NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

FRANCUSKA PROVANSA

Provansa

Provansa se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, graniči se sa rijekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Uživajte u Provansi u ljepoti njenih pejzaža i mirisnih polja lavande. Ona je simbol opuštenog, jednostavnog života, pojam za mirise mediteranskih polja i lavande, za lijepe gradiće, odličnu gastronomiju i vrhunska vina.

Priroda i čovjek su skladno oblikovali prirodne ljepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvijek predstavljala raj za umjetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umjetnička djela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa..

PROGRAM PUTOVANJA


OBILASCI uključeni u cijenu: Đenova – Eks an Provans – Marsej – Avinjon – Nim – San Remi – Le Bo – Arl – Milano – Jezero Komo

Program 7 dana, 5 noćenja, autobusom
Termin putovanja: 20.08.-27.08.2017.

1.dan BEOGRAD

Polazak oko 18:00 časova sa Lastine autobuske stanice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vreme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

 1. dan ĐENOVA

Dolazak u Đenovu u prijepodnevnim satima. šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, Kraljevska palata… Smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan ĐENOVA – EKS AN PROVANS – MARSEJ

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Eks an Provans, poznati univerzitetski grad koji je vijekovima prestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan, Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Eks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj,ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan MARSEJ – AVINJON – NIM – MARSEJ

Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svetu, most Sv.Benezea…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana, Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

5.dan MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARL – MARSEJ

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio nevjerovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smješten na steni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smješten veliki broj prelijepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Arl – grad u kome je Vinsent Van Gog proveo posljednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.

 1. dan MARSEJ – MILANO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan MILANO – JEZERO KOMO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji…Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Povratak u Milano. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 1. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim časovima.

(Kraj usluga)

CIJENA ARANŽMANA 269 EUR

*plaćanje u KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smještaj u Đenovi (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smještaj u Marseju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smještaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Đenova, Eks an Provans, Marsej, Milano)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 €
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 2 € po noćenju / po osobi
 • ulaznice i fakultativne izlete

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin