NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

KALABRIJA

CALABRIA

KALABRIJA – BIJELI PIJESAK I TIRKIZNO MORE Italija je nadaleko poznata kao zemlja u obliku čizme, a Kalabrija je najzaslužnija za taj oblik, ona je sam -vrh čizme- a ujedno je i regija sa najljepšim pješčanim plažama od belog pijeska koje u kombinaciji sa tirkiznom bojom vode i autentičnim gradovima pruža jedinstven doživljaj svim posjetiocima. Predivna priroda, plaže od bijelog peska, prozirno i čisto more tirkizne boje koje zapljuskuje obale Kalabrije očaraće vas na prvi pogled. Cijela regija je okružena vodama Tirenskog i Jonskog mora. Dio obale koji se proteže uz Tirensko more naziva se još i “Costa degli Dei” ili “Obala Bogova”, i prema mnogima je jedna od najboljih italijanskih destinacija za odmor, a preko Mesinskog moreuza može se vid,eti Sicilija i najl,epša vulkanska ostrva u Evropi, Eolska ostrva. Tokom istorije Kalabriju su naseljavali različiti narodi, Grci, Rimljani, Normani, svi su ostavili tragove svog boravka u ovoj regiji pa danas turisti mogu uživati u kombinaciji dijalekata, folklora, um,etnosti tradicije i jedinstvene gastronomije na čemu im zavide mnogi turistički centri Mediterana. Pravi Biser Tirenskog mora danas je Tropea – popularan grad ali još uvijek neiskvaren modernim duhom. Savršena je kombinacija romantičnih uskih uličica, renesansnih crkvi i palata sa prekrasnim istorijskim centrom koji se nalazi na fascinantnoj litici iznad mora. Tropea je san svakog putnika koji umije uživati u kombinaciji južnjačkog duha Italije, jedinstvenog starog grada na izdignutom granitnom platou, tradicionalnoj kuhinji i rajskim plažama. Cio grad je jedan prekrasan lavirint prepun uskih, skrivenih uličica i trgova. Ukoliko se upustite u istraživanje grada pronaći ćete tragove starih gradskih zidina i utvrđenja koje kriju brojne tajne iz istorije grada. Najpoznatiji simbol Tropea-e je velika stijena nasuprot gradskog centra, nekadašnje ostrvo, na kom se nalazi manastir Santa Marije dell Isola. Jedna od najzanimljivijih zgrada u Tropei je normanska katedrala, Duomo, posvećena Devici Mariji koja je ujedno i zaštitnica grada. Grad je perpun malih i pristupačnih restorana koji nude bogat izbor tradicionalnih jela, ali i popularnih Gelateria (poslastičarnica) u kojima morate probati italijanski sladoled i osvježavajuće bademovo mlijeko. Tropea ima taj prekrasni šmek juga Italije i odiše nečim posebnim.

BLU TROPEA MAISON Lokacija: Hotel se nalazi u srcu grada Tropea, na 500 m od stepenica koje vode do plaže. Od aerodroma je udaljen 60 km. Smještaj: Hotel posjeduje komforno opremljene sobe, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, TV, klima uređaj, sef, wifi, za sobe sa pogledom na more postoji doplata. Dodatni sadržaj: Hotel se nalazi u pješačkoj ulici, najbliži javni parking je udaljen 200 m od hotela.

VILLAGGIO STROMBOLI 3* Lokacija: Nalazi se između mjesta Capo Vaticano i Tropea-e, na privatnoj pješčanoj plaži. Smještaj: Svaka soba posjeduje kupatilo, fen za kosu, telefon, sef, mini frižider, terasu. Klima uređaj imaju comfort sobe. Dodatni sadržaj: Posjeduje otvoreni bazen sa dijelom za djecu, restoran sa barom, sportske sadržaje i igre za djecu, tenis, stoni tenis, parking, servis na plaži i shuttle do plaže.

UMBERTO 3* Lokacija: Okružen zelenilom karakterističnim za ovu obalu, hotel se nalazi u centru turističkog mjesta Santa Domenica, na 3 km od Tropea-e. Od plaže Baia di Riaci udaljen je oko 500 m, do plaže klijente vozi besplatan bus. Od aerodroma je udaljen 65 km. Smještaj: Hotel raspolaže sa 25 soba raspoređenih na tri sprata, sobe posjeduju kupatilo, fen, SAT TV, klima uredjaj, mini bar, besplatan wifi na javnim površinama i bus prevoz do plaže. Dodatni sadržaj: Restoran, bar, dječija igraonica, parking uz rezervaciju.

LA PERLA  3* Lokacija: Hotel se nalazi u centru grada Tropea, 700 m je udaljen od plaže, stepenicama se dolazi do plaže. Smještaj: Hotel ima 48 soba, klasičnog su stila, sa drvenim namještajem, vecina soba ima balkon. Sve sobe imaju klima uređaj, kupatilo sa tuš kabinom i fenom. Prostrana terasa na posljednjem spratu omogućava gostima izuzetan užitak u pogledu na čitavu Tropeu i more sve do Eolskih ostrva. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se bar, restoran u kom se služi doručak, sef na recepciji, kućni ljubimci (na zahtjev).

RESIDENCE LE ROCCETTE SAN LEONARDO 3*
Lokacija: Hotel se nalazi na par minuta od plaže S. Leonardo sa koje se pruža predivan pogled na ostrvo Stromboli. Hotel se nalazi na 1 km od centra Tropea. Smještaj: Hotel raspolaže apartmanima koji su opremljeni televizorom, fenom, frižiderom, balkonom, kuhinjom. Uz doplatu moguće je uplatiti doručak. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se restoran, garaža (uz doplatu), krevetac (neophodna je prethodna najava), posjeduje privatnu plažu, ležaljke i suncobran su uključeni u cijenu.

ROCCETTE MARE 3* Lokacija: Hotel se nalazi nekoliko metara od mora, između bujnog vrta i oštre zidine S. Leonarda u mjestu Tropea, odakle se pruža fantastičan pogled na malo ostrvo Stromboli. Marina je udaljena oko 350 m, a centar grada je udaljen 1km uz stepenice. Smještaj: Sobe i apartmani nalaze se u vilama ili glavnoj zgradi i imaju terasu ili malu baštu. Sve sobe posjeduju kupatilo sa fenom, telefon, i SAT TV, a apartmani imaju i čajnu kuhinju. Dodatni sadržaj: Restoran sa pogledom na zaliv Tropee u kome se služe raznovrsni specijaliteti tradicionalne kuhinje, snack bar na recepciji, privatna plaža sa ležaljkama uključena u cijenu, pedalima, kanuima, odbojka na pjesku, stoni tenis.

MARINELLA 3* Lokacija: Moderni hotel mediteranskog stila nalazi se na krajnjem jugu Kalabrije u mjestu Capo Vaticano, okružen bogatim zelenilom, tropskim biljkama i cvijećem. Nalazi se na blagoj uzbrdici, 300 m od pješčane plaže Groticelle sa bijelim pijeskom i kristalno čistom vodom. Od Tropea-e je udaljen 16 km a od aerodroma Lamezi Terme 70 km.Smeštaj: Hotel ima dve odvojene zgrade. Hotel raspolaže sa 35 soba, sobe su opremljene kupatilom, fenom, telefonom, klima uređajem, satelitskim TV-om, frižiderom i sefom. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, bazen, dječija igraonica, parking, tereni za tenis i stoni tenis. Do privatne plaže stiže se bus prevozom koji organizuje hotel. Napomena: Hotel je na blagoj uzbrdici, a gosti hotela uzivaju na najljepšoj plaži na ovom dijelu ostrva.

VILLAGGIO BAIA D’ERCOLE 3* Lokacija: Hotel se nalazi u zalivu Santa Maria di Ricardi, oblast Capo Vaticano, od grada Tropea udaljen je 15 km, a od aerodroma Lamezia Terme 70 km. Nalazi se na sopstvenoj pješčanoj plaži, okruzen zelenilom. Smještaj: U sklopu hotela nalaze se sobe, studija i apartmani. Studija i apartmani su opremljeni kuhinjom. Doručak se služi u restoranu sa panoramskim pogledom. Sobe su opremljene televizorom, sefom, klima uređajem, kupatilom sa tuš kabinom. Dodatni sadrzaj: U sklopu hotela nalazi se restoran sa panoramskim pogledom, dva otvorena bazena, bar, bazen za djecu, dečiji klub, teniski teren, teren za košarku, teren za fudbal, animacija. Napomena: Kućni ljubimci su dozvoljeni na upit.

RESIDENCE SCIABACHE 3* Lokacija: Hotel je udaljen 12 kilomeatara od Tropea-e, nalazi se u pravoj zelenoj oazi okružen Mediteranskim parkom, 30 m od privatne plaže. Smještaj: U sklopu hotela nalaze se sobe i apartmani, jednosobni i dvosobni apartmani, opremljeni su TV-om, sef, balkonom, televizorom, klima uređajem. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se bazen, restoran, privatna plaža, ležaljke, teniski i odbojkaski teren, mini klub za djecu, parking.

IPOMEA CLUB 4* Lokacija: Hotel je udaljen 12 km od Tropea-e, na sopstvenoj pješčanoj plaži, u blizini mesta Capo Vaticano u zalivu Santa Maria di Ricardi. Udaljen je od aerodroma Limezia Terme 65 km.Smeštaj: U sklopu hotela nalazi se 5 manjih zgrada okruženih zelenilom. Hotel posjeduje 45 soba i 10 apartmana. Comfort, classic i superior sobe su opremljene: klima uredjajem, mini barom, telefonom, sefom, sat TV, kupatilom, fenom. Comfort sobe nemaju balkon, imaju pogled na brdo. Classic sobe, neke imaju balkon, ne sve, pogled na brdo ili na more. Superior sobe imaju balkon i pogled na more. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se bazen, 2 restorana, bar, restoran na plazi, parking, beauty centar, rent-a-car, ležaljke i suncobrani na privatnoj plaži uključeni u cijenu. Pića tokom obroka nisu uključena u cijenu. Napomena: Hotel ima sobe koje su prilagođene i opremljene za osobe sa invaliditetom.

VILLAGGIO HOTEL LIDO SAN GIUSEPPE  4* Lokacija: Hotel izlazi na privatnu, veliku pješčanu plažu koja se nalazi u okviru privatnog zaliva. Hotel je udaljen 1.5 km od Briatico železničke stanice. Od aerodroma je udaljen 50 km. Smještaj: U svom sastavu hotel posjeduje 95 soba, 20 soba u glavnoj zgradi i 75 soba u annex zgradi, sve sobe su uređene u klasičnom Mediteranskom stilu i posjeduju kupatilo, fen, klimu, SAT TV, sef, mini frižider. Dodatni sadržaj: restoran, bazen za odrasle i bazen za djecu, dečiji klub, bar, bar pored bazena. Napomena: Parking i Wi-Fi su besplatni na svim javnim mjestima. Kućni ljubimci su dozvoljeni na zahtev (postoji doplata).

VILLAGGIO CLUB BAIA DEL SOLE 4* Lokacija: Nalazi se u mjestu Capo Vaticano na 10 km od grada Tropea-e na pješčanoj plaži. Hotel posjeduje restoran, bazen, bar, amfiteatar, sportske sadržaje. Smještaj: Poseduje 109 smještajnih jedinica. Svaka soba i bungalow imaju klima uređaj ili ventilator, fen za kosu, SAT TV, mini bar, telefon, sef i wi-fi.Dodatni sadržaj: Hotel posjeduje besplatan parking, mini klub za djecu, kurs joge i shuttle bus do grada.

VILLAGGIO SOLE MARE 4* Lokacija: Hotel se nalazi u mjestu Capo Vaticano, uvala Tonicello, na samoj plaži. Udaljen je 8 km od Tropea-e i 70 km od aerodroma. Velika oaza, koja se prostire na 50.000 m₂ sa polutropskim okruženjem. Smještaj: Hotel posjeduje 70 soba i 60 apartmana. Sve su sobe opremljene u modernom stilu i opremljene su klima uređajem, TV, fenom, sefom, telefonom i frižiderom, balkonom ili terasom, Wi-Fi. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se bar u krugu hotela, bar na plaži, tereni za tenis, odbojku, fudbal, stoni tenis, tri bazena, privatna plaža sa ležaljkama i suncobranima, parking, dva restorana.

VILLAGGIO DOLOMITI SUL MARE 4* Lokacija: Nalazi se u mjestu Bratico 300 m od privatne plaže, 12 km od mesta Pizzo Calabro, 15 km od Tropea-e. Od aerodroma je udaljen 45 km. Smještaj: Poseduje 128 smještajnih jedinica podijeljenih u dva tipa. Sobe tipa A su novoizgrađene, sve su u prizemlju, sadrže TV, frizider, fen, sef i nalaze se oko 300 m od plaže, dok su apartmani udaljeni 500 m od plaže. Dodatni sadržaj: restoran, privatna plaža, bazen sa dijelom za decu, mini klub, amfiteatar, teniski teren, bilijar, pikado, internet, parking.

VOI PIZZO CALABRO RESORT 4* Lokacija: Kompleks se nalazi na obali, sa oko 450 m površine borove šume koja ga dijeli od široke plaže. Udaljen je 14 km od aerodroma i željezničke stanice. Smještaj: U svom sastavu hotel posjeduje 95 soba, 20 soba u glavnoj zgradi i 75 soba u annex zgradi, sve sobe su uredjenje u klasičnom Mediteranskom stilu i posjeduju kupatilo, fen, klimu, SAT TV, sef, mini frižider. Dodatni sadržaj: 2 bara, 2 restorana, sef, fitness centar, wellness centar, teniski teren.

VILLAGGIO BORGO DEL PRINCIPE 4* Lokacija: Hotel se nalazi u neposrednoj blizini mora, oko 200 m od privatne pješčane plaže i može se pohvaliti sa veličanstvenim pogledom na zaliv Tirenskog mora. Hotel se nalazi na 8 km od centra Tropea-e dok je udaljenost od željezničke stanice oko 10 km. Od aerodroma je udaljen 55 kilometara. Smještaj: U svom sastavu hotel poseduje 61 sobu koje su uređene u modernom stilu. Sve sobe imaju: kupatilo, minibar, TV, klima uređaj. Dodatni sadržaj: restoran, otvoreni bazenom za djecu i odrasle, dječije igralište i terasom za sunčanje, animacija za djecu, privatna plaža. Napomena: Wi-Fi se plaća na licu mjesta.

ROCCA NETTUNO GARDEN RESORT 4* Lokacija: Hotel se nalazi na 10 min vožnje autom od aerodroma Lemezia Terme, a 8 km od istorijskog centra Pizzo sa barovima, prodavnicama i restoranima. Plaža se nalazi na 300 m hoda od hotela. Smještaj: Hotel posjeduje dvokrevetne classic sobe (max 2 odraslih + 1 dijete), kao i dvokrevetne classic comfort sobe ( max 2 odraslih + 2 djeteta) , junior suite i family classic sobe. Family classic sobe sadrže dvije odvojene spavaće sobe, svaka soba sa kupatilom, a veća soba ima balkon ili terasu. (4 odrasle osobe). Sve sobe posjeduju: kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, telefon, sef, klima uređaj. Dodatni sadržaj: Nekoliko restorana, uključujući i piceriju, bar, diskoteka, wellness centar, mini klub za djecu, kao i dječiji bazen, otvoren veliki bazen, tri teniska terena. Napomena: Wi-fi besplatan na javnim mjestima.

PORTO PIRGOS 4* Lokacija: Hotel se nalazi 5 km od Parghelie, 7 km od Tropea i 50 km od aerodroma Lamezia Terme. Hotel je udaljen 500 m od plaže. Smještaj: Hotel posjeduje 18 dvokrevetnih soba koje imaju terasu sa pogledom na more, sobe su klimatizovane i opremljene stilskim namjestajem. Sve sobe imaju TV sat, Wi-Fi, mini-bar, sef i kupatilo. Dodatni sadržaj: Besplatni Wi-Fi u sobama, bar, restoran na moru, sef, parking, privatna plaža sa ležaljkama i suncobranima, veliki bazen u parku, teniski teren, kuglana, transfer za turisticke obilaske, transfer od i do aerodroma.

CAPO VATICANO RESORT THALASSO AND SPA 5* Lokacija: Hotel se nalazi 15 km od grada Tropea-e. Poseduje privatnu plažu, kao i bazen sa pogledom na more. Hotel ima predivan pogled na Eolska ostrva , Vulkano i Stromboli. Okružen je zelenilom. Smještaj: Hotel se prostire na dva sprata. U svom sastavu hotel posjeduje 121 sobu, uključujući standardne i superior sobe, kao i 9 junior suite sa savremenim i elegantnim dizajnom, direktnim pogledom na more i panoramskim pogledom na Eolska ostrva. Svaka soba poseduje: SAT TV, sef, fen, klima uređaj, telefon. Dodatni sadržaj: U sklopu hotela nalazi se recepcija, dva restorana, spa centar, fitness centar, salon ljepote, bazen sa pogledom na more, klub za djecu, klub za tinejdžere, teniski tereni, privatna plaža i parking. Napomena: Luksuzan hotel, idealan za odmor.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAN I CJENOVNIK U PDF-U

Specijalna ponuda u avgustu

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin