket.htm

Lociran na poznatoj plaži Patong, jednoj od najljepših na Tajlandu, hotel se svojim ambijentom izdvaja od uobičajene ponude ovog hotelskog lanca. U prelijepom ambijentu gostima nudi veoma bogat sadržaj u samom objjektu. Nalazi se u oblasti Patong, najpopularnije regije ostrva. Hotel je idealan za spoj pasivnog i aktivnog odmora. Sobe su moderno opremljene i prostrane. Posjeduju mini bar, TV sa kablovskom, sef, set za čaj i kafu i fen. U svojoj ponudi hotel sadrži restoran sa internacionalnom kuhinjom i bar kod otvorenog bazena, kao i spa centar.

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin