NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

BEČ SA POSJETOM BRATISLAVIBeč je aktuelna prestonica Austrije i nekadašnji glavni grad moćne Austrougarske imperije, a danas moderna turistička metropola na obalama lijepog plavog Dunava. Mjesto koje šarmira ljepotom palata carskog Hofburga i šenbrunskih parkova, bogatim umjetničkim kolekcijama i muzičkim nasljeđem, ali i izvrsnim šopingom i provodom u mnogobrojnim restoranima. Beč je grad u kome su svoju inspiraciju pronašli Gete, Frojd, Betoven, Ajnštajn, Mocart i mnogi drugi, i u njemu živjeli i stvarali. U njemu je, zapravo, sve posebno, od ljepote njegove panorame do ukusa kolača.

BEČ SA POSJETOM BRATISLAVI
program autobusom, 4 dana 02.04.- 05.04.2018.


PROGRAM PUTOVANJA


 1. DAN 02. APRIL ( PONEDELJAK ) BANJA LUKA
  Polazak iz Banjaluke u kasnim večernjim satima sa stare autobuske stanice. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz kraća zadržavanja radi odmora. Noćna vožnja.
 1. DAN 03. APRIL ( UTORAK ) BEČ
  Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Nekadašnji carski grad, glavni grad Austrije leži na obalama Dunava i prepoznatljiv je po baroku, secesiji, umjetnosti, muzici, Mozartu, Zaher torti, a njegov simbol je katedrala Sv. Stefana, sjedište bečkog nadbiskupa. U gradu poznatom po arhitekturi, mnogi dijelovi ostali su isti kako su ih tokom vijekova projektovali carski vrtlari i arhitekte. Vizurom grada još uvijek dominira toranj Stephansdoma i divovski panoramski kotač Riesenrad u gradskom parku Prateru. Panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: zgrada Narodnog parlamenta, Gradska skupština, Prater, Muzej i Akademija primjenjenih umjetnosti, Toranj na Dunavu, Carska palata (Hofburg), zgrada Opere, Mihaelski trg sa rimskim ostacima grada, Hundertwasser Haus… Dolazak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili šoping. Noćenje.
 1. DAN 04. APRIL ( SRIJEDA ) BEČ – BRATISLAVA
  Doručak.Fakultativno: Nakon doručka mogućnost odlaska u Bratislavu. Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano sa Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Evropi. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom i Mađarskom. Na istočnoj obali Dunava nalazi se stari, istorijski dio grada, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Kao središte viševijekovne istorije bio je raskrsnica brojnih kultura i trgovinskih puteva. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Obiluje brojnim kulturno istorijskim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih dešavanja tokom cijele godine. Panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, katedrala Sv. Martina, Stari trg, Biskupska palata, palata Gaskovic Reduta, Staro mjesto sa starom Gradskom vijećnicom…
  Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
 1. DAN 05. APRIL ( ČETVRTAK ) BEČ – BANJA LUKA
  Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: obilazak dvorca Šenbrun (Schönbrunn), jednog od najvažnijih austrijskih kulturnih spomenika čije palate i vrtovi odražavaju ukus, interesovanja i težnje habsburških vladara kojima je Šenbrun bio rezidencija od 18-og vijeka pa sve do 1918. godine. Sadrži preko 1400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova Evrope, botanička bašta, muzej kočija. U sklopu Šenbruna nalazi se i najstariji zoološki vrt Evrope, završen 1752. godine. Uređen je u predivnom stilu dekorativnog baroka, a uvršten je u popis mjesta svjetske baštine 1996. godine. Nakon obilaska ovog čarobnog dvorca nastavak putovanja prema Banjaluci, kroz Sloveniju i Hrvatsku, uz kraća zadržavanja radi odmora. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 329 KM

*u cijenu uključen PDV

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :
• Prevoz autobusom visoke turističke kategorije ;
• Smještaj u hotelu 3* na bazi usluge 2 noćenja sa doručkom u Beču ;
• Panoramsko ragledanje Beča u pratnji vodiča, na našem jeziku;
• Pratioca iz agencije za sve vrijeme trajanja programa;
• Organizaciju programa.


CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
• Obavezno putno – zdravstveno osiguranje (8,00 KM po osobi) ;
• Fakultativne izlete :
– panoramski obilazak Bratislave u pratnji stručnog vodiča : cijena 10,00 €
– posjeta dvorcu Šenbrun
• Individualne troškove.


NAPOMENA :
• Program je rađen na bazi minimum 40 putnika ;
• Putnici koji posjeduju biometrijski pasoš mogu putovati u zemlje Evropske unije bez
vize. Turistička agencija „STAR TRAVEL“ nije odgovorna u slučaju promjene u viznom
režimu za građane Bosne i Hercegovine ;
• Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije „STAR TRAVEL“,
kojim su regulisana prava i obaveze svih učesnika putovanja.

PRIJAVE U AGENCIJI „STAR TRAVEL“
JEVREJSKA BROJ 6, I SPRAT
TELEFONI 051 / 213 – 600 ; 051 / 213 – 705 ; 051/220 500 ;065/00 19 19
MAIL : info@startravel.ba

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U pdf-u

MAPA

SAVJETI ZA PUTOVANJA SA DJECOMLIČNA DOKUMENTA – VAŽNA NAPOMENAPUTOVANJE SA LJUBIMCEM

SAVJETI ZA KORIŠTENJE TELEFONA U ROMINGUSAVJETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

Mikrofin