NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ŠRI LANKA

ŠRI LANKA

Ovo ostrvo je jedno od rijetkih mjesta na planeti koje može da se pohvali tolikim prirodnim bogatstvom i ljepotama. Šri Lanka nije obično ostrvo, već jedno sasvim posebno mjesto na svijetu koje ne liči ni na jedno drugo.

PROGRAM PUTOVANJA


ODMOR u hotelu 5*lux na Indijskom okeanu

Fiksni polazak

Polazak: 21. SEPTEMBAR 2017.

10 DANA / 7 NOĆI

1. dan (21.09.2017.) BEOGRAD – DUBAI – KOLOMBO 

Dolazak putnika na aerodrom ‚‚Nikola Tesla“ u 10:45. Polijetanje za Dubai u 13:45 (let FZ 746). Obrok i piće u avionu nisu uključeni u cijenu. Dolazak u 20.55. Nastavak leta za Kolombo u 23.20 (let FZ 547). Obrok i piće u avionu nisu uključeni u cijenu.

 2. dan (22.09.2017.) KOLOMBO – PASIKUDA

Dolazak u 05.20 časova. Transfer do hotela na plaži u letovalištu Pasikuda (oko 5 sati vožnje). U sobe se ulazi od 14 sati. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

3. do 8. dan (23. do 28.09.2017.) PASIKUDA

Boravak u hotelu 5* na privatnoj plaži na bazi polupansiona ili punog pansiona. Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja.

Tokom boravka postoji mogućnost odlaska na brojne fakultativne izlete sa vodičem na engleskom jeziku:

Pećinski hramovi u Dambuli, sagrađenih pretežno u I vijeku prije nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svijetu.

Nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevjekovnog perioda Polonaruvu, nastalu između XI i XIII vijeka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvet država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina unutar arheološkog kompleksa.

Facninantnu grad-utvrđavu Sigiriju, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj stijeni u V vijeku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Grad je poznat i po lijepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a.

Najpoznatiju baštu začina na ostrvu, Matale. Ovdje se mogu vidjeti različite vrste začina po kojima je Šri Lanka poznata u svijetu.

Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje.

Kraljevska botanička bašta Peradeniu. Bašta je podijeljena na nekoliko većih cjelina: bašta sa začinima, bašta se preko 300 vrsta orhideja, avenija palmi, cvjetna bašta, neobične vrste drveća…

Sirotište za slonove Pinavela koje je osnovano 1975. godine, gdje pod zaštitom države živi veliki broj slonova..

9. dan (29.09.2017.) PASIKUDA – KOLOMBO

Doručak u hotelu. Sobe se napuštaju do 12 sati, ali se uz doplatu na recepciji mogu zadržati do 18 sati, pod uslovom da hotel raspolaže slobodnim sobama. Slobodno vrijeme. Transfer na aerodrom u kasno-poslijepodnevnim satima (oko 5 sati vožnje).

10. dan (30.09.2017.) KOLOMBO – DUBAI – BEOGRAD

Polijetanje za Dubai u 02.10 (let FZ 558). Obrok i piće u avionu nisu uključeni u cijenu. Dolazak u Dubai u 05.15. Nastavak leta za Beograd u 09.05 (let FZ 745). Obrok i pića u avionu nisu uključeni u cijenu. Dolazak u 12.50.

 

CIJENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u KM po zvaničnom kursu banke)    

 

Hotel Usluga Smeštajna jedinica Cijena Treća odrasla Dijete 6-12 godina
Sun Aqua Pasikudah 5*lux 

http://www.sunsiyam.com/resorts/pasikudah-sri-lanka/

 

 

 

Polupansion

 

Beach Suite sa privanitm bazenom 1.053€ 987€  

 

577€

Ocean Suite sa privanitm bazenom
 

Pun Pansion

 

 

Garden Suite 1.100€ 1.083€  

603€

Beach Suite
Ocean Suite

Dijete 2-5 godina plaća samo 154 EUR + avio takse.

 

U cijenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 20 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, smještaj u izabranim sobama koje su navedene u tabeli u hotelima 5*lux (lokalne kategorizacije) u ljetovalištu Pasikuda direktno na plaži na bazi izabrane usluge (švedski sto), transferi prema programu na Sri Lanci, troškovi organizovanja putovanja, usluge predstavnika na destinaciji na engleskom jeziku.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: avio-takse 204 po osobi (cijena avio taksi je ista i za odrasle i za djecu od 2 do 12 godina. Cijenu avio taksi određuje avio kompanije i podložna je promjeni), hranu i piče u avionu, fakultativni izleti sa vodičem na engleskom jeziku, obroci i pića koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Sri Lanku ( trenutna cijena sa troškovima viziranja 40 po pasošu).

 

OPIS HOTELA:

Sun Aqua Pasikudah 5*lux  http://www.sunsiyam.com/resorts/pasikudah-sri-lanka/

Lokacija: Nalazi se na istočnoj obali Šri Lanke, na Pasikuda plaži. Okružen je zelenilom.

Smeštaj: Sobe imaju kupatilo sa toaletnim priborom, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj i kafu, telefon, Wi Fi(besplatan), sef.

Dodatni sadržaj: restoran sa internacionalnom i lokalnom kuhinjom, bar, otvoreni bazen, fitnes centar, teniski teren, spa centar, dječiji klub, ronjenje

INFOMACIJE O VIZAMA: Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Bosne i Hercegovine, kao i državljanima bivših jugoslovenskih država. Vizu obezbeđuje agencija. Od dokumenata je potrebna kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu.

 

VAŽNE NAPOMENE :

MINIMUM ZA REALIZACIJU OVOG PUTOVANJA JE 2 PUTNIKA ! CIJENE SU RAĐENE NA OSNOVU TRENUTNE RASPOLOŽIVOSTI I KONAČNU CIJENU AGENCIJA OBRAČUNAVA U TRENUTKU KONAČNE POTVRDE OD STRANE PUTNIKA A SVE U SKLADU SA RASPOLOŽIVIM MJESTIMA NA AVIO KOMPANIJI I U HOTELU !

USLOVI PLAĆANJA: UPLATA AKONTACIJE 50% PO POTVRDI REZERVACIJE. OSTATAK OD 50% 25 DANA PRED PUT !

 

Korisne informacije:

  • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas u vrijeme visoke turističke sezone. Topli period sa temperaturama na Šri Lanci u prosjeku od 25 do 30° C sa ne tako visokom vlažnošću vazduha i kratkim topskim pljuskovima. Noći su nešto svježije, a temperatura mora je oko 23 do 25° C. Ovo je period visoke turističke sezone na istočnoj obali ostrva Šri Lanka https://www.selectiveasia.com/sri-lanka-holidays/weather/september
  • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 153,225 LKR                 1EUR= 171,217 LKR.
  • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.
  • Preporučuje se lagana pamučna odjeća kao i lagana, udobna obuća (za pješačenje). Treba ponijeti laganu jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.
  • Mole se putnici da provjere tačno vreme leta dva dana prije polaska
  • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u kursu razmene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin