NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

PRAG

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrijednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim djelima Prag su opisali mnogi umjetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vrijeme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

6 dana / 4 noćenja


PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan BEOGRAD, NOVI SAD

Polazak iz Beograda sa parkinga preko puta Buvlje pijace (Novi Beograd – ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe) u 22.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod „lokomotive“ oko 23.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

  1. dan BRATISLAVA – PRAG

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dijela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Glavni gradski trg, Rolandova fontana, Gradska vijećnica… Slobodno vrijeme za šetnju romantičnim ulicama starog dijela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan PRAG – HRADČANI

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja predvidjen je fakultativni izlet krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. dan PRAG – DRESDEN

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. dan PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih ljekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla… Čuveni pisci, kompozitori, istorijske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posjećuju
Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu prije 200 godina, vodu sa ljekovitih izvora, oplatke… Povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. dan PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Novi Sad, Beograd u kasnim večernjim satima.

Termini putovanja Hotel Cijena po osobi Specijalna ponuda
10.10.-15.10.2017. Hotel 3* 109 Eur 99 Eur
17.10.-22.10.2017. Hotel 3* 109 Eur 99 Eur
24.10.-29.10.2017. Hotel 3* 109 Eur 99 Eur
31.10.-05.11.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
07.11.-12.11.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
14.11.-19.11.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
21.11.-26.11.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
28.11.-03.12.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
05.12.-10.12.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
12.12.-17.12.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
19.12.-24.12.2017. Hotel 3* 99 Eur 89 Eur
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT


*SPECIJALNA PONUDA – BROJ MJESTA OGRANIČEN


POPUSTI I DOPLATE
– doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit.
– doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 4* – na upit
– dijete do 2 godine – besplatno (nema sjedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
– cijena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit
– cijena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 4* – na upit

Način plaćanja:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pred polazak na put.

OPIS HOTELA:


Hotel Slavia 3*www.slaviahotel.com/; Hotel Slavia je smješten u mirnom dijelu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom željeznicom). Broj smještajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Iris Hotel Eden 4*
www.exeirishotel.com/EN/hotel.html; Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, posjeduje 150 soba. Posjeduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe posjeduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.

Hotel Olympic 3*www.olympik.cz; Hotel Olympic 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smještajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.

Hotel Amedia 3*www.prague-eurohotel.com; Hotel Amedia nalazi se na 500m od Tržnog centra-Chodov i od stanice metroa Chodov (na liniji C). Do centra Praga stiže se za 20-tak minuta vožnje metroom. Broj smještajnih jedinica je 204. Sobe su klimatizovane, svaka sadrži TV, prostor za sjedenje, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Top Hotel 4*www.tophotel.cz; Top hotel nalazi se pokraj autoputa br.1, 800m od Tržnog centra Chodov. Do centra Praga stiže se za 25 min vožnje javnim gradskim prevozom. Autobuska stanica se nalazi ispred samog hotela. Broj smještajnih jedinica je 510. Sobe sadrže TV, telefon, sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

POSEBNE NAPOMENE:


• Redoslijed sjedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
• Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
• Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa,
putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
• Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sjedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumjevanje među putnicima i osjećaj kolektivizma.
• Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
• Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redoslijeda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usljed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
• Putnicima koji imaju za cilj posjete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provjere radno vrijeme istih i da željene posjete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
• Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
• U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana prije polaska na put. U slučaju promjene hotela, organizator je dužan o tome obavjestiti sve putnike, a zamjenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
• Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…)
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta.
• Zahtjevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumijevaju ovakvu vrstu smještaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
• Smještaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namjenjene za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
• Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja.
•Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savjetujemo Vas da isto posjedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne poslijedice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
• Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smještaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin