NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

EGIPAT

EGIPAT

Arapska republika Egipat je vjerovatno jedna od najmističnijih zemalja na svijetu, a nalazi se na obalama sredozemnog i crvenog mora, u severoistočnoj Africi. Egipat je kroz svoju istoriju poznat kao turistička destinacija, još od vremena Herodota, koji je prilikom posjete bio iznenađen kako se Egipat izuzetno razlikuje od njegove domovine. Egipat nisu samo piramide, faraoni i kulturno – istorijski spomenici, već je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom, kao i bogat kulturni život. Ako želite da uživate u Orijentu, bogatoj istoriji i spomenicima, ako volite pustinju i duge pješčane plaže, čuvena zemlja faraona je pravi izbor za vas. Ekskluzivni hoteli, prelijepo more, izleti u pustinji, beduinska sela, nestvaran podvodni svijet, obilazak piramida i prelijepih hramova starih više od 4.000 godina, samo su dio ponude koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Hurgada, biser Egipatske obale, nalazi se na obali Crvenog mora koje turisti sa puno razloga zovu “More sa sedam boja”. Nastala je prije manje od jednog vjeka, a od sedamdesetih godina dobija na značaju i postaje najpopularnije egipatsko ljetovalište. Udaljeno je oko 5 sati vožnje južno od Kaira, prostire se 50 km uz obalu i ima oko 248.000 stanovnika, a oko 10 hiljada stranaca od kojih se većina bavi turizmom. Postoje 2 turistička dela grada: Sakala i Memša. Klimatski uslovi u Hurgadi su mnogo povoljniji u smislu niže temperature, što je za područje Afrike izuzetno važno. Peščane plaže se pružaju duž cijele oblasti ispred većine hotela, što nije uvjek slučaj sa drugim ljetovalištima na obalama Crvenog mora. Većina hotela je sa izuzetno bogatim sadržajima, a sam centar mjesta, kao i bogate istorijske lokacije u okolini, su lako pristupačne svim gostima ovog ljetovališta. Podvodno bogatstvo Crvenog mora u ovom predjelu omogućilo je da Hurgada postane omiljeno mjesto profesionalnih ronilaca i amatera, kao i zaljubljenika morske flore i faune. Izuzetno dobra pozicija grada Vam nudi mogućnost raznovrsnih izleta.


Za građane Bosne I Hercegovine potrebno je dobiti egipatsku turističku vizu.
Agencija “Star travel” posreduje u dobijanju vize. Potrebno je da popunite obrazac kod nas kao i da imate obavezno putno zdravstveno osiguranje.

PREUZMITE KOMPLETNE PROGRAME I CJENOVNIKE U PDF FORMATU:

Hurgada 11 i 12 dana u julu i augustu

Hurgada 11 i 12 dana u septembru

 

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin