NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

SAFARI U TANZANIJI I ODMOR NA ZANZIBARU

SAFARI

KILIMANDŽARO, SAFARI U NACIONALNOM PARKU: JEZERO MANJARA ZA KOJI JE HEMINGVEJ REKAO DA JE NAJLJEPŠE ŠTO JE VIDIO U AFRICI, SAFARI U NAJZNAČAJNIJEM NACIONALNOM PARKU AFRIKE U SERENGETIJU, KAO I U NGORONGORO-U KOJI JE POZNAT I KAO OSMO ČUDO SVIJETA… A NA KRAJU PUTOVANJA ODMOR NA ZANZIBARU U HOTELU 4* NA BAZI USLUGE „POLUPANSION„…

PROGRAM PUTOVANJA


Polazak: 20. NOVEMBAR 2017.

13 dana / 10 noćenja

 

 

1. dan (20.11.2017.)BEOGRAD – BEČ – ADIS ABEBA

 Dolazak putnika na aerodrom „Nikola Tesla“ i sastanak sa vodičem u 16:30 sati. Polijetanje za Beč u 18:30 (let JU 604). Obrok u avionu. Sletanje u 20:05. Polijetanje za Adis Abebu u 23:10 sati (let ET 725).

2. dan (21.11.2017.) ADIS ABEBA – KILIMANDŽARO – JEZERO MANJARA

Slijetanje u Adis Abebu u 07:20. Polijetanje za Kilimandžaro u 10:20 (let ET 815). Slijetanje u 12:55 sati. Po slijetanju prolaženje svih aerodromskih i pasoških formalnosti (viza za Tanzaniju se obezbeđuje na licu mjesta i iznosi 50 USD). Doček od naših partnera sa osvježavajućim peškirima i šampanjcem, kao i poklonima (safari kapa, safari suveniri…). Vozač koji je ujedno i vodič vas vozi do malog ali jednog od najljepših nacionalnih parkva, do nacionalnog Manjara za koji je Ernest Hemingvej rekao da je ‘’najljepše što je vidio u Africi’’ a koji je ujedno bio i omiljeni park Josipa Broza Tita. Dolazak u lodž. Ručak. Vrijeme za odmor. Popodne odlazak na safari kroz park koji je poznat po veoma bogatom staništu ptica (više od 400 vrsta ptica…hiljade flamingosa, kao i pelikani, rode… ) kao i drugih životinja. Posebno je poznat po lavovima koji se penju na drveće a ljepotu parka upotpunjuju mineralno jezero i rasedna dolina (Rift Vallue). Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

3.dan (22.11.2017.) JEZERO MANJARA – NACIONALNI PARK SERENGETI

Doručak. Polazak ka jednom od najznačajnijih nacionalnih parkova Tanzanije, Serengeti, koji je pod zaštitom UNESCO-a i koga posjeti svake godine oko 90.000 turista. Ovaj nacionalni park pripada velikom ekosistemu Serengeti i jedan je od najstarijih na svijetu. Površina parka je 14.763 km² travnatih ravnica, savana, šumovitih predjela uz rijeke i žbunovitih predjela. Nacionalni park se nalazi u sjevernom dijelu Tanzanije na granici sa Kenijom, gdje se nastavlja u zaštićenu oblast Masai Mara i ima najveću koncentraciju divljih životinja. Na putu ka nacionalnom parku koji traje oko 3 sata obilazi se čuveni klanac Olduvai koji je poznat pod nazivom “koljevka života” iz razloga što su tu pronađeni fosilni ostaci živih bića za koje se vjeruje da su stari oko 2 milliona godina. Pauza se pravi i za ručak (piknik). Nastavak putovanja. Dolazak u lodž. Večera (set meni). Noćenje.

4. dan (23.11.2017.) NACIONALNI PARK SERENGETI

Doručak. Ovog dana predviđen je odlazak na prijepodnevni i popodnevni safari. U Serengetiju živi veoma raznovrstan i bogat životinjski svet, a najkarakterističnije životinje koje su obelježje parka su slon, nosorog, bufalo, lav i leopard. Svakako se mogu videti i drugi retki primerci životinja. Ručak i večera u lodžu. Noćenje.

5. dan (24.11.2017.) NGORONGORO

Poslije doručka, odlazak do Ngorongoro zaštićenog područja. Cjelodnevni safari. U toku safarija ručak (piknik). Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

Ngorongoro, je poznat i kao osmo čudo svijeta, Ngorongoro krater je spektakularan mikro sistem istočne Afrike, koji ima skoro sve vrste divljih životinja. Ngorongoro krater je dug 16 km i sa zidovima visokim 610 m, ovo je najveći netaknut krater na svetu. Dom za više od 25.000 velikih sisara. Ngorngoro, zaštićeno područje je u vlasništvu Masaia, u ovom dijelu Tazanije Masai u svojim tradicionalnim nošnjama su dio parka kao i ogromna populacija divljih životinja.

6. dan (25.11.2017.) NGORONGORO – ARUŠA – STOUN TAUN – PLAŽA

Poslije doručka, vožnja do Aruše. Ručak u Aruši. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Zanzibar u popodnevnim satima. Slijetanje u Stoun Taun. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

7– 11. dan (26-30.11.2017.) ZANZIBAR PLAŽA

Boravak u hotelu na bazi usluge POLUPANSION. Uživanje u hotelskim sadržajima. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta u hotelu. Noćenja.

12. dan (01.12.2017.) STOUN TAUN – ADIS ABEBA

Doručak. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Adis Abebu u 15:45 (let ET 814). Obroci u avionu. Slijetanje u 20:05 sati. Polijetanje za Beč u 23:55 (let ET 724). Obroci u avionu.

13. dan (02.12.2017.) BEČ – BEOGRAD

Slijetanje u Beč u 04:15 sati. Polijetanje za Beograd u 09:25 (let JU 601). Slijetanje u 10:45 sati.

 

CIJENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u KM po zvanicnom kursu banke)

 

USLUGA SMJEŠTAJ CIJENA
Puni pansioni na safariju

Polupansion na Zanzibaru

 

4*

2.830

 

U cijenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama uključujući i lokalni let Aruša – Zanzibar, smještaj u dvokrevetnim standard sobama u lodževima 4* tokom klasik safari programa i u hotelu 4* na Zanzibaru (lokalne kategorizacije) u standard sobama , usluga punog pansiona na safariju i polupansiona u hotelu na Zanzibaru, sva razgledanja i transferi prema programu, sve ulaznice u Nacionalne parkove i posjete navedenih objekata u programu putovanja, usluge i troškove profesionalnog vodiča koji sa grupom kreće iz Beograda, lokalni vodiči tokom safarija, neograničeno snabdjevanje flaširanom vodom tokom safarija, troškovi organizovanja putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: avio-takse 466 Eur, boravišna taksa na Zanzibaru koja se plaća u hotelu 1 Usd po noći po osobi, međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od gubitka ili krađe prtljaga, i osiguranje od otkaza putovanja, troškovi viziranja pasoša (plaća se na granici 50 USD), kao i bakšiš za lokalne vodiče i vozače …

OPIS SMEŠTAJA:

SERENA LODGE   JEZERO MANJARA www.serenahotels.com

Hotel se nalazi visoko na ivici terakota odrona sa panoramskim pogledom na svetlucave alkalne vode Manjara jezera. Lodž nudi jedinstvenu mešavinu safarija, mira i tišine, divljine i ornitološkog bogatstva. U tradicionalnom afričkom stilu, iza recepcije se nalazi centralna trpezarija, bar i terasa, ispod koje je bazen. Lodž ima 67 soba, bazen sa izvanrednim pogledom na jezero Manjara. Nudi veliki broj aktivnosti, kao što su dnevni izleti do Velike rasedne doline i Nacionalnog parka, šetajući safari, planinski biciklizam, kanu safari, planinarenje, šetnje kroz prirodu i tradicionalne plesne predstave u večernjim satima. Lodž je omiljena destinacija mladih avanturista i onih koji žele da iskuse safari, koji se razlikuje od uobičajenog i u kom su posjetioci u bliskom kontaktu sa prirodom i divljim životinjama. Sobe imaju balkon ili verandu, kupatilo sa tušem, fen, krevet sa mrežom protiv komaraca, sef, Wi Fi.

SERENGETI SOPA LODŽ www.sopalodges.com/serengeti-sopa-lodge

Nalazi se na obroncima brda Niarboro, sa veličanstvenim pogledom na talasaste ravnice nacionalnog parka. Lodž ima 69 standardnih soba, koje imaju verandu sa 2 stolice i stočićem, kupatilom, mini barom. Ima i bazen.

NGORONGORO SOPA LODŽ www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge

Lodž se nalazi na Lemala brdu, na najvišem, istočnom obodu kratera Ngorngoro, svjetskoj baštini, u vulkanskoj visoravni sjeverne Tanzanije. Otvoren je 1992.godine, može da primi 190 gostiju u 92 apartmana, sa tepihom, centralnim grijanjem, mini barom, spavaćom sobom sa dva kreveta i dovoljnim prostorom za treći dodatni, kupatilom, fenom… Lodž ima i telefon, satelitsku TV, filmove o divljim životinjama. Snabdjevanje vodom je iz obližnjih izvora, ali gostima se ne savjetuje da piju vodu sa slavine. Djeca svih uzrasta su dobrodošla, bebisiterke na zahtev. Prodavnica nudi širok asortiman proizvoda, pokloni, odjeća, razglednice, lični rekviziti i sredstva za higijenu. Bazen se nalazi na samoj ivici kratera, u kom se možete kupati tokom cijele godine, opustiti i uživati u zalasku sunca.

HOTEL DOUBLETREE BY HILTON RESORT ZANZIBAR NUNGWI 4*

www.doubletree3.hilton.com/en/hotels/tanzania/doubletree-resort-by-hilton-hotel-zanzibar-nungwi-ZNZDTDI/index.html

Smješten na bijeloj pješčanoj plaži na severnom špicu Zanzibara, nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Bujne tropske bašte u sastavu hotela sadrže otvoreni bazen i bar. Svaka soba je klimatizovana i opremljena flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti su okruženi mrežama protiv komaraca. Hotel daje uslugu besplatnog WI FI-a. Doručak se svakodnevno služi u Ngalava restoranu koji takođe nudi koktele i zabavu uživo noću. Hotel pruža i jutarnje časove joge na plaži..Doubletree Hilton Resort Zanzibar Nungvi je samo 5-minuta hoda udaljen od centralnog seoceta Nungvi.

USLOVI PLAĆANJA: UPLATA AKONTACIJE 50% PRILIKOM REZERVACIJE OSTATAK 60 DANA PRED PUT!

VAŽNE NAPOMENE:

– Minimum za realizaciju programa 10 osoba

– Prema ugovoru sa partnerom može doći do promjene hotela ali je onda u obavezi da obezbjedi hotel iste kategorije,kvaliteta i slične lokacije.

– Za ovo putovanje vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna. Svakako, putnici su u obavezi da se i sami raspitaju u Institutu za javno zdravlje

Uplata se vrši isključivo u KM po trenutnom kursu banke. 

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin