NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

HEDONIZAM NA NAŠ NAČIN – RIM

ŠKOLA KUHANJA U RIMU

Posjetite drevni Rim na nešto drugačiji način. Otkrijte šta vas inspiriše! Šta zaista volite? Koja mjesta, situacije, ukuse i boje? Ako do sada niste u potpunosti odgovorili sebi na ova i slična pitanja, ako želite da vas nešto dodatno pokrene, imamo prijedlog za vas. Pođite sa nama u Rim! Kuharske talente razvijamo uz čuvenog italijanskog šefa, a životnu strast i odgovore na značajna životna pitanja otkrivamo na tajnima lokacijama Rima uz profesionalnog kouča Stellu Karl Ćosić.

PROGRAM PUTOVANJA


4 DANA, 3 NOĆENJA, AVIONOM, od 14-17.maja 2015.godina

1. dan ( 14.05.2015 ČETVRTAK ) BEOGRAD – RIM. Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 07:30 h. Polijetanje za Rim u 07:05 h. Dolazak u Rim u 08:35h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva Svetog Petra, Koloseum, Konstantinov slavoluk, Rimski forum, Trg Venecija, ulica Corso, Fontana di Trevi, Panteon, Španske stepenice, Trg Popolo. Transfer do izabranog hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativne posete školi kuhanja. Radionica traje tri sata i učesnicima nudi mogućnost da otkrivaju tajne stare vijekovima i uče najbolje tehnike pripremanja italijanskih specijaliteta. Sve ono što budemo pripremali zajedno ćemo i degustirati za večeru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan (15.05.2015. PETAK ) RIM Doručak. Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje. Vjeruje se da koliko god puta posjetili Rim, svaki naredni put će biti podjednako uzbudljiv i drugačiji. Jedinstveni splet istorije, neprocjenjivih umjetničkih vrijednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, kao i druženje sa profesionalnim koučom Stellom Karl Ćosić će doprinijeti tome. Poslijepodne je planirano za fakultativnu posjetu Karlovoj radionici kuvanja u autentičnom ambijentu. Noćenje.

3. dan (16.05.2015 SUBOTA ) RIM Doručak. Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak čuvenog dijela Rima u kome je nastala lokalna kuhinja. Na specijalno odabranim lokacijama saznajte kako se prave tradicionalni rimski specijaliteti. Program obuhvata 9 stanica i 12 degustacija, u trajanju od 4 sata. Mogućnost fakultativnog odlaska na ATP turnir, polufinale. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ( 17.05.2015.NEDELJA ) RIM – BEOGRAD. Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom ili poludnevni akultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je nastao grad i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum – najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatino – mjesto na kome je po legendi vučica odgajila Romula i Rema, Forum – centar političkog, javnog i trgovačkog života antičkog Rima, Kapitolinski brežuljak – nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta, za čiji je današnji izgled zaslužan renesansni umjetnik Mikelanđelo. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Beograd u 20:40 h. Dolazak na beogradski aerodrom u 22:20h. Kraj programa.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:

HOTEL PORTAMAGGIORE 3* – u centru Rima – 389 eur

U cijenu putovanja uključeno je: avionski prevoz na navedenoj relaciji, transfer do hotela, smještaj u izabranom hotelu u Rimu na bazi tri noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u dvokrevetnim sobama, panoramsko razgledanje Rima sa lokalnim vodičem, pratioca iz agencije, radionice sa profesionalnim koučom Stellom Karl Ćosić, troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cijenu putovanja nije uključeno: avio takse 91 eur po osobi, boravišna taksa u Rimu (4 eur po noćenju – plaća se na licu mjesta ), doplata za smještaj u hotelu 4 * -78 € osobi i danu ( broj mjesta je ograničen ), doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 3* – 99 € po osobi, a za jednokrevetnu sobu u hotelu 4* -207 €, međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi i fakultativni izleti.

Hoteli:

Hotel Ludovici Palace 4*+ – www.ludovisipalacehotel.com
HOTEL Portamaggiore 3* – www.hotelportamaggiore.it/

FAKULTATIVNI IZLETI :

KUHANJE SA ITALIJANSKIM ŠEFOM ( 3 sata, 2 dana ) Radionica obuhvata posjetu čuvenom autentičnom rimskom restoranu. Za 6 sati druženja kuhari restorana će vam otkriti tajne italijanske kuhinje. Bez obzira da li ste ekspert ili se prvi put susrećete sa italijanskom kuhinjom, uživacete u ukusima, druženju i sasvim novom ambijentu. Cijena – 180 eur.

WALKING FOOD TOUR – “UKUSI RIMA” (trajanje 4 sata) Program obuhvata 9 stanica i 12 degustacija u čuvenom dijelu grada Testaccio. Upoznaćete prave čuvare rimske tradicije i degustirati najbolji sladoled, originalnu mocarelu, napraviti sami brusketu po vašem izboru, saznaćemo jednostavne i originalne recepte za pripremu povrća na pijaci i upoznati još mnogo toga… Cijena – 75 eur

ATP TURNIR– agencija je obezbijedila karte za polufinalni meč na centralnom terenu u večernjem terminu. Cijena 155 eura (broj karata je ograničen).

FORUM I KOLOSEUM – Poludnevna pješčka tura kroz antički Rim. U cijenu su uračunate usluge lokalnog vodiča i ulaznice na lokalitetu. Cijena- 55 eur

VAŽNE NAPOMENE:

* Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji, prilikom uplate aranžmana, Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta po navedenim cijenama. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu realizovati uz korekciju cijene.

* Način plaćanja: gotovinski i žiralno. Cijene aranžmana su izražene u eur dok je plaćanje aranžmana u konvertibilnim marka po prodajnom kursu za efektivu na dan uplate aranžmana.

* Uslovi plaćanja: prilikom rezervacije 40% od cijene aranžmana, ostatak 15 dana prije polaska. Ukoliko se rezervacija aranžmana izvrši u roku koji je kraći od 7 dana, prilikom rezervacije vrši se kompletna uplata aranžmana.

* Osiguranje: Putno osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana i može se uplatiti u našoj agenciji. Agencija vam preporučuje da prilikom putovanja kupite putno osiguranje jer na taj način osiguranik je pokriven za nepredvidive i hitne medicinske intervencije.

Program je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin