NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

MOSKVA

MOSKVA SLIKA

DOŽIVITE NOVOGODIŠNJU BAJKU U MOSKVI
5 dana / 4 noćenja

29.12.2017. – 02.01.2018.PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan (29. Decembar – petak) BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata prije leta.
Let za Moskvu AIR SERBIA JU 650 u 06.15h. Obrok u avionu. Dolazak u Moskvu na aerodrom Šeremetjevo u 11.05h.

Po dolasku na aerodrom ide se na Razgledanje Moskve autobusom u pratnji stručnog vodiča u trajanju od 3-3,5 sata. Moskvu je 1147. g. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13.000.000 stanovnika, a zauzima površinu od 1.000 km2. Smještena je na 7 brežuljaka. U toku razgledanja grada, vidjećete: Crveni Trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Park Pobjede, Kutuzovski prospekt, Ulicu Novi Arbat, centralne trgove i ulice i jednu od stanica metroa. I sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i sadašnjem životu Moskve i Moskovljana.

Posjeta Hramu Hrista Spasitelja – Dok se ide autobusom ka Hramu vodič ispriča sve, pošto je zabranjeno vodjenje ekskurzije u Hramu. U hram ulazite i razgledate sami, palite svijeće, kupujete suvenire…

Saborna (glavna) crkva u Moskvi je Hram Hrista Spasitelja. Građen je u periodu od 1839-1883.god. prema projektu K.A.Tona. Bio je posvećen ruskim vojnicima koji su nastradali u Otadžbinskom ratu protiv Napoleona, kao i Imeratorskoj armiji koja se borila izvan granica svoje zemlje. Nažalost, Saborna crkva je bila uništena u sovjetsko vrijeme, prilikom rekonstrukcije Moskve. Krajem XX vijeka je obnovljena i vraćena ruskoj pravoslavnoj crkvi. U današnje vrijeme Hram mogu posjetiti svi zainteresovani, uključujući i turiste.

Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe. Noćenje.

  1. dan (30. Decembar – subota) MOSKVA

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradom.
Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI vijeku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svijetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsjedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr. Povratak u hotel.

Vožnja moskovskim metroom u večernjim satima uz zanimljivu priču vodiča.
Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (31. Decembar – nedelja) MOSKVA

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradom.

Fakultativno: posjeta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX vijeka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX vijeku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel.

Preporučujemo: Doček Nove Godine u centru Moskve na nekom od moskovskih trgova

Doček Nove Godine je jedan od najomiljenijih i najveselijih praznika u Rusiji. Pored vatrometa, nastupa umjetnika, dolaska javnih ličnosti na Crveni Trg ispred crkve Vasilija Blaženog, kao i na druge moskovske trgove – Puškinov ili u Tverskoj – glavnoj moskovskoj ulici – Nova godina se dočekuje uz šampanjac i zvuke kremaljskih crkvenih zvona koja otkucavaju ponoć. Neizbježni Deda Mraz dolazi sa poklonima i stavlja ih pod tradicionalno ukrašene jelke.

Odlazak i povratak u hotel sa dočeka u samostalnoj režiji.

  1. dan (31. Decembar – nedelja) MOSKVA

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor od dočeka i šetnju gradom, kupovinu suvenira

  1. dan (31. Decembar – nedelja) MOSKVA

Doručak u hotelu. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer od hotela do aerodroma Šeremetjevo. Let za Beograd JU 655 u 22.40h. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 23.40.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI / U EUR

Hotel Termin putovanja Ukupna cijena po osobi Vrijeme leta
HOTEL „GOLDEN RING“ 5* 29.12.2017. – 00.01.2018.

636 €

29.12. JU – 650 u 06:15h
02.01. JU 655 – u 22:40h

Cijene iz tabele su u evrima, po osobi

NAČIN PLAĆANJA:

• Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana prije početka putovanja.
• Cijena je data u eurima, plaćanje se vrši u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate.


POPUSTI

• Deca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe – plaćaju 570 eur. (Imaju svoje sjedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
• Fakultativni izleti – za djecu od 2-12 godina – popust 5%.
• Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu aranžmana.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Aviokarta (ekonomska klasa) Beograd-Moskva/Moskva-Beograd,
• Prtljag: 1 komad od 23 kg i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuju),
• Smještaj u Moskvi u hotelu „Golden ring“, 5*, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje/doručak (švedski sto),
• Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smještaja,
• Ekskurzija: Razgledanje Moskve, posjeta Hramu Hrista Spasitelja i vožnja moskovskim metroom,
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
• Troškovi organizacije putovanja.


U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO
• Aerodromska taxa – u zemlji i inostranstvu, po osobi iznosi 96 eura. Podložna je promjeni,
• Fakultativni izleti,
• Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije – nije obavezno. Po osobi iznosi 10 eura,
• Individualni troškovi.

NAPOMENE


• Tačno vrijeme polaska na put i povratka će se znati 5-7 dana prije samog putovanja, o čemu će klijenti biti blagovremeno upoznati putem maila.
• Takođe se mole putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska na telefon + 381 11 3444 985.
• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hotel iz ove ponude je registrovan, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije.
• Opis hotela je informativnog karaktera i preuzet je sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
• Doručak je na bazi švedskog stola.
• Gosti hotela na raspolaganju imaju: besplatan wi fi, teretanu (07:00-22:00), kao i saunu – Centar zdravlja i ljepote (07:00-16:00).
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
• Putnici koji posjeduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša (kopija pasoša), mail adresa i br.telefona.
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavjesti putnike najkasnije pet dana prije početka putovanja.
• Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA,
koji su sastavni dio ovog programa.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

MOSKVA Min 10 putnika
Kremlj + Oružana palata 56 Eur
Tretjakovska galerija 30 Eur

Cijene iz tabele su u evrima, po osobi

IZLETI:

Redoslijed i trajanje izleta su podložni promjenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju u gradu, praznika, kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.


Prijava i plaćanje izleta je moguće isključivo agenciji,
NIKAKO NA LICU MJESTA.

Opis hotela “Golden Ring ” 5*, Moskva

Adresa: Smolenskaja br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaja. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu:
www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u


MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin