NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

BRATISLAVA 8. MART


Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano sa Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Evropi. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom i Mađarskom. Na istočnoj obali Dunava nalazi se stari, istorijski dio grada, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Kao središte viševijekovne istorije bio je raskrsnica brojnih kultura i trgovinskih puteva. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Obiluje brojnim kulturno istorijskim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih dešavanja tokom cijele godine.

BRATISLAVA SA POSJETOM BRNU I BEČU
program autobusom, 4 dana/2 noćenja
period putovanja: 15.03.2018. – 18.03.2018.


PROGRAM PUTOVANJA


 1. DAN 15.03. ( ČETVRTAK ) BANJA LUKA
  Polazak iz Banjaluke u večernjim satima sa stare autobuske stanice. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz kraća zadržavanja radi odmora.
 1. DAN 16.03. ( PETAK ) BRATISLAVA
  Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, katedrala Sv. Martina, Stari trg, Biskupska palata, palata Gaskovic Reduta, Staro mjesto sa starom Gradskom vijećnicom… po završenom obilasku grada smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. DAN 17.03. ( SUBOTA ) BRATISLAVA- BRNO – BRATISLAVA
  Doručak. Slobodno vrijeme u Bratislavi ili fakultativno cjelodnevni obilazak Brna koji je udaljen od Bratislave oko 130 kilometara. Po dolasku obilazak drugog po veličini grada u Češkoj Republici koji danas broji oko 400 000 stanovnika. Brno je univerzitetski grad sa preko 26 fakulteta, a na popisu je svjetske kulturne baštine UNESCO-a od 2002.godine. Obilazak centra grada: dvorac Špilberk iz XIII vijeka, koji je i simbol grada, katedrala svetog Petra i Pavla, Trg slobode… Grad izgleda kao da je srednjevijekovni, odiše opuštenom atmosferom i jednostavnošću. Skoro cijeli grad je pokriven kaldrmom, a stari tramvaji saobraćaju po cijelom Brnu. Slobodno vrijeme u centru grada. Preporučujemo da probate čuveno češko pivo i gulaš sa knedlama (nacionalno jelo). Nakon toga povratak u Bratislavu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 1. DAN 18.03. ( NEDJELJA ) BRATISLAVA – BEČ – BANJA LUKA
  Doručak. Napuštanje hotela. Usputna pauza za šoping u jednom od tržnih centara u Bratislavi. Odlazak u Beč. Nekadašnji carski grad, glavni grad Austrije leži na obalama Dunava i prepoznatljiv je po baroku, secesiji, umjetnosti, muzici, Mozartu, Zaher torti, a njegov simbol je katedrala Sv. Stefana, sjedište bečkog nadbiskupa. U gradu poznatom po arhitekturi, mnogi dijelovi ostali su isti kako su ih tokom vijekova projektovali carski vrtlari i arhitekte. Vizurom grada još uvijek dominira toranj Stephansdoma i divovski panoramski točak Riesenrad u gradskom parku Prateru. Panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: zgrada Narodnog parlamenta, Gradska skupština, Prater, Muzej i Akademija primjenjenih umjetnosti, Toranj na Dunavu, Carska palata (Hofburg), zgrada Opere, Mihaelski trg sa rimskim ostacima grada… slobodno vrijeme za kafu. Nastavak putovanja do Banjaluke sa usputnim pauzama radi odmora. Povratak u Banjaluku u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 299,00 KM
*U cijenu uključen PDVU CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
• Smještaj u hotelu 3* na bazi usluge 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama.
• Panoramski obilazak Bratislave u pratnji stručnog vodiča.
• Obilazak Beča u pratnji stručnog vodiča.
• Usluge pratioca agencije.
• Organizaciju programa.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
• Obavezno putno – zdravstveno osiguranje.
• Fakultativne izlete:
• Panoramski obilazak Brna u pratnji stručnog vodiča, cijena – 20,00KM
• Individualne troškove.


NAPOMENA:
• Program je rađen na bazi minimum 40 putnika.
• Rok za prijavu je 15.01.2018. godine ili do popune mjesta. Uplata akontacije za rezervaciju putovanja je 100,00 KM.
• Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez vize. Turistička agencija „STAR TRAVEL“ nije odgovorna u slučaju promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine.
• Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“, kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.

JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT
TELEFONI 051 / 213 – 600 ; 051 / 213 – 705 ; 051/220 500 ; 065/ 00 19 19
MAIL : info@startravel.ba

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin