NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ŠVARCVALD

Alzas je najmanja francuska provincija koja se graniči sa Njemačkom i Švajcarskom na jugu, čiji žitelji brižno njeguju stare tradicije i lokalnu kuhinju. Vizit karta oblasti su tradicionalne kuće napravljene posebnom tehnologijom u kombinaciji drveta i kamena. U Alzasu se može uživati u planinskim vrhovima gdje su nekada bili razasuti stari manastiri, u prelijepim selima ukrašenim cvijećem, u šumama i drevnim tvrdjavama ili u najvećem gradu Strazburu. Tu se takodje može osjetiti ukus bijelog rizlinga i prefinjenog francuskog sira, hodati, kilometrima šetati ili posjetiti najbolje evropske seoske pijace.
Švarcvald ili „crna Šuma“ je znana cijelom svijetu. O njemu su nam pričala braća Grim kao i Hofman koji je junake svojih bajki smjestio upravo tu. U tom dijelu Njemačke su smješteni najviši vodopadi, muzeji pod otvorenim nebom, čuvene fabrike satova, izvorište Dunava, jezero Titizee, Hoenštacfen-mjesto gdje je Gete napisao „Fausta“, zamak Baltazar kao i jedan od najvećih zabavnih parkova Evrope „Europe park“. Svakako romantično i nezaboravno.

PROGRAM PUTOVANJA


6 dana / 3 noćenja

Polasci: 14.Februar, 05. i 27.April

  1. dan: BEOGRAD – NOVI SAD – BUDIMPEŠTA

Sastanak putnika u Beogradu u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 17.15 sati ispred željezničke stanice, kod lokomotive. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.

  1. dan: BUDIMPEŠTA – STRAZBUR – KEL

Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju pored Beča. Nastavak vožnje kroz Njemačku pored Minhena do Strazbura , grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na rijeci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13.vijeka, je zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotelu u mjestu Kehl 8 km od Strazbura. Noćenje

  1. dan: KEL- FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak „Dragulj Švarcvalda“. Iako je tokom II svijetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je restauriran do poslijednjeg detalja, pa danas važi za jedan od najljepših srednjovijekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trgovačka zgrada sa tamnocrvenom fasadom iz 16. vijeka, gradska vijećnica iz 16.vijeka, trg Augustinaca sa manastirom gdje se nalazi stepenište nalik na čuvene Španske stepenice u Rimu. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar, smješten u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovijekovni centar grada glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vijekove njemačko – francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada: gdje se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovijekovnom selu Kajzersbergu (12km) sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gdje je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je i rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na sjevernoj kapiji iz 13 vijeka, crkva iz 14.vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan: KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smješten uz rijeku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Njemačkoj a postoji ved 700 godina. Ubraja se u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti, sa preko tri miliona turista u sezoni. Grad je sjedište jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, „Univerziteta Rupreht–Karl“, osnovanog 1386. godine . Na Univerzitetu se danas nalaze mnogobrojne naučne institucije: Evropska molekularno–biološka laboratorija, Evropska molekularno–biološka organizacija, Njemački centar za istraživanje raka, Instituti Maksa Planka za medicinska istraživanja, astronomiju, nuklearnu fiziku i komparativno javno i međunarodno pravo a ovdje se studira i mesopotamologija, jedini smijer ove vrste na svijetu. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.vijeka, Zamak Hajdelberg iz 14.vijeka (panorama), Rathaus – Gradska kuća iz 14. vijeka, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru iz 18. vijeka dužine 200 m, gotička crkva Sv. Duha iz 14.vijeka, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najljepši pogled na stari dio grada. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do mjesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama rijeke Os i prava je oaza njemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66°C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim ljekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama, izuzetnim hotelima i prelijepim parkovima, Baden Baden je idealno mjesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svjedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelijepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan: KEL – STRAZBUR – TRIBERG – jezero TITZI- DONAUŠINGEN- BUDIMPEŠTA

Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gdje se nalazi najveći vodopad u Njemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, jezera Titize. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do mjesta Donauešingen, poznatog po izvorištu Dunava, najduže Evropske rijeke, posle Volge. Rijeka nastaje spajanjem dvije planinske rječice Breg i Brigah u neposrednoj blizini grada ,kraj dvorca Firstenberg. U parku koji okružuje dvorac, nalazi se fontana iz 19. vijeka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vrijeme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Mađarsku.

  1. dan: BUDIMPEŠTA – NOVI SAD – BEOGRAD

Vožnja kroz Mađarsku. Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CIJENA ARANŽMANA

Polazak Period putovanja Cijena po osobi Doplata za 1/1 sobu
14. Februar Sretenje 225 Eur 109 Eur
05. April Uskrs 239 Eur 109 Eur
27. April Prvi Maj 239 Eur 109 Eur

Cijene iz tabele su u evrima, po osobi


DOPLATE
Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem -10% (isključivo na upit)
Dijete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem -15% (isključivo na upit)
Željeni red sjedišta u autobusu 8€ po sjedištu (minimalna uplata za dva sjedišta)
Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz 40€ po osobi po noći


U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
• Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
• Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvjezdice
• Razgledanja prema programu
• Usluge vodiča
• troškovi organizacije i realizacije putovanja


U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO
• Fakultativni izlet i posjete
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja


SMJEŠTAJ:
Hotel Europa 3* : Hotel Europa 3*
Hotel se nalazi u mjestu Kehl u Njemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji gradski prevoz a povratna karta košta 3.30 evra. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi-fi je besplatan .Doručak-samoposluživanje.


Organizator zadržava pravo promjene hotela za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji

FAKULTATIVNI IZLETI:
Izlet Alzas i Švarcvald u trajanju od oko 9 sati sa posjetom mjestima: Freiburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir Cijena: 30 evra odrasli / 20 evra djeca do 12 godina. U cijenu je uključeno: prevoz autobusom, posjete navednim mjestima bez ulaznica i usluge vodiča.


Cjelodnevni izlet Hajdelberg i Baden Baden u trajanju od oko 10 sati. Cijena: 30 evra odrasli / 20 evra dijeca do 12 godina. U cijenu je uključeno: prevoz autobusom posjeta istorijskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete i posjete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Njemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posjete bi mogli da se realizuju uz korekciju cijene.

Cijene putovanja su iskazane u evrima. Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cijene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cijenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Mikrofin na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama STAR TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 15 dana prije polaska na put ili do popune mjesta.
• Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja.
• Budimpešta je navedena u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promjeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Organizator nije ovlašćen da cijeni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata. Putnici koji posjeduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbjede odgovarajuće isprave.


OPŠTE NAPOMENE

• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
• Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vrijeme objekata…)
• Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa, a termin izvođenja nije fiksan.
• Polasci iz drugih mjesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana prije polaska provjere tačno vrijeme i mjesto polaska.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
• Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana prije polaska
• Star Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima, prtljagu. Star travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
• Za ovaj program važe opšti uslovi putovanja, organizatora putovanja.

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u


MAPASAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin