NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ŠRI LANKA

Šri Lanka

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana jedno od najljepših ostrva te veličine u svijetu. Raskošna tropska ljepota, spomenici bogate kultorno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelijepe pješčane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i tijelo.

Interkontinentalno putovanje

Tura po Šri Lanki i odmor na Indijskom  okeanu

PROGRAM PUTOVANJA


Polazak 28.decembar 2017./ povratak 8.januar 2018.
12 dana/ 9 noćenja – avionom

First minute ponuda:za uplate do 14.oktobra popust 100 eura po osobi. Ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

1.dan (28.12.2017.) BEOGRAD- DUBAI sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera KonTiki u 09:45 časova. Polijetanje za Dubai u 12:45 časova (let FZ746). Slijetanje u 20:55 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cijenu karte.

2.dan (29.12.2017.) DUBAI- KOLOMBO Slijetanje u Kolombo u 05:25 časova. Transfer do hotela u blizini Kolomba. Kraći odmor. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci palata, “Beli džin“– zgrada glavne pošte, Parlament, Petah – četvrt sa tradicionalnih bazarima, budistički i hindu hramova, samo su dio bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan (30.12.2017.) KOLOMBO – ANURADAPURA- DAMBULA Doručak. Polazak autobusa za Anuradapura. Dolazak u Anuradapuru, najpoznatiji arheološki lokalitet Šri Lanke, drevnu prestonicu zemlje (trajala je 1400 godina, do 10. vijeka naše ere). Ostaci veličanstvenih građevina i dalje govore o njenoj veličini, kao i važnosti Budinih relikvija, koje se čuvaju u jednom od hramova. Ipak, možda je najsvetija relikvija sveto drvo Bo, za koje vjeruju da je niklo iz mladice autentičnog stabla ispod kog je Buda sjedio i dobio prosvjetljenje. Kažu da je zasađeno prije 2250 godina i vjeruje se da je najstarije istorijsko drvo na svijetu. Anuradapura je uvrštena u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. nastavak putovanja ka Dambuli. Dolazak i smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

4.dan (31.12.2017.) DAMBULA- SIGIRIJA- POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka stijeni Sigiriji na kojoj je u 5. vijeku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane “najlepši grad koji je ikada postojao”. Stijena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti. Poznat po lijepim freskama “Devojke Sigerije”. Uvrštena je u svjetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nijemi svjedok bogate kulturno istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svjetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u period između 11. i 13.vijeka. cio kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvijek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan (01.01.2018.) DAMBULA- MATALE- KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambula, koji se odlikuju vrlo vrijednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom (najstarije pećine datiraju iz 1 vijeka p.n.e). polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lijepe i brdovite predjele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale posjeta bašti začina. Nastavak putovanja. Dolazak u Kendi. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

6.dan (02.01.2018.) KENDI Doručak. Posjeta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peredenija, u kojoj se mogu vidjeti veoma rijetke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio posljednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

7.dan (03.01.2018.) KENDI-PINAVELA-HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Posjeta sirotištu za slonove Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smještaj. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

8-10.dan (04-06.01.2018.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mjesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lijepim pješčanim plažama brojnim plantažama palmi. Noćenje.

11.dan (07.01.2018.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA- KOLOMBO Doručak. Slobodan dan. Kasni večernji transfer do aerodroma u Kolombu.

12.DAN (08.01.2018.) KOLOMBO- DUBAI-BEOGRAD Polijetanje za Dubai u 01:40 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cijenu karte. Slijetanje u Dubai u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:20 časova (let FZ745). Slijetanje u Beograd u 12:20 časova.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u konvertibilnim markama po prodajnom kursu banke na dan uplate)

Smještaj Usluga Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu Cijena važi:
4* Prema programu 1790 eura 580 Eura Cijena do 14.10.2017.(sa popustom od 100e)
4* Prema programu 1890 eura 580 Eura Cijena do 15.10.2017.

(redovna cijena)


NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Cijena sa popustom od 100 eura važi do 14.oktobar 2017. i ne odnose se na doplatu za jednokrevetnu sobu

 

U CIJENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera- švedski sto), razgledanje na turi prema program, ulaznice za razgledanje prema programu, novogodišnja večera (70 usd), transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: Avio –takse 103,38 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 9,12YQ, EUR14,00YR, EUR0,98RF, EUR 16,72RS EUR 4,48LG, EUR 0,22RS, EUR 15,98F6, EUR 41,88LK) koje su podložne promjeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu, lokalne avio takse (ukoliko postoje). Fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga u ovom dijelu svijeta su obavezne oko 45usd za cio boravak). Međunarodno putno osiguranje, viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra). Osiguranje od otkaza takođe nije uračunato u cijenu. Ali se preporučuje.

 

Smještaj:

Wattala (u blizini Kolomba): Pegasus Reef 4* ili sličan   http://www.pegasusreefhotel.com/

Hotel se nalazi 24km od aerodroma Bandaranaike, a centar Kolomba je na deset minuta vožnje. Sam hotel je na 200 m od plaže Helakanda. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, fitness centar, tenisko igralište, bar… sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, minibar, sef balkon.

 

Habarana (u blizini Dambule): Sungreen Resorte 4* ili sličan http://sungreenhabarana.com/

Hotel se nalazi između Dambule i Sigerije, što je vrlo pogodno za razgledanje oba lokaliteta. Iz hotela se pruža lijep pogled na okolne planine, gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, bar, fitness center. Sobe imaju klima uređaj, led tv.

 

Kandy: Royal Kandyan 4* ili sličan   http://www.royalkandyan.lk/

Hotel se nalazi 2,4 km od Kraljevske botaničke bašte u Kendiju. U hotelu ima besplatan wifi, Restoran, biznis center… Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar.

 

Obala Indisjkog okeana: Club Waskaduwa Beach Resort http://www.clubwaskaduwa.com/

Nov hotel (otvoren u junu 2016, 5* lokalne kategorizacije), nalazi se u mjestu Vaduvakraj Kalutare, 37 km od Kolomba, na vrlo lijepoj pješčanoj plaži, gostima nudi besplatan wifi, bar, otvoreni bazen, salu za sastanke… Sobe su klimatizovane i imaju led tv i satelitske programe, wifi, aparat za kafu i čaj…

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 27. OKTOBRA 2018. ILI DO POPUNE MIJESTA

 

NAPOMENA: molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijene.

 

 

 

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


 • Površina: 65.610km
 • Državno uređenje: demokratska Socijalistička Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972. godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suvjerena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno mjenja ime u sadašnje)
 • Glavni Grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
 • Najveći grad: Kolombo, oko 700.000 stanovnika, šire gradsko jezgro oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka
 • Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73 %, Tamili 18% i Maori 8%)
 • Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
 • Vjerska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
 • Vrijeme:+3,5 časova u odnosu na Srbiju

  

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 mjeseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencija, a usluga viziranja je 10 evra. Za sve informacije obratite se viznom odjeljenju na telefon 011/ 2098-184. Putnici iz ostalih zemalja i regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

 

Valuta: Šrilanska ruplja 1usd=152,902 LKR, 1EUR=181,888 LKR

Klima: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

 

VAŽNE NAPOMENE:


 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u konvertibilnim markama.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencija je 5 dana prije puta.
 • Sadržaj i redoslijed panoramskih razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložni su promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetimaza vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana prije puta (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najskasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencija Star Travel.
 • Star Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:


 • Gotovinski uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak se plaća najkasnije 30 dana prije polaska.
  Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 5721060000070132

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin