NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

SORENTO

BARSELONA – SARAGOSA - VALENSIJA

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnijezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pjesnika za čuvenu pjesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svijetu a da nikada nisu vidjeli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

PROGRAM PUTOVANJA

(DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA)

Polazak 29. decembar 2017.

(5 dana / 4 noćenja) – avionom

1.dan (29.12.2017.) BEOGRAD-NAPULJ-SORENTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki dva sata prije polijetanja. Direktan čerter let za Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta .Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od bijelog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji dijeli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smještaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV vijeka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso … Vrijeme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.

2.dan (30.12.2017.) SORENTO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja U I vijeku naše ere, Pompeja je bila jedna od najljepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar… Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta -pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona… Nastavak pješice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vrijeme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat).
( Cijena izleta : oko 45 evra)  Noćenje.

3.dan (31.12.2017.) SORENTO Doručak.        Slobodan dan za individualnu šetnju ili razgledanje grada. Uveče fakultativno

Novogodišnja večera u restoranu …. ( Cijena večere : naknadno) Noćenje.

4.dan (01.12.2018.) Doručak . Slobodan dan za indivudualno razgledanje grada , šoping ili individualni obilazak znamenitosti i muzeja. Postoji i mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Obala Amalfi (Poludnevni izlet) Jutarnji polazak ka spektakularnoj rivijeri sa oštrim brdima, uskim „zmijolikim“ putevima, čudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Kratka foto- pauza iznad Pozitana, poznatog po otmjenim lijetnjikovcima i vilama koji se kao uklesani u brdo kaskadno spuštaju do mora. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile, po kome je cijela obala dobila ime. Gradić je biser srednjovijekovne arhitekture sa uskim vijugavim uličicama, tipičnim za ovaj dio italijanske obale, obilazi se pješice. Posjeta se završava ispred velelepne katedrale Sv. Andreje, do koje se od glavnog trga stiže dugim usponom od 57 stepenika. .5

5.dan (02.12.2018.) SORENTO-NAPULJ- BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prijepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Slijetanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u eurima po prodajnom kursu Banke na dan uplate)

Napomena : rezervacija trokrevetnih soba nije moguća .

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd- Napulj -Beograd, transferi autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, smještaj u dvokrevetnim sobama u vili na bazi 4 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča.

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: Avio-takse u zemlji i inostranstvu 45,28 evra (Beograd 16.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra ) koje se plaćaju u agenciji (podležu promjenama), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, gradska boravišna taksa u u Sorentu: 1 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 1,5 do do 2 evra dnevno po osobi za hotel 4* ( plaća se na recepciji hotela) , fakultativni izleti i posjete, novogodišnja večera (informacija o nazivu restorana kao i o cijeni večere biće naknadno objavljena), međunarodno putno osiguranje.

 

HOTELI :

Hotel : rezidencija Villa Crawford http://villacrawford.it/en

Villa Crawford se nalazi u mjestu Sent Anđelo i u neposrednoj blizini centa Sorenta. Smještajni kapaciteti se nalaze u okviru manastirskog kompleksa i preuređeni su u hotelski smještaj nakon opsežnih restauratorskih radova koji su mu vratile stari, renesansni, sjaj. Nalazi se na nekoliko minuta vožnje od centra Sorenta . Sa centrom Sorenta je povezan gradskim prevozom (voz ili autobus), čija stanica je udaljena kilometar od smještajnog objekta. Vila nema zvaničnu kategorizaciju, ali ,po našoj ocjeni ima 3 zvjezdice. Sa terase kompleksa vile se pruža predivan pogled na napuljski zaliv i Sorento. Vila posjeduje ukupno 40 soba. Sve sobe su prostrane i uređene u jednostavnom, klasičnom stilu, sa kupatilom. Sobe su raspoređene ili u glavnom objektu ili u vilama koje se nalaze u vrtu. Besplatan wi-fi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Vila posjeduje sobu za sastanke, restoran, recepciju, veliki, lijepo uređen vrt. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmjenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (promjenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

OPŠTE NAPOMENE:

  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u konvertibilnim markama. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 20 učesnika.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Sadržaj i vrijeme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 130).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
  • Molimo putnike da dva dana prije polaska obavezno provjere u agenciji tačno vrijeme polijetanja aviona.
  • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencija Star Travel.

NAČINI PLAĆANJA:

  • gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

Plaćanje ove usluge može se izvršiti uplatom na tekući račun 5721060000070132

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin