NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

RIM

rim

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posjetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umjetničko blago svjetskih razmjera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolijevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao „Vječni grad“ ,“Grad sedam brežuljaka“,“Prestonica svijeta“…
Ne propustite posjetu Vatikanu, šetnju po Piazza Venecija, najvećem i najljepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice … i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sjećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocjenjivih umjetničkih vrijednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posjete milioni turista svake godine.


6 dana / 3 noćenja – autobusom

PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan BEOGRAD

Polazak oko 16:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

  1. dan RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vjekova. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. dan RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. U prepodnevnim časovima obilazak Rima: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U podnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj ljetnjikovac gdje je preusmjerio tok vode i napravio bez postrojenja velelepne fontane, vodoskoke. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan RIM – NAPULJ – POMPEJA – RIM

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Napulja, najvećeg grada južne Italije i sjedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevjekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka… Nakon obilaska Napulja mogućnost fakultativnog odlaska do Pompeje. (Izlet se realizuje u periodu april – oktobar).
Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo prije skoro 2000 godina. Nakon obilaska povratak u Rim u večernjim časovima. Noćenje.

  1. dan RIM – VATIKAN – RIM

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra… Posle obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

  1. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom TV-om i audio opremom)
• smještaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• obilaske prema programu (Rim – panorama grada, pješačko razgledanje centra grada)
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe
• peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 7 € (osobe od 18 – 69 god.), 5 € (djeca od 6 mjeseci – 17,99 god.), 13 € (osobe od 70 – 84 god.)
• osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
• ulaznice i fakultativne izlete
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi


NAPOMENA: Svi autobuski polasci odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer).


CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 4-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-4 godine besplatno):
• Tivoli (sa ulaznicom) – 25 € odrasli / 15 € djeca
• Vatikan (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 30 € djeca
• Napulj – 35 € odrasli / 25 € djeca
• Pompeja (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € djeca (izlet se realizuje u periodu april- oktobar)


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana


POPUSTI:
• djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dvije punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dvije punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK U PDF-u


MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin