NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

BEČ


Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mjesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog svijeta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasljeđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice svijeta u kojoj su živjeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i vjenčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo dio znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svijetu. Sacher torta je neizbježna stavka pri izboru brojnih poslastica. Angenehm!


5 dana / 2 noćenja
autobusom
OBILASCI: Outlet Parndorf – Beč –Dvorac Šenbrun – Prater – Dunavski toranj – Baden

PROGRAM PUTOVANJA


  1. dan BEOGRAD, NOVI SAD

Polazak oko 23:00 časa sa dogovorenog mjesta, (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa) i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 24:00 časa (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

  1. dan OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) – BEČ

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Usputno svraćanje do tržnog centra Parndorf, koji je veoma čuven u Evropi po radnjama najpoznatih svjetskih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka…). Slobodno vrijeme za kupovinu. U podnevnim časovima nastavak putovanja prema Beču. Po dolasku panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, Jevrejska četvrt, zabavni park Prater, Hundertvaser, novi dio grada Uno-city, Dunavski toranj i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan BEČ – BADEN – BEČ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do banje Baden, nadomak Beča. Po dolasku šetnja kroz mjesto koje obiluje raskošom, još od početka XIX vijeka, kada je tu bila ljetnja rezidencija Cara Franca I. Betoven je svoja najpoznatija djela stvarao, baš ovdje, inspirisan pejzažima banje, i danas je moguće posjetiti kuću u kojoj je živio. Poznata termalna kupališta upotpunjuju sliku grada koga nazivaju „grad bašti“, zbog hiljade zasađenih ruža u gradskom jezgru. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima povratak u Beč. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan BEČ – DVORAC ŠENBRUN – PRATER – DUNAVSKI TORANJ – BEČ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Šenbrun – ljetnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelijepim parkom. Slobodno vrijeme. Nakon obilaska dvorca mogućnost fakultativnog odlaska u Prater – najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posjetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad… U poslijepodnevnim časovima povratak u centar grada. Mogućnost fakultativne posjete Dunavskog tornja sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Beč i Dunav. Odlazak poslijepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja.

  1. dan NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

C I J E N A :

Paket aranžman / autobuski prevoz, smještaj i obilasci

Termin putovanja Hotel Cijena aranžmana po osobi
09.11.-13.11.2017. Hotel 3* van centra grada
SPECIJALNA PONUDA
69 Eur
09.11.-13.11.2017. Hotel 3* van centra grada 79 Eur
09.11.-13.11.2017. Hotel 3* u centru grada 89 Eur
23.11.-27.11.2017. Hotel 3* van centra grada
SPECIJALNA PONUDA
69 Eur
23.11.-27.11.2017. Hotel 3* van centra grada 79 Eur
23.11.-27.11.2017 Hotel 3* u centru grada 89 Eur
30.11.-04.12.2017. Hotel 3* van centra grada
SPECIJALNA PONUDA
85 Eur
30.11.-04.12.2017. Hotel 3* u centru grada 99 Eur
07.12.-11.12.2017. Hotel 3* van centra grada
SPECIJALNA PONUDA
85 Eur
07.12.-11.12.2017. Hotel 3* van centra grada 95 Eur
07.12.-11.12.2017. Hotel 3* u centru grada 109 Eur
14.12.-18.12.2017. Hotel 3* van centra grada
SPECIJALNA PONUDA
85 Eur
14.12.-18.12.2017. Hotel 3* van centra grada 95 Eur
14.12.-18.12.2017. Hotel 3* u centru grada 109 Eur

Aranžman se plaća u KM po trenutnom kursu banke na dan uplate.

Cijene iz tabele su u evrima.

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:


• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• smještaj u Beču (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu po izboru sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• obilaske prema programu (Beč – panorama grada)
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge pratioca grupe

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za cio period boravka
• osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cijene aranžmana. (Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSJEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA )
• ulaznice i fakultativne izlete


CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, djeca od 2-12 godina ostvaruju popust, djeca od 0-2 godine besplatno):
• Banja Baden – 15 € odrasli/ 10 € djeca
• Dvorac Šenbrun (sa ulaznicom Grand Tour) – 25 € odrasli / 15 € djeca
• Dunavski toranj (sa ulaznicom) – 10 € / 5 € djeca
• Prater – 5 € odrasli / djeca GRATIS


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cijene aranžmana

POPUSTI:
• djeca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• djeca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu), osim ako je smještaj u hotelu Ibis Budget, gde djeca od 2-12 godina imaju popust 20% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sjedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%


SOPSTVENI PREVOZ:
• CIJENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 30 € (odrasli) i 20 € (djeca od 2-12 god.)
• U PERIODU OD OKTOBRA DO KRAJA GODINE, NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CIJENE ZA
SOPSTVENI PREVOZ

• prije polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
• postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smještaj u Beču (Austrija) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smještaj je u nekom od navedenih hotela do popune mjesta:

HOTELI VAN CENTRA GRADA 3* – nalazi se van grada, na liniji gradskog prevoza.


Hotel ARION SCHWECHAT 3*www.arion-hotels.com
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, ima restoran, bar i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV i internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel HOFFINGER 3*www.hotel-hoffinger.at
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza , ima restoran i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), telefon, TV i internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTELI U CENTRU GRADA 3* – nalaze se na oko 2 – 6 km od centra grada, na liniji gradskog prevoza.


Hotel EXE VIENNA 4*www.exeviennahotel.com
Nalazi se u blizini stanice gradskog prevoza odakle se za 10-ak minuta dolazi do svih većih znamenitosti Beča. Sadrži restoran i bar. Sobe su sa kupatilom tuš/WC, telefonom, TV-om, fenom, mini barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Trokrevetne sobe su na upit.

Hotel ENZIANA 3*www.enziana.at
Nalazi se na liniji gradskog prevoza, u blizini dvorca Belvedere. Hotel ima kafe,bar. Sobe su sa kupatilom tuš/WC, telefonom, fenom, SAT TV-om,sefom i imaju bespaltnu wi-fi internet konekciju. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Hotel DOPPIO 4*www.austria-trend.at/de/hotels/doppio
Nalazi se blizini stanice gradskog prevoza odakle se za 10-ak minuta dolazi do svih većih znamenitosti Beča. Hotel ima kafe,bar, fitnes centar. Sobe su sa kupatilom tuš/WC, telefonom, fenom, SAT TV-om,sefom i imaju bespaltnu wi-fi internet konekciju. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana prije putovanja
POLASCI IZ DRUGIH MJESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
• NOVI SAD – polazak sa parkinga kod Lokomotive
• OSTALA MJESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom)


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se posljednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smještaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

• Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smještajnih objekata

• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

• U pojedinim smještajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smještajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

• Organizator putovanja ne može da utiče na razmještaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smještajnog objekta

• Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smještajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.


OPŠTE NAPOMENE:

• Proveriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Svaki komad prtljaga mora biti obilježen obilježivačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja uslijed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unaprijed
• Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi ovjere računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
• Molimo Vas da paţljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i uslijed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana prije termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u kursu razmjene valute ili promjene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

PREUZMITE KOMPLETNU PONUDU PUTOVANJA U PDF-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin