NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

BOŽIĆ U MOSKVI

GRATIS – PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA,
POSJETA HRAMU HRISTA SPASITELJA
I VDNH – izložbenog prostora


PROGRAM PUTOVANJA


7 dana / 6 noćenja

02.01.2018. – 08.01.2018.

  1. dan (02. Januar – utorak) BEOGRAD – MOSKVA (PANORAMA GRADA)

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata prije leta. Let za Moskvu. Transfer do grada. Panoramsko razgledanje Moskve. Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.

Trajanje ekskurzije – 3-3,5 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smještena je na 7 brežuljaka. Vidjećete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, sedam kula iz doba Staljina, i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve.
Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (03. Januar – srijeda) MOSKVA (ZAGORSK I VDNH)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Fakultativno: Preporučujemo posjetu Sergijevom Posadu, udaljenom oko 70 km od centra Moskve, poznatijem kao Zagorsk. Zagorsk je jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, bivša rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Segijevotroičke lavre.
U povratku se svraća u VDNH – Gratis posjeta
Izlozba dostignuca narodne privrede (Выставка достижений народного хозяйства) (VDNH) – izložbeni prostor u Ostankinskom dijelu Sjeveroistočnog moskovskog okruga je drugi po veličini izložbeni prostor u gradu. Spada u red od 50 najvećih izložbenih centara u svijetu.
Ukupna površina VDNH prema posljednjem popisu iz 2014.god. zajedno sa Botaničkom baštom i parkom “Ostankino” čini 317ha, površina samog paviljona je 134 hiljada м².
Da bi se vidjelo nešto najvažnije potrebno je oko 1-1,5sat razgledanja. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (04. Januar – četvrtak) MOSKVA (MOSKOVSKI METRO)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Fakultativno: Metro tura u večernjim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (05. Januar – petak) MOSKVA (BORODINSKA PANORAMA i HRAM HRISTA SPASITELJA)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Fakultativno: Posjeta panorami Borodinske bitke sa vodičem i transferom. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812. god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu vidjeti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, rijetkih knjiga itd. Muzej je 2011. god. rekonstruisan. Povratak u hotel. Noćenje.
Posjeta Hramu Hrista Spasitelja – vodič će u toku vožnje do Hrama ispričati zanimljivu priču, pošto je razgledanje Hrama sa vodičem zabranjeno. Poslije kratke priče turisti sami ulaze i razgledaju Hram, pale svijeće, kupuju suvenire…
Saborna (glavna) crkva u Moskvi je Hram Hrista Spasitelja. Gradjen je u period od 1839-1883.god. prema projektu K.A.Tona. Bio je posvećen ruskim vojnicima koji su nastradali u Otadžbinskom ratu protiv Napoleona, kao i Imeratorskoj armiji koja se borila izvan granica svoje zemlje. Nažalost, Saborna crkva je bila uništena u sovjetsko vrijeme, prilikom rekonstrukcije Moskve. Krajem XX vijeka je obnovljena i vraćena ruskoj pravoslavnoj crkvi. U današnje vrijeme Hram mogu posjetiti svi zainteresovani, uključujući i turiste. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (06. Januar – subota) MOSKVA (KREMLJ I ORUŽANA PALATA)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI vijeku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svijetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsjedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju. Posjeta Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.
Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (07. Januar – nedelja) MOSKVA (TRETJAKOVSKA GALERIJA)

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira.
Fakultativno: posjeta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX vijeka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX vijeku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi.
Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (08. Januar – ponedeljak) MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma, let za Beograd. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U EUR

Hotel GOLDEN RING 5*
DBL 460 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu 190 EUR

NAČIN PLAĆANJA
• Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana prije početka putovanja.
• Cijena je data u eurima, plaćanje se vrši u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate.


POPUSTI
• Djeca od 0-2 godine plaćaju 50 eura taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sjedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
• Djeca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe-plaćaju 410 eura. (Imaju svoje sjedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
• Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cijenu aranžmana – 460 eura.


U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO
• Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva, Moskva-Beograd,
• Prtljag 20 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
• Transferi u Moskvi: aerodrom–hotel-aerodrom, asistencija vodiča prilikom smještaja,
• Smještaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5*, u Moskvi, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
• Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve, posjeta Hramu Hrista spasitelja i VDNH – izložbenom prostoru,
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
• Troškovi organizacije putovanja.


U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO
• Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
• Fakultativni programi,
• Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 78 eura po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promjeni). Djeca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, djeca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 78 eura.
• Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 15 eura,
• Individualni troškovi.


NAPOMENE
• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
• Mole se putnici da provere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska na telefon +381 113444985.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
• Putnici koji posjeduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavjesti putnike najkasnije pet dana prije početka putovanja.
• Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.


Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni dio ovog programa.


CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

MOSKVA 10 PUTNIKA
Kremlj + Oružana palata 56 EUR
Tretjakovskaja galerija 30 EUR
Borodinska panorama 30 EUR
Moskovski metro 22 EUR
Zagorsk (Sergijev posad) 38 EUR

U cijenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redoslijed i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, zbog prvomajskih praznika, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

Prijava i plaćanje je moguće isključivo u agenciji, nikako na licu mesta.


Cijena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave najkasnije mjesec dana prije puta.
Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cijena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, nedelju dana prije puta – 20%.


Opis hotela „GOLDEN RING“, 5 ***** – Moskva
Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu
HOTEL GOLDEN RING 5*

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u


MAPA


SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin