NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

SALE

BOŽIĆ U SANKT PETERBURGU I MOSKVI

DOŽIVITE ST. PETERBURG I MOSKVU U BOŽIĆNOM IZDANJU
7 dana / 6 noćenja

02.011.2018. – 08.01.2018.
PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan (02. Januar – utorak) BEOGRAD – MOSKVA (PANORAMA GRADA) – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata prije leta. Let za Moskvu. Transfer do grada. Panoramsko razgledanje Moskve i odlazak na ž.stanicu. Voz Sapsan za St.Peterburg. Putovanje oko 4h, bez obroka u vozu. Dolazak u St.Peterburg na ž.stanicu. Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe i noćenje.

Panoramsko razgledanje Moskve
Trajanje ekskurzije – 3-3,5 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smještena je na 7 brežuljaka. Vidjećete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, sedam kula iz doba Staljina, i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve.

  1. dan (03. Januar – srijeda) SANKT PETERBURG (PANORAMA GRADA, ERMITAŽ)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Panoramsko razgledanje grada u trajanju od 3-3,5h.
St.Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti rijeke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918.god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703.god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. U toku razgledanja mogu se vidjeti: Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Ljetnja bašta sa Ljetnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mjestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava na Zečjem ostrvu koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana, sada pod zaštitom UNESCO. Posjeta Svetonikoljske crkve zaštitnice moreplovaca i putnika.
Fakultativno: Posjeta Ermitažu – najvećem muzeju na svijetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada je to bila zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja potiče iz 1764.god., iz zbirke umjetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa djelima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Ništa manje vrijedna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevjekovne umjetnosti. Slobodno poslije podne. Noćenje.

  1. dan (04. Januar – četvrtak) SANKT PETERBURG (CARSKO SELO I PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA)

Doručak. Fakultativno: Carsko selo-Puškin. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na
dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. otvorena je Ćilibarska soba.

Fakultativno: Posjeta Petropavlovskoj tvrđavi. Petropavlovska tvrđava potiče iz ranog XVIII vijeka. Oko tvrđave je izrastao istorijski centar grada Sankt Peterburga. Danas se ova tvrđava prije svega koristi kao prostor za izložbe i muzeje, kao park i turistička atrakcija. Izgradnju tvrđave od drveta prvi je započeo Petar Veliki 1703.god.
Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan (05. Januar – petak) SANKT PETERBURG – MOSKVA (MOSKOVSKI METRO)

Doručak. Napuštanje soba i slobodno vrijeme do polaska na železničku stanicu. Voz Sapsan, putovanje do Moskve oko 4h, bez obroka u vozu. Dolazak u Moskvu na ž.stanicu. Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.
Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan (06. Januar – subota) MOSKVA (KREMLJ I ORUŽANA PALATA)

Doručak.
Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI vijeku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svijetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsjedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju. Posjeta Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.
Posjeta Hramu Hrista Spasitelja – vodič će u toku vožnje do Hrama ispričati zanimljivu priču, pošto je razgledanje Hrama sa vodičem zabranjeno. Poslije kratke priče turisti sami ulaze i razgledaju Hram, pale svijeće, kupuju suvenire… . Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan (07. Januar – nedelja) MOSKVA (TRETJAKOVSKA GALERIJA I BORODINSKA PANORAMA)

Doručak.
Fakultativno: posjeta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX vijeka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX vijeku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi.
Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
Fakultativno: Posjeta panorami Borodinske bitke sa vodičem i transferom. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812. god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu vidjeti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, rijetkih knjiga itd. Muzej je 2011. god. rekonstruisan. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan (08. Januar – ponedjeljak) MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma, let za Beograd. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI / U EUR

Hotel DBL
MOSKVA – HOTEL „GOLDEN RING“ 5* 585 EUR
ST. PETERBURG- HOTEL MOSKVA 4* 585 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu 165 EUR

NAČIN PLAĆANJA:
• Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana prije početka putovanja.
• Cijena je data u eurima, plaćanje se vrši u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate.


POPUSTI:
• Djeca od 0-2 godine plaćaju 50 eura taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sjedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
• Djeca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe-plaćaju 530 eura. (Imaju svoje sjedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
• Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu aranžmana – 585 eura.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva, Moskva-Beograd,
• Prtljag 20 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
• Vozna karta Moskva-St.Peterburg-Moskva,
• Transferi u Moskvi: aerodrom–centar grada–ž.stanica,
• Transferi u St.Peterburgu: ž.stanica-hotel-ž.stanica, asistencija vodiča prilikom smještaja,
• Transferi u Moskvi: ž-stanica-hotel, hotel-aerodrom, asistencija vodiča prilikom smještaja,
• Smještaj u hotelu „MOSKVA“ 4* u St.Peterburgu, to jest u hotelu „GOLDEN RING“ 5*, u Moskvi, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
• Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga sa posjetama Svetonikoljsje crkve u St.Peterburgu i Hramu Hrista spasitelja u Moskvi,
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
• Troškovi organizacije putovanja.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
• Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
• Fakultativni programi,
• Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 78 eura po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promjeni). Djeca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, djeca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 78 eura.
• Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 15 eura,
• Individualni troškovi.


NAPOMENE:

• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
• Mole se putnici da provere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska na telefon +381 11/3444985.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
• Putnici koji posjeduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promjeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavjesti putnike najkasnije pet dana prije početka putovanja.
• Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.


Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni dio ovog programa.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

ST.PETERBURG 10 putnika MOSKVA 10 putnika
Ermitaž 38 EUR Kremlj + Oružana palata 56 EUR
Puškin 45 EUR Tretjakovskaja galerija 30 EUR
Petropavlovska tvrđava 30 EUR Borodinska panorama 30 EUR
Moskovski metro 22 EUR

U cijenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redoslijed i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, zbog prvomajskih praznika, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

Prijava i plaćanje je moguće isključivo u agenciji, nikako na licu mjesta.


NAPOMENA – VAŽNO: Cijena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mjesec dana prije puta.
Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cijena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, a nedelju dana prije puta – 20%.

OPISI HOTELA
Opis hotela „MOSKVA“, 4 ****, (ruske 4*, ne evropske) – St.Peterburg
Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.
Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel pruža sledeće usluge: biznis centar, parking, sef, bankomat, restoran, bar, kafe, noćni klub, kazino, bioskop, frizer, đakuzi, sauna, apoteka, pošta.
Svaka soba ima: TV, telefon, frižider, kupatilo, elektronsko zatvaranje vrata, mini bar, sef, satelitsku TV, internet. Sobe su turisticke kategorije. Fotografije i opis hotela možete pogledati na sajtu
Hotel MOSKVA 4*

Opis hotela „GOLDEN RING“, 5 ***** – Moskva
Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu
http://www.rtours.rs/hoteli-u-moskvi/hotel-zolotoe-koljco

Hotel GOLDEN RING 5*

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin