NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

CINQUE TERRE

Đenova, grad Kristofora Kolumba i Garibaldija, vjekovna rivalka Venecije sa kojom se borila i dobijala primat na moru. Raskošne palate, stara luka sa novim sadržajem (pomorski muzej i najveći akvarijum, botanička bašta, šoping – molovi), mnoštvo prodavnica i sjajnih restorana, neopisiva živost Mediterana.
Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivijere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim. CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živjeli jednostavnije i spokojnije… Vodimo Vas da i Vi doživite dio te bajke…


OBILASCI: Đenova –Menton– Sanremo –Cinque Terre–Portofino- Rapalo

6 dana / 3 noćenja
autobusom

PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan BEOGRAD

Polazak oko 18:00 časova sa dogovorenog mjesta (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi.

  1. dan ĐENOVA

Dolazak u Đenovu u prije podnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada, koji je proglašen dijelom svjetske kulturne baštine, Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stara luka, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

  1. dan ĐENOVA– OBALA CVEĆA – MENTON – SANREMO – ĐENOVA

Doručak. Slobodan dan u Đenovi ili cjelodnevni fakultativni izlet “Menton i Obala cvijeća”. Vožnja do Mentona mondenskog centra na Francuskoj rivijeri koji se još naziva “La perle de la France” – “Biser Francuske”. Nakon dolaska, obilazak Mentona: stari grad sa izuzetnim mediteranskim šarmom, lijepa marina, živopisne pjacete… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Sanrema. Dolazak u Sanremo i odlazak do Ruske crkve u kojoj je bio sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović. Kraći obilazak starog djela grada – La Pinja. Slobodno vrijeme u centru kraj čuvenog kazina i šetališta uz more…. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan ĐENOVA – LEVANTO – “CINQUE TERRE”– ĐENOVA

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”: Vožnja do mjesta Levanto (oko sat i dvadeset minuta) gdje se ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka. Odlazak do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stjenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak tvrđave, crkve. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13-og vijeka. Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vrijeme, mogućnost odlaska do plaže. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan ĐENOVA–PORTOFINO – RAPALO

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Levantskoj obali do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gdje su smještena tri predivna gradića Rapalo, Santa Margarita i Portofino. Slobodno vrijeme u Santa Margariti ili fakultativni odlazak do Portofina brodom. Portofino je mala, dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg vijeka bila sidrište Đenovljanske trgovačke flote. Tokom istorije posjećivale su je slavne ličnosti počev od Ričarda Lavljeg srca do plejade kraljeva,
plemića, industrijalaca, političara i naučnika, filmskih i estradnih zvijezda italijanskih i evropskih mondenskih ljetovališta još od kraja 19-vijeka. Odlazak do Rapala, slobodno vrijeme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

  1. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. ( Kraj usluga )

C I J E N A :
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Termini putovanja Ukupna cijena po osobi Specijalna ponuda
10.11. – 15.11.2017. 149 € 129 €
08.12. – 13.12.2017. 149 € 129 €

Aranžman se plaća u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate.
Cijena iz tabele je u evrima.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• smještaj u Đenovi (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• obilaske prema programu
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge pratioca grupe


CIJENA ARANŢMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za cio period boravka
• osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja.
• PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSJEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
• fakultativne izlete i ulaznice
• obaveznu gradsku komunalnu taksu, plaća se na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2 i 3* –– 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 2 € po noćenju / po osobi.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):
-Cinquee Terre 30 € odrasli /20 € djeca (u cijenu uključen prevoz autobusom, prevoz vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka, asistencija vodiča tokom obilazaka svih sela)
-Izlet “Menton i Obala cveća” Cijena: 25 € odrasli /15 € djeca
-Vožnja brodom do Portofina 11 € odrasli /6 € djeca


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:
• djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%


SOPSTVENI PREVOZ:
• CIJENA ARANŢMANA SE UMANJUJE ZA 50 € (odrasli) i 30 € (djeca od 2-12 god.)
• prije polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
• postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smještaj je u navedenom hotelu do popune mjesta:
• u Đenovi (Italija) sa 3*

HOTEL ASTORIA 4* www.hotelastoriagenova.it
Hotel Astoria se nalazi na oko 10 minuta hoda od strogog centra Đenove, u blizini železničke stanice Brinjole. Hotel ima restoran i parking. Svaka soba posjeduje kupatilo, (tuš/WC), telefon, TV, sef, klima uređaj i WiFi. Doručak – kontinetalni švedski sto.


HOTEL COLUMBUS SEA 4* www.columbussea.com
Hotel se nalazi u Đenovi, oko 15 minuta hoda od centra grada. Hotel raspolaže sa restoranom i barom. Svaka soba poseduje kupatilo, (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj. Doručak – kontinetalni švedski sto.

NOVOTEL GENOVA CITY 4* http://www.novotel.com/it/hotel-1709-novotel-genova-city/index.shtml
Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od luke i na oko 10 minuta vožnje od centra, sa kojim je dobro povezan.
Hotel raspolaže sa restoranom, barom, otvorenim bazenom i liftom. Svaka soba posjeduje kupatilo (tuš/WC), telefon, TV, i klima uređaj. Doručak – kontinetalni švedski sto.

POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

Grad Mjesto polaska Cijena povratnog transfera
Novi Sad Parking kod željezničke stanice 15 Eur

OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana prije putovanja


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
• Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smještajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
• Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ureĎaj…)

OPŠTE NAPOMENE:
• Proveriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Svaki komad prtljaga mora biti obiljžen obilježivačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
• U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unaprijed
• Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji posjeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbjede potrebne uslove i isprave
• Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
• Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu

• Molimo Vas da paţljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i uslijed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana prije termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU I PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin