NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Cape Town

9 DANA, PERIOD PUTOVANJA OD 09. DO 17.JANUARA 2018.

PROGRAM PUTOVANJA


 1. dan ( utorak, 09. 01. 2018. ) BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata prije leta, u 18:20 časova. Polijetanje za Istanbul u 20:20 časova ( let TK 1084 ). Dolazak u Istanbul u 00:10 iza ponoći. Obavljanje putnih formalnosti i čekanje na konekciju za Cape Town.

 1. dan ( sreda, 10.01.2018. ) ISTANBUL – CAPE TOWN

Nastavak leta za Cape Town u 02:25 časova ( let TK 44 ). Dolazak u Cape Town u 12:35 časova ( ne postoji vremenska razlika između Beograda i Cape Towna ). Nakon obavljanja putnih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i smještaj. Slobodno poslijepodne za odmor od puta. Predlažemo organizovan odlazak u restoran po preporuci. Povratak u hotel i noćenje.

 1. dan ( četvrtak, 11.01.2018. ) CAPE TOWN

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija

građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo – Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon žičarom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Kada je lijepo vrijeme sa planine se pruža predivan pogled na Cape Town i okolinu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i obilaske. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan ( petak, 12.01.2018. ) CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno: odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja putem Chapman’s Peak duž Atlanskog okeana tokom koje možete uživati u prelijepom pejzažu. Uživaćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji je dom brojnim fascinantnim životinjama, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima su i nojevi, najveće ptice na svijetu. Posjeta Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svetionika sa kojeg se pruža nezaboravan pogled. Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Posjetićemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Noćenje.

 

 1. dan ( subota, 13.01.2018. ) CAPE TOWN – FRANSCHHOEK – STELLENBOSH – PAARL REGION – CAPE TOWN

Nakon doručka, fakultativno: vinska tura nedaleko od Cape Towna. Prvo ćemo posjetiti Franschhoek, gradić kojeg su osnovali francuski Hugenoti u 17 vijeku. Gradić je okružen prekrasnim planinama i poznat je po svojoj „francuskoj atmosferi“. Ovdje možete uživati u šetnji i kupovini u šarmantnim trgovinama. Nakon slobodnog vremena, nastavak putovanja za Stellenbosch, gdje se nalaze neki od najljepših sadnica vinove loze na svijetu. Putem ćemo posjetiti jednu vinsku farmu kako bi uživali u degustaciji vina. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva holandska arhitektura i predivne aleje hrastova. Posjeta jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Noćenje.

 1. dan ( nedelja, 14.01.2018. ) CAPE TOWN

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, odmor na plaži i šoping. Noćenje.

 1. dan ( ponedeljak, 15.01.2018. ) CAPE TOWN – AQUILA – CAPE TOWN

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno: safari u nacionalnom parku Aquila koji se nalazi na 2 sata vožnje od Cape Town-a a koji je dobio naziv po rijetkom crnom orlu koji nastanjuje ovo područje. Vožnja u Landroveru je odlična prilika da se vidi afrička divljina i „veličanstvenih 5“- 5 najatraktivnijih vrsta životinja koje žive u nacionalnom parku: žirafe, gepardi, nosorozi, zebre i lavovi. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan ( utorak, 16.01.2018. ) CAPE TOWN – ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do aerodroma. Polijetanje za Istanbul je u 17:55 časova ( let TK 45 ). Predviđeno slijetanje u Istanbul je u 05:45 h narednog dana.

 1. dan ( sreda, 17.01.2018. ) ISTANBUL – BEOGRAD

Nastavak putovanja za Beograd je u 08:35 časova ( let TK 1081 ) s predviđenim dolaskom u 08:15 časova u Beograd . Kraj programa.

HOTELI PO IZBORU CIJENA
RADISSON BLUE HOTEL WOTERFRONT 5* 1 935.00 €
CAPE ROYALE LUXURY HOTEL 5* 2 165.00 €
QUEEN VICTORIA HOTEL 5* 2 385.00 €

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Cape Town – Istanbul – Beograd
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • smještaj u izabranom hotelu na bazi usluge 6 noćenja sa doručkom
 • pratioca iz agencije na grupu od minimum 12 prijavljenih putnika
 • organizaciju programa

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • aerodromske takse koje iznose 363 eur ( podložne promjeni )
 • viza i usluge viziranja 230 eura. Putnici ne moraju dolaziti i lično preuzimati dokumentaciju, sve radi agencija preko posrednika sa konzulatom u Budimpešti.
 • putno zdravstveno osiguranje-preporuka agencije
 • paket izleta predviđenih programom 355 € :
 1. poludnevni obilazak Cape Town-a. u cijenu je uključeno: ulaznica u South African muzej koji je dio Iziko muzeja ( https://www.iziko.org.za/museums/south-african-museum ), transfer, vodič i vozač na engleskom jeziku
 2. cjelodnevni obilazak vinarija u cijenu je uključeno obilazak jednog vinskog podruma, konzumacija 3 vrste vina i 1 vrste sira, transfer, vodič i vozač na engleskom jeziku
 3. cjelodnevni izlet Cape Point u cijenu je uključeno: ulaznice za rezervat Rt Dobre nade, ulaznice za botaničku baštu Kirstenbosch, transfer, vodič i vozač na engleskom jeziku
 4. cjelodnevni izlet safari u cijenu je uključeno: piće dobrodošlice, doručak,vožnja Landrover-om kroz Aquila-u, ručak, vodič i vozač na engleskom jeziku

OPISI PONUĐENIH HOTELA

RADISSON BLUE HOTEL WOTERFRONT 5* Luksuzan hotel na jednoj od najbolje ocjenjenih lokacija u Cape Town-u. Elegantan i topao enterijer hotela upotpunjen je prelijepim pogledom na planinu Table i okean. Restoran hotela je na par koraka od vode i pruža savršen pogled na zalazak sunca koji je spektakularan u Africi.

CAPE ROYALE LUXURY HOTEL 5* Ovaj luksuzni apartmanski hotel nalazi se na odličnoj lokaciji, u svom sastavu ima 6 restorana i krovni bar sa savršenim pogledom na planine i grad. Hotel odlikuje vrhunska usluga i jedan je „bestseler“ hotela Cape Town-a.

QUEEN VICTORIA HOTEL 5* najbolji hotel u našoj ponudi i ujedno najelegantniji. Sobe su individualno dekorisane sa posebno luksuznim detaljima i najkvalitetnijom opremom. Doručak se služi na otvorenom sa predivnim pogledom na marinu Cape Town-a. Hotel ima wellness i spa centar a lokacija mu je ocjenjena kao odlična.

NAPOMENA

Rok za prijavu i uplatu akontacije od 50 % je do 20.avgusta 2017.

Način plaćanja: Prilikom rezervacije plaća se akontacija 50%, a ostatak po Ugovoru. Ukoliko se rezervacija aranžmana izvrši u roku koji je kraći od 7 dana, prilikom rezervacije se vrši kompletna uplata aranžmana.

Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji, prilikom uplate aranžmana. Potrebno je najmanje 10 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta po navedenim cijenama. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu realizovati uz korekciju cijene.

Putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana, i može se uplatiti u našoj agenciji. Putno osiguranje je obavezno za putovanje u inostranstvo i na taj način osiguranik je pokriven za nepredvidive i hitne medicinske intervencije.

Program je rađen na bazi minimum 10 putnika. U slučaju promjena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin