NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

INDIJA ZLATNI TROUGAO

NewDelhi

 

PROGRAM PUTOVANJA


PUTOVANJE KOJE INSPIRIŠE

OBOGAĆENO FOLKLORNIM SADRŽAJEM…

TRI GRADA, TRI RELIGIJE U ZLATNOM TROUGLU INDIJE ČUDESAN DELHI, GRAD VJEČNE LJUBAVI AGRA I RUŽIČASTI DŽAJPUR….

GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM IZ BEOGRADA

Zapanjujuća raznolikost religije, jezika i kulture u Indiji je jedinstvena. Ovo raznovrsno društvo sa bogatom kulturnom baštinom, spada među najstarije na svijetu. Indijska kultura ima više od 4.500 godina. Nevjerovatan niz kultura, religija i etničkih zajednica žive u harmoniji. Svaki region u Indiji ima neuporedivu istoriju, različitost kultura i jezika, znamenitosti i ljepote predjela…

Polazak: 21. SEPTEMBAR 2017.

 8 dana / 7 noći

 1. dan (21.09.2017.) BEOGRAD – DUBAI – DELHI

Sastanak putnika na aerodromu ‚‚Nikola Tesla“ sa vodičem u 10:45 sati. Polijetanje za Dubai u 13:45 (let FZ 746). Obrok i bezalkoholna pića u avionu uključena. Slijetanje u Dubai u 20:55. Nastavak leta za Delhi u 22:15 (let FZ 431). Obroci i pića u avionu nisu uključena

 

2. dan (22.09.2017.) DELHI

Slijetanje u Delhi u 03:05. Na aerodromu vas čeka predstavnik agencije, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje. Doručak u hotelu.

Novi Delhi, prestonica i treći najveći grad u Indiji je spoj drevnog i modernog. Nalazeći se pored zapadnog dijela Gangesi ravnice, glavni grad, Delhi, otkriva sliku grada bogatog kulturom, arhitekturom i ljudskom raznovršnošću, dugoj istoriji, spomenicima, muzejima, galerijama, parkovima i egzotičnim predstavama. Sastavljen je od dve suprotne, ali skladne cjeline, Starog Delhija i Novog Delhija, predstavlja saobraćajno čvorište sjeverene Indije.

Nakon odmora obilazak Novog Delhija, koji je početkom 20.vijeka bio pod vlašću Britanaca. Proći ćete pored Predsjedničke kuće, Raštrapati Bavan i dve zgrade Sekreterijata gdje je centar Vladinih zbivanja. Kapija Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu boreći se na strani britanske armije. Oko kapije se nalaze palate nekadašnjih kneževa koje su danas javne zgrade i muzeji. Kutab minaret, je sa 72.5 m najviši minaret na svijetu. Poznat kao jedan od najranijih i najpoznatijih primjera indo-islamske arhitekture. Okružen je sa nekoliko drugih antičkih i srednjevjekovnih objekata i ruševina, koje su poznate kao Kutab kompleks. Ovaj kompleks se nalazi na UNESCO listi Svjetske kulturne baštine. U nastavku posjeta Humajunovoj grobnici, grobnica mogulskog cara Humajun u Delhiju. Izgradnju grobnice je naručila njegova prva žena Bega Begum 1569-1570. godine, a dizajnirao ju je Mirak Mirza Gijas, persijski arhitekta. Ovo je prva bašta-grob na Indijskom potkontinentu, i nalazi se u Nizamudinu, u blizini Dina-panah tvrđave, poznate i kao Purana Kila (stara tvrđava), koju je osnovao Humajun 1533.godine. Grobnica je 1993.godine stavljena na UNESCO listu Svjetske kulturne baštine, i od tada je restaurirana. Ova grobnica, sagrađena od kombinacije bijelog mermera i crvenog pješčara je odraz rane mogulske arhitekture i dala je svoj pečat kasnijoj (ova grobnica se smatra prototipom kasnije sagrađenog, čuvenog Tadž Mahala).

Obilazak u razgledanje Starog Delhija koje započinjemo posjetom Šahdžahanbada. To je utvrđeni grad star preko 300 godina koga je izgradio mogulski car Šah Džahan kao svoju prestonicu. Obilazak veličanstvene Crvene tvrđave (obilazak trveđave spolja), a pored nje se nalazi Čandni Čovk, živopisna pijaca u starom dijelu grada. Obilazak Radž Gat – memorijal Mahatme Gandija. Crna mermerna platforma koja obilježava mjesto kremacije Gandija, 31. januara 1948. godine. Na kraju ploče se nalazi kutija u kojoj gori vječni plamen. Na memorijalu se nalazi epitaf ( ‘O’Ram’, što u prevodu znači „O Bože“), za koje se vjeruje da su posljednje riječi Gandija. Memorijal je dizajnirao Vanu G.Buta. Dizajniran je tako da prikazuje jednostavnost života Mahatme Gandija. Posljednjih godina, običaj je da strani državnici koji posjete Indiju, odaju poštu Gandiju u Radž Gatu, polažući cvijeće ili vjence na platformu. Komemorativna ceremonija se održava svakog petka. Molitve se drže u Radž Gatu na Gandijev rođendan i godišnjicu smrti. Obilazak Džama Masdžid (džamije): ovo je najveća džamija u Indiji, sa dvorištem u kome može da stane 25,000 vjernika. Izgradnja je počela 1644. godine i završena je kao posljednje arhitektonsko djelo Šah Džahana, Mugolskog cara koji je sagradio Tadž Mahal i Crvenu tvrđavu. Uveče uživajte u vožnji taksi-biciklom ili rikšom u poznatoj ulici Čandni Čok. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan (23.09.2017.) DELHI- AGRA

Doručak u hotelu. Polazak za Agru (205 km odnosno oko 4 do 5 sati vožnje). Na putu posjeta Sikandri mauzoleju cara Akbara. Izgradnju mauzoleja je započeo sam Akbar ali smrt ga je spriječila u namjeri da završi izgradnju, tako da je taj posao dovršio njegov sin. Ova struktura je savršen spoj hindu, hrišćanskih, islamskih, budističkih motiva.
Dolazak u Agru. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

Uveče moguće organizovati fakultativni odlazak na mjuzikl-predstavu “Mohabbat the Taj”. Predstavu čine 80 umjetnika koji na odlično spremljenom mizanscenu igraju predstavu posvećenu ljubavi Saha Džahana i njegove supruge Mumtaz Mahal i simbolu njihove ljubavi Tadž Mahalu…

4. dan (24.09.2017.) AGRA 

Doručak u hotelu. Posjeta simbolu bezuslovne ljubavi i najpoznatijoj građevini na svijetu Tadž Mahalu, vozeći se na tradicionalnim indjiskim kočijama, Tongas. Sagradio ga je Šah Džahan u znak sjećanja na svoju voljenu ženu Mumtaz Mahal. Izgradnja je počela 1631. godine, učestvovalo je 20,000 ljudi, trajala je 22 godine.

Na ulazu u mauzolej stoji natpis „Dušo, odmaraj u umjetnosti. Vrati se Gospodu u miru i neka On bude s` tobom“. Pjesnik Tagore kaže da je “Tadž Mahal suza na obrazu vemena”. Priča se da svake godine tokom kišne sezone na mauzolej padne samo jedna kap kiše.

Popodne posjeta slavnoj crvenoj tvrđavi Agri koja je baštama povezana sa Tadž Mahalom. Nalazi se na obali rijeke Jamune. Gradnju masivne tvrđave je započeo car Akbar 1565. godine, a završio je njegov unuk Šah Džahan. Cijela tvrđava je oblikovana u obliku polumeseca sa 21 metar visokim zidinama prema Jamuna rijeci. Imala je 2,4 kilometra zidina od crvenog pješčara. Zidine su imale dvoja vrata: Delhijska vrata i vrata Lahorea. Delhijska vrata su bila najveća vrata i vodila su u unutrašnja vrata. Pošto još uvek indijska vojska koristi tvrđavu u Agri Delhijska vrata nisu dostupna turistima. Mjesto je veoma značajno zbog istorije arhitekture. Mogu se vidjeti najinteresantnije mješavine islamske i hinduske arhitekture. Tvrđava je uvrštene u svjetsku kulturnu baštinu UNESCO-a.

Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan (25.09.2017.) AGRA – DŽAJPUR  

Doručak u hotelu. Polazak za Džajpur (250 km odnosno oko 5 do 6 sati vižnje). Na putu poseta Fatehpur Sikri napuštenom gradu u crvenoj peščari. Podigao ga je car Akbar kao svoju prestonicu od 1571 do 1584 godine. To je bio istinski bajkovit grad i njegove “ruševine” su još uvijek u prvobitnom stanju. Građevine u Fatehpur Sikriju su svrstane među najvažnije na listi Svjetske baštine UNESCO-a.  Dolazak u Džajpur. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje

Džajpur: Glavni grad države Radžastana popularno poznat kao “ružičasti grad” zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. (u Radžaputskoj kulturi, roze boja je tradicionalno povezana sa gostoprimstvom). Grad duguje svoje ime, velikom ratniku, astronomu Maharadži Džai Singu II (1699-1744).

6. dan (26.09.2017.) DŽAJPUR

Doručak u hotelu. Prije podne posjeta Amber tvrđava se nalazi 11 km od Džajpura. Izvanredan je primer Radžputske arhitekture, sa terasama i bedemima. Unutrašnjost tvrđave ima nekoliko kraljevskih dvorana ukrašenih slonovačom, izvanrednim freskama i sitnim ogledalima.

Popodnevni obilazak Džajpura uključuje: posjetu Gradske palate muzeja koja je impozantan spoj tradicionalne radžastanske i mogulske umjetnosti. Muzej ima sjajne kolekcije sa odorama kraljevskih prinčeva, tepisima, oružarnicu sa starim oružjem, minijaturne slike koje prikazuju sudske scene. Džantar Mantari (opservatorija) koja je najveća kamena i mermerna opservatorija na svetu. Nalazi se u blizini kapije Gradske palate, ima 17 neobično oblikovanih instrumenata, mnogi od njih i dalje rade.

Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

7.dan (27.09.2017.) DŽAJPUR – DELHI   Doručak u hotelu.

Polazak za Delhi (265 km odnosno oko 5 sati vožnje). Dolazak u Delhi. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme Večera u hotelu. Noćenje

8.dan (28.09.2017.) DELHI – DUBAI – BEOGRAD 

Oko ponoći transfer na aerodrome. Polijetanje za Dubai u 04:00 (let FZ 432). Obroci i pića u avionu nisu uključeni. Slijetanje u Dubai u 06:15. Nastavak leta za Beograd u 09:10. Obrok i bezalkoholna pića u avionu uključena. Slijetanje u Beograd u 12:55.

CIJENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate)

POLAZAK USLUGA CIJENA
 

21. SEPTEMBAR 2017.

 

POLUPANSION (prema programu putovanja)

 

884 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 200 €

U cijenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 5* (lokalne kategorije), usluga ishrane prema programu (doručak i večera prema programu putovanja u hotelima set meni), sva razgledanja i transferi prema programu, sve ulaznice i posjete navedenih objekata u programu putovanja, vožnja rikšama u Delhiji, jahanje slonova u Džjpuru tokom penjanja na Amber tvrđavu (ova stavka jeste uračunata ali zavisiće od broja raspoloživih slonova na licu mjesta ), cvjetni vjenci dobrodošlice na aerodromu po dolasku, jedna boca vode po osobi po danu tokom ture, lokalni vodiči tokom ture, troškovi organizovanja putovanja, kao i profesionalni licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom polazi iz Beograda.

SMJEŠTAJ:

DELHI- Vivanta by Taj Dwarka 5* https://vivanta.tajhotels.com/en-in/dwarka-new-delhi/

AGRA- Ramada Plaza 5* http://ramadaplazaagra.com/

DŽAJPUR- Clarks Amer 5* http://www.hotelclarks.com/clarks-amerjaipur/

 

Prema ugovoru sa partnerom iz Indije može doći do promjene smještajnih objekata, ali u tom slučaju partner je u obavezi da obezbjedi hotele iste kategorizacije i slične lokacije…

 

U cijenu putovanja nije uračunato: avio-takse 205 Eur po osobi ( cijena avio taksi je u trenutku pravljenja ponude i podložna je promjeni jer zavisi isključivo od avio kompanije, konačna cijena se obračunava i naplaćuje u trenutku štampanja karata što je oko 10 dana prije početka putovanja – u slučaju ranijeg popunjavanja grupe karte će se štampati dosta ranije), međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od gubitka ili krađe prtljaga, i osiguranje od otkaza putovanja, troškovi viziranja pasoša ( trenutna cijena elektonske vize sa troškovima viziranja 56 Eur), bakšiš za lokalne vodiče i vozače koji je uobičajen u ovom dijelu svijeta, kao i individualni troškovi putnika…

 

VIZE: Viza je potrebna svim državljanima bivših jugoslovenskih republika. Viza se završava elektronski i agencija posreduje u izradi vize. Za elektronsku aplikaciju je potrebna sljedeća dokumentacija:

-jedna fotografija u JPG formatu skorijeg datuma na bijeloj pozadini (minimalna veličina 10KB, a maksimalna 1MB)

-kopija prve strane pasoša u boji u PDF fromatu (minimalna veličina 10KB, a maksimalna 300KB). Pasoš mora da važi minimum 6 mjeseci od datuma ulaska na teritoriju Indije i mora da ima najmanje dve cijele prazne strane.

Valuta:

Valuta je indijski rupee (1 EUR=74,26 INR). Zamjenu novca možete vršiti u mjenjačnicama.

Klima:

Indija ima tri godišnja doba zimu, kišnu/sezonu monsuna i ljeto.  Najprijatnije vrijeme za posjetu većem dijelu zemlje je tokom hladnijeg perioda, od novembra do sredine februara, mada postoje i regionalne varijacije. Tokom septembra temperature vazduha se kreću od 24 C do 30 C…

Zdravstvene / bezbedonosne instrukcije:

Pijte samo flaširanu vodu, nemojte prati ni zube sa vodom sa česme. Nemojte jesti hranu kupljenu na ulici. Radi lične bezbjednosti putnici moraju da se pridržavaju instrukcija vodiča tokom putovanja o svim kretanjima mimo programa putovanja.

Preporuke za putovanje:

Putnicima se preporučuje da ponesu na put udobnu obuću za pešačenje, košulje dugih rukava od prirodnih materijala, kremu sa visokim zaštitnim faktorom.

NAPOMENA : Za realizaciju ovog programa putovanja neophodno je minimum 15 putnika.

USLOVI PLAĆANJA: UPLATA AKONTACIJE 50% DO 01.AVGUSTA 2017. ILI RANIJE AKO SE MJESTA RANIJE POPUNE. OSTATAK 20 DANA PRED PUT !                                                                                              

Uplata se vrši isključivo u KM po zvaničnom kursu banke na dan uplate.

 

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA I CJENOVNIK

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin